А дали не е добра идея, ако преди да се залеят с локума и маслото, се натопят в прясно мляко или водичка?
Не знам, може би после да омекват... или остават хрупкави?
Ето какво се получи от моя опит за локумките ти, Джема
За другия път ще знам, че трябва да ги завия по-мънички...
Важното е, че и на съпруга ми му се усладиха!
Отдавна търсих рецепта без свинска мас, че имам няколко само такива.
Бъди здрава и споделяй други вкусотии :kissyou:
Готово бутер тесто се реже на ленти, навива се на конусовидни метални форми, пече се. Буклите се пълнят с крем по желание, напръскват се леко със занарен сироп (не се сиропират силно).
Не, формичките са метални, преди 3-4 год ги намерих изненадващо в едно малко магазинче за домашни потреби във Варна. Преди това бях си направила от капачки от едновремешните буркани за кисело мляко.
Кремът ми е масло+ кондензирано мляко- той е на голяма почит у нас.
:hello: момичета!
За пръв път пиша в кулинарния свят, разглеждала съм, но не съм вземала отношение! Много интересни рецепти представяте и мисля да се включвам отвреме навреме :greeneye:
Като за начало направих бисквитеното руло на Джема и стана много сполучливо! Мъжа ми много го хареса! Джема, благодаря за рецептата, ето и резултата:
Ами по- специалното е норито, ориз за суши и оцет за суши ( има готов за употреба, има такъв, който трябва да се разбърка с оцет и захар, аз взех готов). Всичко това го взех от Пикадили. Не можах да намеря килимче, за навиване на норито, но и без него си го навих.
Оризът правих по рецепта, която ми даде natalyna. 1 чаша ориз се измива много хубаво, слага се 1и 1/2 ч вода. Като заври се намаля на най- слабата степен котлона, затваря се с капак и се вари 15 мин, след което се иключва. Ако има още вода се оставя да се изпари, като леко се разбърква. Слага се 1 -2 с л оцет и се разбърква леко с вилица, за да не се разкашка ориза. Взима се лист нори, разстила се ориза не съвсем до края,нареждат се продукти и се завива на руло. С остър нож се реже и се обръщат с разреза на горе. Поднасят се с японски соев сос.
Като плънка не е задължително да се използва сурова риба. Може и обработена риба, краставичка, авокадо, кашкавал. Каквото ви харесва.
Виж тук: http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=11800