От кухнята на Джемма 2

А дали не е добра идея, ако преди да се залеят с локума и маслото, се натопят в прясно мляко или водичка?
Не знам, може би после да омекват... или остават хрупкави?
 
Не мисля, че е добра идея, ще стане кашотина. Така си е супер според мен, но всеки си има вкус. Може да опиташ пък, пиши какво е станало.
 
Добре, мила :)

А за локумките, оставяш ли тестото да втаса, моля? Или като го замесиш, оставяш го да си вземе въздух малко и направо завиваш и печеш?

За някои рецепти има значение...
 
Втасва да, след замесването тестото се оставя да втаса, след като се оформят кифлите и те се оставят да втасат.
 
Ето какво се получи от моя опит за локумките ти, Джема :)
За другия път ще знам, че трябва да ги завия по-мънички... :)
Важното е, че и на съпруга ми му се усладиха!
Отдавна търсих рецепта без свинска мас, че имам няколко само такива.
Бъди здрава и споделяй други вкусотии :kissyou:
 
Френски хляб

Вода - 1 чаша
Пшенично брашно - 3 чаши
Сол - 1,5 ч.л.
Захар - 3 с.л.
суха мая - 2 ч.л.

(чаша - 230мл)

1161521913219.jpg
 
Букли

Готово бутер тесто се реже на ленти, навива се на конусовидни метални форми, пече се. Буклите се пълнят с крем по желание, напръскват се леко със занарен сироп (не се сиропират силно).

1161522620062.jpg


1161522577906.jpg


1161522276156.jpg
 
Не, формичките са метални, преди 3-4 год ги намерих изненадващо в едно малко магазинче за домашни потреби във Варна. Преди това бях си направила от капачки от едновремешните буркани за кисело мляко.
Кремът ми е масло+ кондензирано мляко- той е на голяма почит у нас.
 
Нори е името тези зелените кори, в които се завива сушито, доколкото знам това е някакакъв вид водорасло.
 
:hello: момичета!
За пръв път пиша в кулинарния свят, разглеждала съм, но не съм вземала отношение! Много интересни рецепти представяте и мисля да се включвам отвреме навреме :greeneye:
Като за начало направих бисквитеното руло на Джема и стана много сполучливо! Мъжа ми много го хареса! Джема, благодаря за рецептата, ето и резултата:
 
Много хубав е станал сладкишът, браво.

Скарлет, нори е сушени водорасли за суши. Не съм пробвала още със сурова риба обаче- не мога да се престраша.:D
 
Ами по- специалното е норито, ориз за суши и оцет за суши ( има готов за употреба, има такъв, който трябва да се разбърка с оцет и захар, аз взех готов). Всичко това го взех от Пикадили. Не можах да намеря килимче, за навиване на норито, но и без него си го навих.
Оризът правих по рецепта, която ми даде natalyna. 1 чаша ориз се измива много хубаво, слага се 1и 1/2 ч вода. Като заври се намаля на най- слабата степен котлона, затваря се с капак и се вари 15 мин, след което се иключва. Ако има още вода се оставя да се изпари, като леко се разбърква. Слага се 1 -2 с л оцет и се разбърква леко с вилица, за да не се разкашка ориза. Взима се лист нори, разстила се ориза не съвсем до края,нареждат се продукти и се завива на руло. С остър нож се реже и се обръщат с разреза на горе. Поднасят се с японски соев сос.

Като плънка не е задължително да се използва сурова риба. Може и обработена риба, краставичка, авокадо, кашкавал. Каквото ви харесва.
Виж тук:
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=11800
 
Назад
Top