От кухнята на Джемма 2

И аз имам въпрос Джемма, откъде купуваш сушените череши? И има ли нещо специално в твоята метална кутия или всяка може да се използва при печенето, защото аз имам тук две от някакви бисквити? А и още нещо - медът непременно ли трябва да е акациев, не може ли да е домашен букет?

Скарлет, държа го на тавана- там имам стелажи с буркани зимнина, студено е . Слагам кутията на един от рафтовете и през няколко дена се качвам да го напръскам с ром.

jpop4e, кутията е същата като от бисквити, но те са ниски, а тази е висока, от панетоне- от Метро. Сушените череши- от супера, където продават на килограм бонбони и сушени плодове, миналата гадина обаче сложих манго и ананас, така, че каквото ти харесва може да сложиш. А за меда- по принцип в ресептата има някакъв чаревичен сироп, но понеже тук няма такъв, ми писихи, че се замества с акациев мед. Тази година имах такъв и сложих, обаче миналата година използвах такъв, какъвто имаше в къщи.

Този кекс изглежда просто невероятно! :clap: Дали да се пробвам, ама по-късно може би, към края на ноември, дали ще е късно? Нямам така хладно място като теб, Джема, и това ме притеснява... :confused: Но все пак ми е чудно защо трябва да стои толкова много време, 1-2 седмици да, ама 1.5 месец:confused:
Не се ли изкушавате да го изядете по-рано?:D

Ами да ти кажа, ще взема да го пробвам по-нататък, че да не го изядеме и ние, че мъжа ми както обича сладичко....:D Но със сигурност ще е много вкусен!
Джема, възхищавам се на творенията ти, имаш чудесни рецепти! Между другото пробвах и чесновите хлебчета, превъзходни са! Само дъщерята не ги хареса, защото не яде чесън, но ние си ги хапнахме с голям апетит. Ако продължавам да пробвам рецепти, как само ще напълнея, и без това никак не съм слаба :D

Браво Джемма:clap:
Продължавай да ни показваш разни вкуснотийки!
Запали ме и аз да направя този "английски" шедьовър, май ще откажа диетата в полза на кулинарията.
Приятен ден момичета:kissyou:

Джемма, благодаря ти за отговора:) . Ще пробвам рецептата задължително, пък само се надявам да оцелее до Коледа. Аз лично реших да го направя в началото на постите, че да не се изкушавам да го опитам:D

Mermaid има пекарска хартия на марката Фино и аз си я купувам от Фантастико, но съм сигурна, че я има и в другите големи вериги хранителни магазини.

И в магазини от рода "Всичко за бита", "Всичко за личното стопанство", в павилиончета, в които се продава прах за пране, сапуни, паста за зъби, препарати, тоалетна хартия и др. също има пекарска хартия.

Благодаря ви много! :)
И аз предположих, че Фино ще имат и все се озъртам, но не виждам по магазините, от които пазарувам.
Добре, ще упорствам повечко в търсенето :)
Като дете последно творих руло с такава и от тогава не бях срещала... Явно си се спотайва по рафтовете ;)

Това суши отдавна ме вълнува, но колко струват тези нори и специалният оцет?

Ей тук вече много ме затрудни- не помня цени, но не беше много евтино. Но за сметка на това стига за дълго време.

Пекарска хартия има навсякъде, аз си взех от Метро, но и в нашия супер видях. В кутии като фолиото е, погледни внимателно.

Ето и моя кекс.:idea: Такъв аромат се носи из нас,че ми иде да го начупя и да го изям.:amam: :amam: :amam: Много се съмнявам да издържи това изкушение до Коледа......:confused:

:clap: :clap: :clap: Браво Скарлет, миризмата е убийствена, нали ви казах. По-ароматно нещо не съм правила.:D

Аз пък вчера си купих форма за щолен, така че сега той ще е на ред. Към средата на месеца.

Бравооооо :clap:
кекса изглежда направо невероятно.:thumbup:
Аз немога да издържа да го имам и да не го гризна:shhh::amam:

Назад