От кухнята на Джемма 2

Djemma с интерес следя темата ти.
Тортата е страхотна :clap: Аплодисменти за майсторката. А малката рожденичка да е жива и здрава и да радва приятелката ти. :party:
Наумила съм си тези дни да пробвам да направя Английския коледен кекс и Щолена, ако се получат ще се похваля със снимки.

:clap: :clap: Djemma защо не отвориш сладкарски цех, от Хасково ще идвам да си пазаря такива красоти от теб. Прекрасна торта, не за сетен път се обедих че си майстор кулинар :-|

Благодаря ви много, идеята е взета от нета. Тортата е огромна- с 20 яйца. А децата бяха възхитени, но нали това беше целта . :D

Джемма, имам един въпрос към теб.
Преди 5 дни направих коледния кейк по твоята рецепта и днес го проверих на какво прилича и ми се появиха някои празноти.
Мога ли да го увия само в самозалепващото се пластмасово фолио или задължително трябва да има и хартия? На колко дни трабва горе-долу да го напръсквам с алкохол и в какво количество, все пак и детето ще го яде, ако не скапя системата:D ? И друго, понеже живея в апартамент с една тераса и ужасно топло мазе, държа сладкиша на терасата в металната тевджера, в която го пекох, но ако паднат температурите под нулата и замръзне се опасявам, че целият ми труд ще отиде на вятъра. Та въпросът ми е дали мога да си го оставя на балкона? Изобщо с голям мерак го направих този кейк и сега ми се иска всичко да му е наред, пък съм цар на неумението да съхранявам продукти, все ми мухлясват или ми се развалят.:cry:

Няма страшно, на терасата е добре, ако е остъклена, да не е съвсев навън- иначе го прибери в хладилника, но в затворен в съда. В самозалепващо фолио не знам дали няма да мухляса, аз съм го увила само в алуминиево фолио. До сега съм го пръскала с ром 1 път, проверявах го 2-3 пъти, не е сухо . Държа го плътно затворен в кутията там където си държа бурканите със зимнина ( при мен това не е маза, а таванско помещение) . И понеже и у нас ще ядят деца- мисля още веднъж да го напръскам с ром, а после да го пръскам леко с чай, но не много, да не стане прекалено влажен, че ще мухляса.

Джемма, терасата не е остъклена, но наистина и хладилника е решение.
Значи да не се вманиачавам с пръскането, да го изчакам да стане сухичък, така ли? Аз съм завила кейка в пекарска хартия и самозалепващо се фолио и развиването за проверка е голяма "забава".

:clap: :clap: :clap: Фантастична торта! Много голям майстор си Джемма! Поздравявам те за умението да сътворяваш кулинарни специалитети!:kissyou:

Ето, че отпразнувахме Никулден . На трапезата сложих:

салата от моркови и ряпа

1165472257234.jpg

салата "Рибки в езеро"

1165472335890.jpg

1165472390702.jpg

салата с рулца от раци

1165472586560.jpg

пържен калкан

пълнен шаран в тесто (не успях да го снимам в готов вид)

1165472429389.jpg

Джема какви са тия дати ,че не разбирам нещо ...:confused:
Ти си невероятна кулинарка ,за което получаваш аплодисменти!:clap:

Джема,за малко се скриваш,но като се появиш,правиш голям фурор!!!:clap: :clap: :clap: :clap:
Чудесен празник сте изкарали!!!

Джемма,страхотна си,ти както винаги изби рибата.Може ли рецептата за рибките в езерото.

Джемма, тъкмо се чудех къде си потънала и ти се появи! Радвам се, че отново си тук и показваш кулинарни специалитети! :clap:

Djemma,възхищавам ти се за всички вкусотии които си сътворила и споделила с нас.:kissyou:
Би ли споделила и рецепта за понички в електрическа преса.Аз имам такава от няколко дни.Пробвах с тестото с което правя гофрети.Добре се получи,но искам да пробвам и друга рецепта.

Моята е :4 яйца, 1л. пр. мляко,щипка сол и сода за хляб,брашно да се получи каша /боза/.

Назад