От кухнята на Джемма 2

Вече трети път купувам бутер тесто Белла и правя тригуни. Установих, че без всякакви плънки и прегъване се изпича най-добре. Харесва ми и без да заливам със сироп, но по "заявка" правя тригуни или "квадруни" (от квадрат). :D :greeneye:

Аз затова казах,че това ми харесва повече от Белла. Тестото на Белла с плънка не ми се изпича много добре отвътре. А това се изпече чудесно.

Миро, благодаря .

:confused: :confused:
Джема, а случайно да знаеш рецепта за затваряне на тиквички?
Пиша тук защото знам , че е посещавана тема и други момичета ще видят въпроса ми, но ми се иска да направя нещо изпробвано!!!

Ами със жена ми , от 10 години правим една рецепта и зимата си пържим тиквички във фритюрника от тях:
Ето я :

от 10 кг тиквички - около 18 компотени буркана

Тиквичките измити се нарязват на около 1 см - ови шайби , осоляват се и се оставят 4 - 5 часа да се оцедят . нареждат се в буркани - плътно и се заливат с лекоподсолена вода ( от чешмата) , като на всеки буркан се добавят и по 2 аспирина . Стерилизират се 5 мин. за капачката.

Оцедената от подсолените тиквички вода се изхвърля .

:clap: :clap:
Много ти благодаря за рецептата, защото наистина искам да стават за пържене! Иначе от фризера ми стоят леко гумени на вкус! Знам и че има рецепти за салати с копър и чесънче - това също ще стане вкусно, затова питам по-опитните!:smokin:

Аз за пържене замразявам във фризера. А за салата затварям тиквички както краставички. Стават много хубави. На един компотен буркан слагам оцет до грапавото ръбче долу на буркана ( при пълен буркан с тиквичка), 1 с.л сол, 1 ч.л захар и вода. Стерилизирам около 5 мин. Тиквичките трябва да са млади.

За първа година и аз сложих тиквички за салата,а също така и зелен фасул,пък да видим какво ще излезе.:confused:Направих ги по рецептата за кисели краставички.

:clap: :clap: :kissyou:
Много ви благодаря за рецептата за салатата - вчера направих 8 буркана и не издържах и отворих днес единия за да опитаме - станали са фантастични !!!! Само малко май съм прекалила със солта , ама ще ги омекотяваме с нещо - я майонеза, я кис.мляко ...
Сложих и такива за пържене по рецептата на Миро, но тях ще ги пробваме към Коледа . Не се съмнявам, че и те ще са наред!
Още веднъж - Благодаря!!! :kissyou: :kissyou:

Хлебчета с кашкавал и чесън

Рецептата е на Carina от kuking.net

500 гр брашно
250 мл вода
2 ч.л сол
1 с.л мед
7 гр суха мая
2 с.л олио
4 скилидки счукан чесън
100 гр нарязан на ситно кашкавал

Mажат се с разбит жълтък преди да се пекат.

Много са меки, пухкави и вкусни.

1159126895323.jpg

Джема, пробвала ли си да омесиш тестото в машината за хляб и след това да ги печеш? Дали ще стане и на коя програма? Сигурно на тесто, но трябва ли да се остави да втаса или само да се омеси тестото?

Ами аз от както я имам само там меся тестото. И тези хлебчета също там съм ги месила. При мен е 9 програма- за тесто.30 мин месене и 1 час втасване. Вадиш , оформяш , втасва пак и печеш.

Браво, дано я харесате. Изглежда чудесно.
Аз днес пак с тестени неща се занимавах Направи х едни локумени кифлички и едно бисквитено много лесно , бързо и вкусно руло, което правихме като деца с приятелки. От много години не бях го правила и днес се присетих за него . Снимка , малко по-късно, че сега истива в хладилника, трябва да се стегне добре.

Локумени кифлички

2 яйца, 250 мл пр. мляко ( аз сложих вода + 3 с.л сухо мляко), щипка сол, ванилия, захар 100 гр, половин кубче мая, 40 гр масло, 600 гр брашно. В средата на кифличката се слага локум, естествено.:D

1159795300651.jpg

Ето го и бисквотеното руло:

2 пак обикновени бисквити се начупват. Разтопяват се 1 пак масло и 2 кутии бонбони "Лимонови резенки" .Сместта се излива върху бисквитите, обърква се хубаво и се изсипва хърху найлон. Оформя се руло, пристяга се добре и се оставя да се стегне в хладилника.

1159795764667.jpg

:clap: Изглежда доста лесно и вкусно,а също и различно от широко известната салам торта,която е с какао.Ще изпробвам тази рецепта,но няма да мога да покажа резултата, защото още нямам интернет в къщи/още проучвам фирмите доставчици в Русе/.

Джема, снощи направих рулото.Голямо благодаря за рецептата - голяма вкусотия е. Едва се доредихме с мъжа ми да го опитаме - щерката, която не си пада по сладкото, го беше окупирала:)
Мерси много за рецептата!

Моля. И много лесно става, нали? Направо те спасява за нула време, ако нямаш време за по-засукани сладкиши. Моят мъж не го беше опитвал, защото както писах, не съм го правила от ученическите си години. Той обича сиропирани десерти, не трърди. И като го видя- вика- а това е твърдо, не го искам. Обаче аз му дадох една хапка да си куса поне и като му се услади- ела и виж, не ядял твърди десерти.:D

Назад