Рецепти за хлебопечка

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Kakva marka e , kak taka nqma garanciq? 85 programi- tova e boshlav rabota, programite obiknoveno sa 10-12, ostanaloto e kombinacii- za po-malyk gramav, byrza i t.n
Izvinqvam se, precaka mi se kirilicata nesto.

Ами и мен това ме усъмни - нали знаеш че много хубаво не е на хубаво ...
Марката е "Аляска", няма написан гаранционен срок , доколкото знам това си е някаква марка на самите Метровци. Има я в последния каталог, ще се опитам да я покажа ...

Ima garanciq, ne se pritesnqwaj, na sestra mi e systata, mislq, che garanciqta beshe 2 god. Sestra mi e dovolna. A systo i Valja ot tozi forum ja ima syshtata.

Относно хлебопекарната "Аляска" - имаме я от една година, гаранцията е 2 години. Много съм доволна, обаче предупреждавам, че тази марка машини имат проблем със силиконовите уплътнения около осите на бъркалките - късат се. Нашата вече два пъти ходи на ремонт по тази причина и много бавно решават този проблем. Явно нямат на склад или изобщо не получват от тези уплътнения за смяна. И двата пъти ни смениха направо тавичката с нова, но чакането е поне 1 месец. Това че уплътненията се пукат и късат не е чак толкова фатално. Когато се наложи втори път да я носим в сервиза, занесохме само гаранционната карта и само им показахме тавичката, след което си я взехме обратно и докато доставят новата тавичка си я използвахме. Но не знам като изтече гаранцията дали ще си струва да си плащаме за нови тавички или ще излезе по-евтино да си купим нова хлебопекарна.

И на теб ти благодаря за информацията, но в такъв случай не е ли по-добре да се заменят направо бъркалките с някои по-устойчиви? Или не са взаимозаменяеми? :confused: :confused:

Джема, а твоята какъв модел е? Изобщо, момичета, кажете си коя от какво не е доволна? :confused:

Да се похваля и аз с резултати,от скоро имам машината за хляб и от тогава хляб в нас не се купува.Вчера реших да използвам програмата за сладко,резултата беше страхотен.Сладкото го направих от ябълки и моркови,рецептата е от Rumiana,с малки корекции в пропорциите от моя страна(по мой вкус).Сложих 400 гр.ябълки,200 гр.моркови и 100гр.захар.

а твоята машина каква е? аз още се колебая каква да си купя. като съм гледала чудесата на джема, се изкушавам да си купя северин. чувала съм и хубави отзиви за фиф на тцм, та се чудя още.

:hello: Моята е Делта на ТСМ,но е едно към едно с ФИФ,много съм доволна.Това е единствения уред в къщи,който от както съм го купила не е спирал да работи.Две съм направила подарък и още две познати си купиха по моя препоръка и са много доволни.:yes:

Sladka Hapka,
Благодаря ти от сърце за споделената рецепта!!!
Първият ми опит беше с твоята рецепта за хляб на дългата програма от 3 ч. и 15 мин. (мин. са по спомени) с препичане 2. Стана върхът!!!
Вторият беше вместо олио - 3 суп.л. маргарин и вместо 300 мл вода - 150 мл прясно мляко и 150 мл вода. Този път на кратката програма от 2 ч. и 2 мин., само че с препичане 3. Пак стана върхът!!!

Връщам лентата назад и изказвам ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ на Джема!!!

Тя е "виновната", че ме запали по тази хлебопечка. Мечтах за нея цяла година и най-накрая успях. Преди една седмица се бяха свършили в "Технополис" - Люлин и умрях! Сега в неделя бях толкова доволна, че ги има в Младост, че даже не съм и забелязала, че е само до 750 г (мъжа ми се подиграваше, че като свърши хляба за гостите ще им кажем "Почакайте малко, след 3 часа ще бъде готов!" хахахаха)!

Сдобих се с "Мулинекс" за 750 г и вече втори ден не спира щом се прибера от работа. Неделя и понеделник - хляб, довечера - козунак.

Обичам ви, момичета, и ви изказвам хиляди благодарности за рецептите и съветите ви.

Обаче, се обръщам с молба към вас! Винаги пишете рецептата ви за какво количество е предназначена (500, 750, 1000). Нали се сещате, ако Джема, която има машина за 1000, ни даде рецепта - с машина за 750 - тестото ще го гоня из кухнята (ако успея да стигна до него преди кучето и бебето, хахахаах).

ЗЛАТНИ СТЕ ВСИЧКИТЕ!!! ЦЕЛУВКИ!!!

козунак

някой ще може ли да сподели рецепта за козунак,който е правен в хлебопекарна и е станал сполучлив.

При рецептите с мая замествам захарта с мед изцяло ако е малко или частично ако е повече. Тестото става много меко и нежно.

В началото докато се меси тестото наблюдавам дали е станало на топка. Понякога може брашното да ми е малко и се налага да добавя още 1-3 с.л брашно за да се оформи мека топка

Козунак – става много вкусен

4 с.л сметана
2 големи яца
80г масло- на парченца, да не се разтопява предварително
1/2 ванилия
40 г мед
130 брашно
40г захар
130 брашно
1 пакетче (7г) суха мая

при звънеца чаша стафиди, портокалови кори, орехи, захаросани плодове ….

.

Пълнозарнест хляб

230 мл вода
2 с.л зехтин
5г сол
20 г мед
150г бяло брашно
200г пълнозарнесто брашно
4-5 г суха мая

Класическо тесто за пизза –мнoгo вкусно

1 1/2 часа топла вода
3 1/2 -3/4 ч. брашно
1 1/2 пакетче мая
1/2 ч.л. сол
2 с.л. мед
3 с.л. зехтин

омесва с е в машината, оствия се да втаса да вдигне 2х обема си. Раделя се на топчета И се оформят пизте
може да се съхранява във фризера

Valia,
На коя програма печеш кекса?

Или ако някой друг е пекал кекс в машината да споделя! Довечера ще го правя, но се чудя на коя програма да го пусна?!

Имам питане :!:
Някой пробвал ли е да пече кейк в хлебопекарната на програмата "печене"?

В един сайт четох, че ако машината няма специална програма за кейк, по-добре да не с еопитваме да правим такова нещо. Само че ако си разбия продуктите с миксера (защоно с тия перки няма да стане,това е ясно), дали няма във формата да се изпече добре? Чудя се, че понякога една фурна не ми стига...(не че много готвя, ами за няколко часа бързам да направя сто манджи, и това ще ми дойде добре...)

Тъй като не видях някой да е отговорил на тази дама :confused: ,реших да се влюча аз :idea:

sladka hapka моята хлебопечка също няма програма специално за кейк , но аз разбивам всичко с миксера и след това намаслявам формата и изсипвам сместа , натискам програма "печене".Става си перфектно :cookies: ....и така другата фурна е свободна за основното ястие :cool:

Здравейте,
Сдобих се и аз с хлебопечка "Мулинекс" за 750гр хляб. Обаче имам един въпрос - на едната програма мисля че беше 9-та пише Damper - и не е преведена, моля Ви кажете ми що за програма е това :shy2: (в речника пише "подтискам" :?: )
Забравих да попитам - за Панетонето - откъде си вземате портокаловите корички и с какво могат да се заменят евентуално :confused: )
:rezando:

машинка

Айде честито! Ей като си я навих на пръста тая машинка и - айде - ето я в багажника! Мулинекс /имаше само две и другата беше за 900гр., та тази с килото бе избраната:D /
Сега копирах всичките ви рецепти и ха познайте какво ще правя събота/неделя.
Благодаря на всички задочно :kissyou: и ще докладвам и по-вероятно въпросвам в понеделник:D :D :D

Айде честито! Ей като си я навих на пръста тая машинка и - айде - ето я в багажника! Мулинекс /имаше само две и другата беше за 900гр., та тази с килото бе избраната:D /
Сега копирах всичките ви рецепти и ха познайте какво ще правя събота/неделя.
Благодаря на всички задочно и ще докладвам и по-вероятно въпросвам в понеделник:D :D :D

:oops: Успех!!!При мен опитите продължават(досега бяха среден успех,получаваха се доста добре,но явно вкуса ни е по-различен).Всъщност машината я имам от повече от 3 год.,но не съм я използвала много.

Ето още една рецепта :
Нежен хляб

0,5 чаша топла вода
200 гр. крем-сирене
50 гр. маргарин
1,5 с.л. захар
1 яйце
1 ч.л. сол
2 ч.л. сухя мая
3 чаши брашно

Ей това ми беше първия /почти/ успешен опит с машинката:clap:
Само дето го сложих на някаква експресна програма, та после го допичах и мисля, че следващия път ще е по-успешен. Само Djemma моля кажи ти на какво програма го правиш:confused:
Иначе направих и един кекс /не стана много сладък сигурно трябва да увелича захарта, ама незнам трябва ли да намалявам нещо друго????/
и обикновен бял хляб - той вече беше връх!
Изобщо - засега съм доволна и продължавам.

Днес пробвах рецептата на Джема за козунак Панетоне.Да ви кажа ,че просто така хубаво ухаеше ,когата започна да се пече...всички в къщи по уханието бяхме привлечени край печката :D .Всичко се получи добре ,но не мога да разбера ,защо остана една трета от казанчето не запълнено ?Ето и как изглежда

Извинете, ако досаждам, но не намерих рецептата за този козунак Панетоне:confused: Може ли моля някой да ми помогне /докато не ми е минал мерака :D :D :D / Благодаря!

Статус
Not open for further replies.
Назад