Рецепти за хлебопечка

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Алис, :lady:
Джемма е майсторът ни тук: затрупва ни непрестанно с рецепти и снимки, и аз имам един голям въпрос към нея: кога(!!) намира време за всичко??? :?
Дори самото снимане и поместване на материала е достатъчно много работа. :yes:

Ами правя от време на време нещо красиво :lady: , не е всеки ден. А със снимането така съм се специализирала, че го правя за няколко минути от снимането, до публикуването. :D

Djemma хлябът изглежда страхотно, а знам че е и много вкусен, особенно коричката ......
Попита ме моята машина за голко грамов хляб е - ами честно да си кажа незнам :cry: на дадените реципти пише така to make a 1.5lb loaf, но въобще не го виждам къде ще се събере това 1,5 ако lb означава килограм защото аз не мога да го преведа :( Хляба стана разкошен нищо че отгоре беше малко безформен.
Днес правих един нежен хляб, снимах го и утре ще сложа снимка да го видитеще напиша и рецептата че сега стана много късно .............сладки сънища на всички :wink:

:lady: Нелка ти си страхотна какво щяхме да правим без теб :flower:
Но пак не видях това съкращение lb :(

Аз пък намерих това като преобръщане от лб в кг:
Pounds (lb.) to Kilograms (kg)
kg = lbs. * 0.45359237

lbs. = kg. / 0.45359237
Дано да ви свърши работа :?

Valja много ти благодаря, значи 1,5 lb означава 680 гр. хляб. Вече ще се съобразявам със капацитета на машината и дано имам по -голям успех. :wink:

Това е моят "Мек хляб" стана много хубав :D
Мек хляб
230мл. вода
2 и 1/2 с.л. обезмаслено мляко на прах
2 и 1/2 с.л. олио
2 и 1/4 сл.л захар
1/4 ч. л. сол
3ч.ч.бяло брашно
1 и 1/4 ч.лч суха мая

Струва ми се че стана малко по-сладък отколкото трябваше следващият път ще намаля малко захарта :wink:

Защо моят хляб не стана ?Хлебопечката ми е с капацитета на пекарната на mylli. Изпече се .Проблема е ,че както си набухваше и се беше заоблил отгоре ,в един момент хлътна. :? Да не говоря ,че това ми е трети опит .Първите бяха трагични .
Пека на първата програма -basik.И при моята печка има либри/1 и 1,5/Кажете ми на коя програма работите? .Хлебопечката ми има 12 програми .От вчера пека хлябове .... :cry:

qni каза:
Проблема е ,че както си набухваше и се беше заоблил отгоре ,в един момент хлътна. :?
Загубих си книжката към машината, към нея имаше причините за всякакви такива несполуки.
Някои от причините, които си спомням да хлътне така бяха повече вода, или повече мая, или че брашното е било по-малко.

qni направо ме е срам да си призная че докато уцеля първия хляб годен за консумация опропастих сума ти брашно :cry: , обаче идея си нямам каква може да е причината да хлътне, на мен все ми преливаше, никога не ми е хлътвал, дано момичетата с повече опит да кажат на какво се дължи това :?

tanita,благодаря ти за отговора .Мисля ,че най-вероятно количеството на брашното е по- малко.Пише, че трябва да стане на гладка топка докато се меси и да е отделена от стените на съда .Така и беше ,докато го наблюдавах.Ето я печката и хляба,този път беше изпечен за разлика от миналия :D Наистина е вкусен .

:thumbup: видя ли с упоритост всичко се постига, хляба изглежда прекрасен и вкусен, ха да ви е сладка вечерята :wink:

mylli,първият преля и след това влязох във форума. Прочетох за проблема с ония либри :D и разбрах ,че трябва да намаля продуктите.Съпругът ми дори се шегуваше ,че ще ми купи една торба с брашно ,за да продължа с опитите :D

Хаха ами че то не е шега, първите дни само тичах до магазина, докато накрая не си взех много :wink: Така че съпруга да тича до борсата за брашно, пък ти ще месиш :wink:

Статус
Not open for further replies.
Назад