Момичета,цветята ви са прекрасни! Личи си,че се отглеждат с много любов.Преди няколко седмици засадих луковички на Begonia Marmorata и Begonia Dark Red.Всеки ден ги наблюдавам.На първата вече й се появиха листенцата,но втората още не се е събудила.Цъфтят с великолепни цветове(това,поне видях на картинката).Не мога да се нарадвам и на магаренцето с каручката, а и Исусовия венец ми цъфна за първи път.
Ето малко от моите пролетни цветя ,само се надявам да не ми изчезнат луковичките ,защото си имаме вредител,който си хапва от тях . Там засадих и рози и ще ги чакам с нетърпение да цъфнат http://yonkab.multiply.com/photos/album/87/87
Искам да питам има ли някои с опит в отглеждането на Лилиуми? В неделя си купих 2 луковици Lilium oriental White Mero Star с идеята да ги засадя в новия си цветен кът м/у розите ,но сега се разрових в нет-а и се оказа ,че са доста видове и малко се обърках от многото инфо
Не зная моите лилиуми какви са -даде ми ги приятелка от градината си, но виреят между другите растения без специални грижи.Това е моят скромен опит:idea:
Здравейте,искам да попитам,някой от вас имат ли хоя в къщи?Аз я имам от 4-5год.,но не иска да цъфти,какво да правя?Поставила съм я на западен прозорец,на непряка слънчева светлина,но не иска и неиска да цъфне.Мисля да я присадя в по-голяма саксия,мислите ли ,че ще помогне?
Прекрасна градинка Лили, обожавам кампанулите, но за съжаление на моя пек неискат да виреят. Нека много да те радват твоите цветя и да създават на теб и близките ти много приятни моменти сред тях.:clap::clap::clap:
Доне мойте също са на южно изложение и тази година за първи път ще ми цъфтят.Миналата година си купих семената и бяха само на листа но сега са направо като храсти.
Лили, те по принцип са двугодишни цветя първата само листа, а на следващата се разсипват да цъфтят, но предпочитат градината, а не саксиите, а при мен освен слънце има и много вятър, тия дни ще кача малко снимки.