Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
Да Ви покажа и моите " красавици".
Най- голямата ми е с височина 130 см. и е цъфнала за пореден път.

Страхотни са ,Роси!
Ама да питам,видях,че не са в прозрачни саксии,не им ли пречи:confused:
А и цикасът е страхотен...

Момичета,дайте малко съвети!:rezando:
Благодарение на Дорис вече имам 3 орхидеи.От известно време на двете им омекват листата.Топя ги във вода за около половин час веднъж на 10-тина дни.Не ми се вярва да ги преполивам,а четох че издържат на засушаване.Другия ми въпрос е след като прецъфтят да им отдрежа ли дръжките,които ще останат и ако да-кога?После как се поливат?
От много мислене забравих да ви поздравя за прекрасните цветя,които сте отгледали!Поздравления!Прекрасни са!

Да не би да им мокриш листата? Ако попадне вода в основата на листата,почват да жълтеят и гният.Пробвай да ги подхраниш с малко тор.
Не обичат и силно слънце.Друго не ми идва наум.
Цветоноса по принцип не се реже.Може да има заспали пъпки,които да се събудят и да цъфнат.Моите ги режа,когато съвсем изсъхнат,до основата.
Можеш да погледнеш и тук:

http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=47&t=922&hilit=%D1%84%D0%B
http://www.zadoma.com/forum/read.php?f=1&t=2282&i=2282&offset=0

Не им мокря листата.Само ги накисвам,не ги пръскам с вода.Точно защото ме е страх да не изгние основата.Доста четох и сега ще пробвам да ги реанимирам с канела./само едната де,че ме е страх/.Да видим каква ще я свърша.Мисля,че от многото местене покрай ремонта вкъщи се стресираха.:confused:И всичката мръсотия от вар,киреч и т.н.:(
Стискайте ми палци!Ако имате още идеи приемам.
Благодаря за линковете YA-YA.:kissyou:И тях ще разгледам.

Не съм специалист и за това не мога да давам съвети! :(
Аз съм на принципа :Който оцелее при мен ,ще го бъде..!:idea:

Но ми се струва ,че много ги "киснеш", държа моите само 15мин във водата!

Аз също не мога да давам съвети,просто споделям опит.
Моите ги държа във водата ,докато съвсем им позеленеят корените.Имало е случаи,в които съм ги забравяла във водата:D.Ами....нищо им няма.
Някъде бях прочела:"Гледайте ги като троскот и те полудяват."Аз така и правя.Така че ,не им се притеснявай много - много.
Можеш да прочетеш и в по-задните страници на тази тема,има доста мнения,може да са ти от полза.

Да не би да им мокриш листата? Ако попадне вода в основата на листата,почват да жълтеят и гният.Пробвай да ги подхраниш с малко тор.
Не обичат и силно слънце.Друго не ми идва наум.
Цветоноса по принцип не се реже.Може да има заспали пъпки,които да се събудят и да цъфнат.Моите ги режа,когато съвсем изсъхнат,до основата.
Можеш да погледнеш и тук:

http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=47&t=922&hilit=%D1%84%D0%B
http://www.zadoma.com/forum/read.php?f=1&t=2282&i=2282&offset=0

:kissyou: Тази инфо... е МНОГО ценна! БЛАГОДАРЯ!:kissyou:

Много ценно даже!:kissyou:Имам бая полуживи цветя,а пък аз обичам да си ги захващам сама и си ги къткам после.Кеф ми е да се фукам-това си го захванах от еди-кой си и беше листенце,а сега...:greeneye:Орхидеята я окастрих,напудрих с канела и провесих да пресъхне.После ще видим какво ще стане.:idea:

Момичета, моля за помощ. Миналата година майка ми си завъди банан. И уж вървеше добре, а сега гледам, че листата му почти са окапали, а тези които са останали са почнали да покафеняват по краищата :(. Ако някой е гледал банан да помогне със съвет - може ли да се спаси и как?

Страхотни са ,Роси!
Ама да питам,видях,че не са в прозрачни саксии,не им ли пречи:confused:
А и цикасът е страхотен...

Не е задължително да са в прозрачни саксии , аз мойте ги накисвам на две седмици , водата трябва да е 2/3 до саксията около час стоят накиснати , във водата слагам задължително тор за орхидеи , след като прецъфтят един месец не ги торя , и изкарват отново пъпки , моите стоят на южен прозорец и не ги местя освен в банята когато ги потапям , пръскам ги всеки ден в т.ч и цветовете. Единствените ми цветя и цикаса не смея да ги изнеса на терасата , която е северна . :D

Да ви покажа новото ми кътче с копривки. Напоследък съм луднала по тях и преди малко ги оформих по този начин. Ще се радвам да споделите тънкости по отглеждането им, защото като гледам едната е взела да сдава багажа. :D Сега ще им търся по-светло място, за да си запазят цвета. Лек ден на всички!

Много са красиви.Преди време имах много видове като разцветки,после ги подарих:D Искат светлина и да не пресъхват.Моя приятелка ги гледа на източна тераса с много слънце-стават огромни храсти и с невероятни разцветки в зависимост от слънцеогряването.
Успех в отглеждането им!

Rosi,имам копривки и мога да ти кажа , че са едни от най -непретенциозните ми цветя.Искат само много светлина и вода.Аз ги поливам всеки ден.Миналото лято станаха огромни -около 1,5 м със страшно много разклонения.Почти ги оскубах, защото нямам място да ги съхранявам през зимата.Сега пак ги гледам и тръгват нагоре .Всеки ден растат.А още са на прозореца в кухнята, не съм ги изкарала на терасата.
Кашпите са ти страхотни, но се опасявам , че след време ще им отеснеят:gipsy:

Лили , браво за градинката! Маргаритите са прекрасни ,другите цветя също.
И карамфилът е доста едър.При мен е сянка и цветовете са по-дребни.:clap::clap:

Лили ,имаш си разкошна градинка!Блазе ,ти!Отдавна си мечтая за такова местенце! :idea::kissyou:

Фук- фук!:loveglasses:

Току що ми я подариха!

не се вижда много добре ,но е жълто-зелена .
Просто не се сдържах да не ви я покажа!:kissyou:

Назад