Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
cv3

URL=http://radikal.ru/F/s39.radikal.ru/i084/1005/75/cd596549589f.jpg.html]
cd596549589ft.jpg
[/URL]

прекрасни цветя прекрасни клематиси личи си че са отглеждани с голяма любов браво

Доне твоите цветя винаги съм разглеждала с голямо удоволствие.Направо си като в цветарски магазин.Толкова са красиви.И как ги подреждаш:confused:.Истинско удоволствие да шиеш гоблени сред такава красота.:clap::kissyou:

Браво на всички гобленарки, отглеждащи с толкова любов и цветя!Красотата е навсякъде около нас, само трябва да я създадем и запазим.

Страхотни са но ако аз трябва да се грижа за орхидеи те не биха оцеляли повече от месец.Но ще се любувам на вашите.

Дорис, прекрасни са орхидеите:clap:Радвай им се и се гордей с тях:kissyou:

Дорис прекрасни орхидей.Благородно ти завиждам че имаш такава красота в къщи.:kissyou::kissyou:

ДОРИС, НАПРАВО МИ СПРЯ ДЪХА!
И на мен орхидеите са ми слабост-имам ги четири, обаче още не са цъфтяли при мен..Изцъфтява им цвета ,с който са купени и после си стоят само с листата..а първата ми е двегодишна вече..
Твоите са голяяяяяма красота, аплодисменти!:clap::clap::clap:

Много благодаря на всички ! :kissyou: Аз много им се радвам ,защото успях да ги опазя и цъфнаха за втори път много бързо/ почиваха само около месец/:kissyou:

Leti_at,купи си тор за орхидеи,поливай ги веднъж на 7-10 дена с този тор в по-слаба концентрация.Гаранция ,че ще цъфнат.Моите сега са пуснали цветоноси,но още не са се оформили пъпките.

Давайте съвети:подариха ми за празниците 2 цветя: фикус бенжамин и калатея.Четох в интернет, но ако знаете нещо полезно ще съм Ви бладодарна:kissyou:

Калатеята иска много въздушна влага,иначе листата по ръбовете жълтеят и съхнат.Трябва честичко да я пръскаш.Умерена светлина,не на директно слънце.Поливане веднъж седмично.Общо взето е капризно цвете,трудно за гледане.
Бенджаминът е куче-марка:D.Вирее навсякъде.Моите са на югоизточна тераса и противно на схващането че е стайно цвете,изкарам ли ги на терасата полудяват.Трябва да му преплиташ клончетата докато са младички,защото после стват твърди и не е възможно.

Бенджамина иска светлина зимата когато има по малко слънце започват да капят листата ако не е близо до прозореца .
Калатеята и тя не е взискателна поне моите са такива поливам ги всяка недяля торя през две седмици иначе ya-ya ти е обяснила другите основни неща .

Момичета това е новата ми придобивка.Казва се дипладения.Ще се радвам ако някои сподели как се отглежда.

d

Лили,

честита нова придобивка. Дипладенията е много красиво цвете и сравнително некапризно. Иска доста светлина лятото спокойно навънка,
полива се нормално, наторявай на 2 седмици. Напада го памукова въшка, можеш периодично да пръскаш с някакъв препарат. Зимата моите ги държа в неотоплена южна стая, на прозореца - около 10 градуса, поливам много рядко, листата опадват, но на лято тръгват наново. Ако имаш други питания пиши.
Хубав и усмихнат ден!:D

Назад