ШАЛОВЕ И ШАПКИ

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Хора някой добър ли е с руския език. Намерих един сайт ама е на руски, а аз не разбирам нищо :( .

УСПЯХ ДА ПРЕВЕДА ШАЛА ,ДАНО СЪМ ВИ ПОМОГНАЛА
ШАЛ
дължина около 150 см, широчина 25 см, прежда - 200 грама алпака и 100 грама вивалди, шишове - 5 мм, плътност на плетене - 17 по 22, чорапена плетка, с два конеца, по една от всеки вид,равно на 10 по десет сантимерта, за да пада шала на вълни,плетете на намалени, съкратени вълни,първи ред - плетете от първи до шести маркер и обръщате работата, втори и трети ред - плетете до петия маркер, обръщате работата и плетете назад до шестия маркер, 4 и 5 ред - плетете до четвъртия маркер и обръщате назад до шестия маркер, 6 и 7 -ми ред - като втори и трети, 8 и 9 като четвърти като четвърти и пети, 10 и 11 - плетете от шести до първи маркер, обръщате назад и плетете до шести маркер, 12 - 19 ред като втори - девети, 20 ред - от шести до първи маркер и обръщате работата, 21 - 22 - до втория, обръщаш и назад до първия, 23 - 24 - плетете до третия маркер, обръщате и назад до първия, 25 и 26 - като 21 и 22, 27 и 28 като 23 и 24, 29 и 30 - плетете от първи до шестия, обръщате и плетете назад до първия маркер, 30-38 като 21 - 28, повтаряте от първия ред, след всяко обръщане махате първата бримка, вдигате конеца и обръщате обратно, за да няма дупка на мястото на обръщането

Това е моето пухкаво шалче за тази зима:)
item.php

Последно редактирано от модератор:
Шапки

Огледах ,но тъй като не видях такава тема , а в момента съм на тази вълна ,ще ми бъде инттересно ,тук да даваме модели на шапки-детски ,дамски ,мъжки ,всякъкви модели .

момичета дайте ми идея какво използвате за козирка?В готовите шапки се вижда нещо, но дали има готово или се приспособява?

привет

Скоро майка ми плете шапка и използва от козирката на летните шапки. На мен по скоро ми прилича на това което използват при ренгеновите снимки.

И аз така направих.Извадих от лятна шапка на сина ми.От снимките е тънко.Ще снимам и готовата шапка.:idea:

1 ред: 1 кр.,*1 оп. , на 1 бр. намяташ конеца като за опакова но не я изплиташ, т.е. остава си с наметката*, 1 кр.
2 ред: бримката с наметката изплиташ като опакова, 1 бр наметната като опакова
Двата реда плетеш едно и също просто разменяш местата - на всеки ред е еднакво: бримката с наметката се изплита опако, а на бримката която на предния ред е оплетена като опакова се намята

Шалове и шапки

Здравейте искам да ви покажа няколко моделчета и от мойте плетива.

Последно редактирано:
А ето да ви покажа какво съм си ушила в училище.

Последно редактирано:
ТЪРСЯ СХЕМА ЗА ПЛЕТЕНА ШАПКА

ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ ДА ПОМОЛЯ ЗА ПОМОЩ.АКО НЯКОЙ ИМА СХЕМА ЗА ПЛЕТЕНИ ШАПКИ МОЛЯ ДА МИ ПИШЕ НА ЛС. ДОСЕГА НЕ СЪМ ПРАВИЛА ШАПКИ НО ДОСТА МИ ХАРЕСВАТ.МОЖЕ НА ЕДНА ИЛИ ДВЕ ИГЛИ:kissyou:

Оранжевата шапка е много красива,но аз лично нищо не разбирам от тази схема.Може ли малко пояснения?

Назад