ШАЛОВЕ И ШАПКИ

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Въпросат е че не аз го плетъ а баба ми и вече е на привършване и просто как може да се изправи без да се разплита и на ново да се плете.

Навива се на руло,защото най-вероятно се плете само лицева плетка. Ако се завършва пак с лицева,ще се навива и в другият край. Съвета,който мога да дам е ,когато се завършва да е с няколко реда ластична плетка - 1 бр. лице, 1 бр опако. о същия начин може да се оправи и началото на плетивото като се изтегли един конец ,където е почнато и се открият бримките , и се наплете същият брой редове ластична плетка.

Най-накрая ви открих!!!! :))))))
Май вие сте единствения форум на тема ПЛЕТИВО, който успях да намеря в бг пространството! Благодаря ви, че ви има!
По темата за шаловете - показаните тук са страхотни ! И аз нещо съм маниачка да плета шалове :lady: . Но се сблъсках с един проблем.
Оплетох шал от копринена прежда, като самата тя е сплетена и при изпирането ресните му се разплетоха ужасно. Имам останала прежда и не е проблем да ги сменя, но не мога да правя това при всяко пране.
Бих искала да помоля за помощ - има ли начин да се спре това разплитане в края на ресните - чудех се с какво - единственото, което ми хрумна е пробвам с безцветен лак за нокти, но това няма да издържи вечно....
Някакви идеи? :?

Целувки на всички!!!!
опитай да обгориш краищата съсъ запалка. първо пробвай на отделен конец, естествено. :)

опитай да обгориш краищата съсъ запалка. първо пробвай на отделен конец, естествено. :)
опитай да вържеш краищата на малки възелчета - всека нишка поотделно. и не пери плетивото в пералня, а само на ръка. коприната е капризен материал.

елегантен шал

Моля ви дайте ми идеи шал - аксесоар към официална рокля. Няма значение дали на една и или две куки. Идеята ми е преждата да е някаква коприна. А относно формата още не съм сигурна дали искам правоъгълен или триъгълен шал.
Ще се радвам на всякакви предложения.
Благодаря предварително!

Въпрос

А дали би могло нещо подобно да се изплете на една кука? Някой майстор може ли да помогне? Предполагам че с изплтане на повече пълнежи в една бримка би се получило нещо подобно, но как ще стане получаването на самия шал, не мога да си го представя? :confused:
Браво Смирна, страхотни неща правиш! :clap::clap::clap:

Плетива Шалове

Здравейте, бих искала да си изплета този лилав шал но, :(няма схема бихте ли я побликували:kissyou:шала на Smyrna

Gilda plete mnogo lesno prosto edna kısa jiletka samo prejdata e mnogo efektna i prednitsite na se zavarchvat navednaj a na nykolko pati dali mojah da vi obysnya

Здравейте,
А това как се прави? http://alexanderyarn.com/magna.core/prejdi/mulbery.html# /шалът на втората снимка/

Шалът се плете опаково на дебели две куки,може би 6-7 номер на куките, като бримка се плете на конеца. Преждата представлява около 4-5 см конец, после пухкава част и пак конец.Дано съм обяснила правилно

Назад