ШАЛОВЕ И ШАПКИ

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Заплита се на 10 бода и се слагат наметки, после от опаковата страна се плете бода заедно с наметката и пак се слага наметка. Първия и последният бод не се плете, за да е гладко. Аз плета в момента такъв шал, с тази прежда супер е.

smyrna благодариа ти за http://www.sykospark.net/hairpin/
толкова отдавна търся някакво описание на плетенето с вилка дори накарах баща ми да ми направи едно като пръчките са от куки защото ту не сам виждала по магазините за прежда
Имаш златни ръце аз се овличам много по всичко което може да се направи така за удоволствие

Заплита се на 10 бода и се слагат наметки, после от опаковата страна се плете бода заедно с наметката и пак се слага наметка. Първия и последният бод не се плете, за да е гладко. Аз плета в момента такъв шал, с тази прежда супер е.

Благодаря ти!Ще опитам.

Дамска шапка

Моля ви помогнете ми да си изплета дамска шапка .Много е студено на вън вчера след като чаках 30 мин. автобус реших че ми е време да си купя шапка днес обиколих но никъде не си харесах шапка все са някак си младежки .Купих си 100 гр прежда продавачката ми каза че ще ми стигне моля ви даите идеи :cry:

Благодаря ви аз докато чаках някой да ми даде идея извиках неволята и си оплетох подобна на бялата шапка но с двойни плетеници .Щ е я снимам и ще ви я покажа .

:clap:Всички са много хубави, но последния- зеления е страхотен. Има ли схема за него.

Имам молък проблем

Някой да дъде акъл ако знае как да помогне де.И така проблема ми се състои в това че баба ми плете шал с тънка прежда и много тънки игле.И като го плете се нанива на вътре.Та интимната ми мисал е как да го аправи.

за проблема

мисля, че можеш да опиташ да го наплетеш след това на една кука. при мен се получава.

даго наплетеш означава, да обиколиш цялото изделие с нисък, терличен бод от същата прежда, на една кука. ако снимката се е качила, най-горния черен ред е точно наплитането. така дрехата става по-стабилна и не се отпуска. успех.

Да не плетеш много стегнато?Обикновено когато се плете стегнато се получава това навиване.Пробвай по-рехаво и виж дали пак ще се навива.

Назад