От кухнята на Джемма

  • Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Djemma, имам един въпрос относно рецептата "Баница със сирене" - какво количество е газираната вода?
 
ох, аз сложих на око, не много, колкото леко да стане течна сместта, защото е гъста от млякото и яйцата, за да може да се разпредели равномерно. Примерно може би около 50 мл.
 
Благодарности за Лаваша, Джемма :flower: :flower: :flower:
Питките станаха перфектни, (само дето ги пекнах директно на котлона), тази вечер ще завивам за вечеря, пълнеж - пържени картофи, пиле, кисели краставички и кашкавал. Соса за мазане - майонеза и кетчуп :D
Това лято правих пробни на децата, но питките бяха от :D :D :D палачинки, но по-дебели :D Иначе горния пълнеж бе "върховен" според дюнерядящите :D :D :D
 
Ванилови кексчета

Рецептата взех то тук:
http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=549611#549611

3/4 ч.ч кр.масло със стайна температура се разбива с 1.5 ч.ч захар,3 яйца, 3/4 ч.ч пр.мляко, щипка сол, 2 ванилии, 1 бакпулвер и 2,5 ч.ч брашно. Пекат се при 180 гр за 20-25 мин
Станаха супер меки и вкусни.
 
Доматена питка

Рецептата я взех от BG Mamma, за съжаление не помня кой я пусна там.

Продукти:
около 2 1/2 чаени чаши брашно;
3/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша доматен сок
мая, колкото кибритена кутийка
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
чубрица или босилек

Разтваря се маята в доматения сок и от всички продукти се забърква тесто (аз го правя с дървена лъжица с дупка по средата). Оставя се да втаса за около час-два и това е.

За пица се пече в зависимост от продуктите отгоре.

За питка - на умерена фурна (около 180 градуса) зокато порозовее, след което се поръсва с вода и завива с кърпа.

Стават невероятни пици и питки от него
 
Джемма, направиха ми впечатление формичките на питките - специални ли са, защото ми приличат на кутийки от пастет. :? Слънчогледът е прекрасен!
 
:D Права си, набито око имаш от пастет са, но в тях съм сложила и хартиени, така, че ги вадя много лесно. :D
 
Ако това са кутийки от пастет, наистина е добра идея :? пък аз се мъчех да ги пека в гювечетата, но пак не са мини кексчета :cry:

А сега съм сложила чесновите хлебчета на Джема и нямам търпение да се изпекат (процесите с втасването вече минаха) :D
Но пък цялата къща вече замириса на чесън :D :D :D
Като пробвам, ще редактирам тук :lady:
 
О, не ме питайте как странно ме гледаше продавачката, като купих 10 пастета. :D :D :D Исках да имам 10 формички за маффини затова,а горката жена сигурно си е помислила, че се запасявам . :D А не питайте и децата като питат какво ще закусваме и аз им отвръщах филия с пастет. Горкичките , реакцията беше и двамата в един глас- паааааак лиииии? :D :D :D Ама то човек кво ли не прави като не може да си намери форма по предназначение- оборот на стоките-заместители прави. :D :D :D
 
:hello: :rezando: Благодаря Джема за прекрасната рецепта. :!:
Станаха :thumbup: особено за чесъноядец като мен :D Невероятни са :flower: :flower: :flower:
 
Много весело това с пастета :D . А за вътре може да сложа пекарска хартия (нямам специални хартиени формички).
 
Шоколадова торта

Блатът е от натрошен готов блат + ванилов пудинг на д-р Йоткер. Кремът е от шоколадов пудинг на д-р Йоткер, отгоре е с шолодов кувертюр , върху който с остро ножче начертах различни криви. Розичките са от сметана разбита с прибавка на разтопен шоколадов кувертюр. А в средата е шоколадова розичка от същия кувертюр, излят в пластмасова форма .
 
:cry: Мале момичета спрете се малко, все пак идва лято, да не съм сладокусна, добре, ама аз - каквото видя все ми се дояжда :cry: Мъжлето ми каза че няма да ме води на море :cry:
 
Тези дни и аз правих чесновите хлебчета и то - цели два пъти, не успях да ги снимам защото така бързо ги нападах че забравях за всякакви снимки........... :idea:
 
Статус
Not open for further replies.
Назад
Top