ох, аз сложих на око, не много, колкото леко да стане течна сместта, защото е гъста от млякото и яйцата, за да може да се разпредели равномерно. Примерно може би около 50 мл.
Благодарности за Лаваша, Джемма :flower: :flower: :flower:
Питките станаха перфектни, (само дето ги пекнах директно на котлона), тази вечер ще завивам за вечеря, пълнеж - пържени картофи, пиле, кисели краставички и кашкавал. Соса за мазане - майонеза и кетчуп
Това лято правих пробни на децата, но питките бяха от палачинки, но по-дебели Иначе горния пълнеж бе "върховен" според дюнерядящите
3/4 ч.ч кр.масло със стайна температура се разбива с 1.5 ч.ч захар,3 яйца, 3/4 ч.ч пр.мляко, щипка сол, 2 ванилии, 1 бакпулвер и 2,5 ч.ч брашно. Пекат се при 180 гр за 20-25 мин
Станаха супер меки и вкусни.
Разтваря се маята в доматения сок и от всички продукти се забърква тесто (аз го правя с дървена лъжица с дупка по средата). Оставя се да втаса за около час-два и това е.
За пица се пече в зависимост от продуктите отгоре.
За питка - на умерена фурна (около 180 градуса) зокато порозовее, след което се поръсва с вода и завива с кърпа.
Ако това са кутийки от пастет, наистина е добра идея :? пък аз се мъчех да ги пека в гювечетата, но пак не са мини кексчета
А сега съм сложила чесновите хлебчета на Джема и нямам търпение да се изпекат (процесите с втасването вече минаха)
Но пък цялата къща вече замириса на чесън
Като пробвам, ще редактирам тук :lady:
О, не ме питайте как странно ме гледаше продавачката, като купих 10 пастета. Исках да имам 10 формички за маффини затова,а горката жена сигурно си е помислила, че се запасявам . А не питайте и децата като питат какво ще закусваме и аз им отвръщах филия с пастет. Горкичките , реакцията беше и двамата в един глас- паааааак лиииии? Ама то човек кво ли не прави като не може да си намери форма по предназначение- оборот на стоките-заместители прави.
:hello: :rezando: Благодаря Джема за прекрасната рецепта. :!:
Станаха :thumbup: особено за чесъноядец като мен Невероятни са :flower: :flower: :flower:
Блатът е от натрошен готов блат + ванилов пудинг на д-р Йоткер. Кремът е от шоколадов пудинг на д-р Йоткер, отгоре е с шолодов кувертюр , върху който с остро ножче начертах различни криви. Розичките са от сметана разбита с прибавка на разтопен шоколадов кувертюр. А в средата е шоколадова розичка от същия кувертюр, излят в пластмасова форма .
Мале момичета спрете се малко, все пак идва лято, да не съм сладокусна, добре, ама аз - каквото видя все ми се дояжда Мъжлето ми каза че няма да ме води на море
Тези дни и аз правих чесновите хлебчета и то - цели два пъти, не успях да ги снимам защото така бързо ги нападах че забравях за всякакви снимки........... :idea: