От кухнята на Джемма

  • Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Пробвай , Скарлет. И аз мислех да направя така, но се оказа, че ми е останало малко ръжено брашно и затова го смесих.За ръженото може би малко повече мая ще трябва.По принцип на пълнозърнести и ръжени е по-голямо количество маята. 1 кубче трябва да е добре споредмен. Докладвай после как е. :yes:
 
Орехова торта

I блат:
5 яйца, 1 ч.ч. захар, ч бакпулвер, 1,5 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. смлени орехи. Пече се при 180 гр, разрязва се на 2.

II блат:
5 яйца, 1ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1,5 ч.ч.брашно, 4-5 с.л какао. Изпича се също при 180 гр и се разрязва на 2 части.

Сироп:
2 ч.ч захар, 3 ч. ч. вода, ванилия

Крем:
250 гр масло
сварен пудинг- 500 гр мляко, 1/2 ч.ч захар, 1 пак.пудинг на прах
200 течен шоколад.
Разбива се маслото до побеляване, прибавя се лъжица по лъжица пудинг от пудинга и течния шоколад.

При сглобяването на тортата се редуват орехов и какаов блат.

Зеленият крем за украсата е маслен.

1155489314656.jpg


1155488872312.jpg
 
Djemma, поздравления за тортата :clap:
Страхотна е :yes:
Ще споделлиш ли от какво и как направи червените и сините цветчета, моля!
 
Бини, нали писах, че нямах много време за украса- цветчетата са готови, купени от сладкарската борса. :D
 
Джема поздравления :!:
Както винаги страхотни красоти.
:heart: Да са живи и здрави младоженците, за които си ги приготвила и да е сладък живота им като твоите калийки и сърчица. :heart:
 
elena88 каза:
Djemma страхотни сладки :!: :amam:
Може ли рецептата и за двата вида :?:

Ох, най-после намерих време да напиша рецептите. :oops:

Калии
2 яйца
2 кафени чаши пудра захар
ванилия
брашно до гъстота малко по-гъсто от кексово тесто

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията, прибавя се брашното. С чаена лъжичка се слага на разстояние от тестото в намазана тава или върху пекарска хартия. Пече се на 200 гр до бледорозово. Докато са горещи бързичко се слепват с пръсти в основата, за да се получи калийка. Малко е въпрос на навик, горещо е , но се свиква. Затова не печете голяма доза наведнъж, ще изстинат и се втвърдяват, а тогава не могат да се слепят- чупят се.



Сърца

Нямам специална рецепта, ползвам маслено тесто, малко на око. :D Примерно 2 яйца, 1 пак масло, 1 чаша пудра захар, ванилия и брашно. Половината от тестото се оцветява в розово. Изрязват се сърца,на които се правят дупчици ( аз ги правя с капачка от флумастер) пекат се при 200 гр. На розовите сърца се пише буквата на булката, а на другите- на младоженеца с клечка за зъби, като периодично се потапя в гъстияка смес от какао и вода . Две по две се завързват сърчицата с панделки или тюл.


Темата е вече много голяма, ще открия втора част.
 
рецепта

Джема, миличка, немога да открия последните рецепти,които написа.Става въпрос за дантелената рецепта.Моля напиши ги пак.Харесаха ми,но неможах да си ги запиша и да ги опитам.Приятен ден.
Живка:confused: :uhhhh: :rezando: :yes: :coffee:
 
Джема, миличка, немога да открия последните рецепти,които написа.Става въпрос за дантелената рецепта.Моля напиши ги пак.Харесаха ми,но неможах да си ги запиша и да ги опитам.Приятен ден.
Живка:confused: :uhhhh: :rezando: :yes: :coffee:


Точно в предния пост Джема е написала,че открива нова тема.
Колежки,поне преглеждайте от коя дата е последния пост.
Най - добре темата да се заключи и други като нея също.
 
Статус
Not open for further replies.
Назад
Top