Козуначени топчета(??) с крем

• Началник на темата Началник на темата nelka
  • Начална дата Начална дата
Nelka, честита годишнина и от мен, макар и с голямо закъснение.
Напоследък ми е нещо скапано и много-много не ми се пише, а и след това, което стана във форума имам чувството, че вече е някак си омърсен. :(
Снощи, да ви кажа, правих торта-кола по указанията, които беше пуснала Джема. :idea: Не съм си играла кой знае колко с украсата, в смисъл че не съм и правила чистачки, калници и тем подобни. Просто я намазах със синя сметана, а прозорците и фаровете с бяла, а за гуми използвах кръгли бисквити с дупка и в дупките като за джанти цвръкнах от бялата сметана. :idea: Няма кой знае какъв вид, защото изобщо не съм се старала да и заглаждам сметаната по "купето", пък и малката шеташе из кухнята заедно с мен и ту ме дърпаше за ръцете, ту за краката, ту вадеше разни неща от гардероба и ги мъкнеше в кухнята-включително и възглавници и завивки... Уф, не ща да си спомням! :cry:

Скарлет, аз го бях писала някъде тук
200 гр маршмелоу се полива с малко лимонов сок, слага се за 30 сек в микровълновата. После се измесва на тесто със много ситна пудра захар.

Djemma каза:
Аз днес правих рози от маршмелоу тесто. А това със желатина не ми хареса, обаче вината беше в пудрата захар, защото беше купена, я тя се оказа не до там фина, напротив даже много едра и тестото стана грубо. Но не се отказвам пак да го пробвам. Омръзна ми да лепя рози и оставих и за утре. Приготвям си цветя, че идва св.Валентин, рождения ми ден, осми март, все празници за торти с цветя. :D А иначе останало тесто и аз съхранявам в камерата, даже днешното от там го извадих, не съм месила.

Djemma, нямали да покажеш цветята?

Скарлет каза:
Джема,а какво е това "маршмелоу" :? и ако е готово откъде го купуваш???

Скарлет това са едни "гумени" бонбони.
незнам, обаче как да ти прикача снимка, ако искаш мога да ти я пусна на мейл

P.P. аха справих се със снимката - урааааа - те хората са си написали, ама нали се чете в краен случай :oops:
ето ги и тях:

Сега вече разбрах.Има и едни ленти овити една в друга,взимам ги на децата и ми се струват доста гадни,а те били маршмелоу. :D :D

Ами,после се омесва нещо като тесто,по-скоро наподобява пластелин.Задължително трябва да е в найлонов плик,защото много бързо съхне.Взима се само парче,което в момента се обработва.Може да се съхранява и във фризер.

Ще покажа тортата,като е готова,а това ще е на 29.1.

Скарлет каза:
Джема,а какво е това "маршмелоу" :? и ако е готово откъде го купуваш???

Да пукна ако знаех, че това е маршмелоу. Дъщеря ми е на почти 12, откакто започна да ходи и разбира редовно и купвам такива бонбони до ден днешен, и от онези дългите извитите като пръчки също, но кой ти е погледнал името :?'
:no: :no:

pep-4o,и аз от години купувам от лентите,увити една в друга,но кой да погледне,че това било маршмелоу....... :D А,да не споменавам колко ми е неприятно на вкус.... :D
Но пък от него ставали разни формички-наистина човек се учи докато е жив.

И аз мразя маршмелоу, но фигурки стават много добре, освет това не ги ям така, че ми е все едно. :D

Назад