Козуначени топчета(??) с крем

• Началник на темата Началник на темата nelka
  • Начална дата Начална дата
Извинявам сеее! Забравих пеперудите!

Просто сложих в две пликчета по малко шоколад и го оставих на топло да се разтопи. После изрезох по едно малко отворче и върху предварително нарисуван контур шприцовах първо точките и петната с бялото.
Оставих да се втвърди в хладилника, минах по контурите с тъмния шоколад , след което запълних и останолото пространство с него.

Рисунката правиш на паус и шприцоваш върху обратната страна, тази , на която не е рисувано. За удобство закрепяш към плота/работната повърхност с малко тиксо.

След като си готова изцяло, отлепяш и оставяш в хладилника да се втвърди с коремчето нагоре, лежаща върху някакъв предмет с подходяща прегъвка/ъгъл.

Не останах доволна от чист шоколад: не се разливаше достатъчно, би било добре предварително да се смеси с нещо, което да го направи по-леещ се.

Малките пеперуди шприцивах направо на око, без предварителен контур. Вместо хартия ползвах найлоновата обвивка от шоколада, резултатът е фантазия, защото е извънредно лесно да се отдели след като се втвърди.

Скарлет, засега не знам какво да кажа за рибата, бива ли да помисля малко? :lady:

От известно време ви чета, но сега просто не се сдържах. Моите поздрави за чудесата които излизат от ръцете ви.

Здравейте момичета, :hello:

по отдавна ви чета и ви се възхищавам, но досега не съм писала! Всъщност Djemmа, беше тази, която даде за пръв път линк към този форум в един друг и макар че аз не шия гоблени (имам други подобни интереси), сестра ми шие! А и кулинарният ви форум е чудесен, така че се надявам да не се сърдите, че се намесвам!

Nelka, прекрасни торти, направени от теб видях - майсторка си! А идеите са за изложба! :clap:

Скарлет, аз съм правила риба, но тъй като нямам форма си опекох от пандишпан правоъгълен блат(с 6-7)яйца си си я изрязах сама. Крем можеш да използваш всякакъв любим(аз правя комбинация от млечен и маслен), отгоре намазах само с маслен тънко и след оформяне на главата и опашката с крема(моят беше бял), вместо люспи, наредих тънки резенчета киви, като го застъпвах(като при рибените люспи). Дооформих с крем и се получи много сладка риба. А, да след нареждането на парчетата киви, намазах с четка с разтопен безцветен желатин, за да не увяхва и за да блести.

Жалко, че нямам снимка, но предполагам е станало ясно! Ако те интересува нещо, ще дообесня! :yes:

Възхищавам ви се на всички и ви поздравявам за търпението и любовта с която творите както гоблени така и кулинарни специалитети! :thumbup:

Здравейте, goldenova и natalyna :!: :hello:
Много се радвам, че имаме ново попълнение :wink: и че тук ви харесва! Аз също съм на мнение, че тук момичетата са чудесни и творят невероятни неща!

Здравейте, goldenova и natalyna
palloncini.gif

Добре дошли в нашия малък,но приказен свят на красотата :!:

Скарлет, мислех си за твоята риба... Можеш да направиш нещо като морско дъно - да се опиташ да направиш рибки (като пеперудите на Нелка), медузи от бял шоколад и други водни същества, за които се сетиш [:] .

Като изляза ще си купя паус и шоколад и ще опитам пробно да направя нещо.Само,че в шоколада ще сложа и малко масло,Нелка каза,че като е чист не се разлива добре. :yes:

Нели благодаря за разяснението за топчетата.

Момиченцето е сладко, да. Понеже ми наближава рождения ден , когато ще стана на 35, та поизпадам в депредия малко, затова си сложих момиченце за аватар :D Шегичка.

Скарлет имам снимки на торти с риби, аквариум и торта Немо, тук не мога вече да прикаяам снимки, ако искаш пиши ще ги кача някъде да ги видиш-като идея за украса.

Джемма, аз също харесах аватара ти, но хич не ми дойде наум, че си решила да изглеждаш по-млада... :D :D :D Чудесна възраст! Радвай се на младостта си!
Можете да качвате снимки в snimka.bg - лесно е, на БГ е, не вярвам да се затрудните. :yes:

Нови момиченца!

Голям поздрав за добре дошли! :lady:

Много е хубаво при нас , на мен поне ми е добре както никъде другаде. Момичетата са винаги усмихнати и отзивчиви, усещането е че човек е сред приятели.

Дано успеем да запазим настроението винаги такова!

Хубав ден от мен на всички!
..........................
dand.gif

Благодаря, за милото посрещане. Бях страхотно изненадана от сърдечното посрещане. Наистина атмосверата е страхотна и приятелска. И отношението е това което ме впечатли много, но не по малко от уникалните ви творения в кулинарията. :lady:

Goldenova,

Радвам се винаги когато чуя нещо добро за клуба, а за голяма радост обикновено всичко е такова. Дано ви е хубаво сред нас!

Аз вчера взех че изплагиатствах една торта, която бях виждала някъде, ето я как изглежда при мен:

000347810.jpg

000347811.jpg

000347812.jpg

Цветовете са променени, явно ще трябва да си купувам апарат с хилядастотин мегапиксела. Минимум. :twisted:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Аууу, къщучката е супер! И щерката я хареса - през цялото време викаше ЕЦЕ, ЕЦЕ, което трябва да е цветенце де :idea:

Аааааа, Нелка така няма да се разберем.Знаеш ли какво е в три след обяд , прегладнял и премалял да гледаш такива неща :( .Имам чувството, че и да те върже човек пак ще намериш начи да направиш де някоя тортичка, де някой гоблен , а защо не и шкафче за кухнята.Поздравления :!: Близките ти знаят ли какво съкровище си имат в твое лице :?: :lady:

Момиченца,

Така както сте се наредили на опашка, така ще ви сложа и аз всичките по местата ви, с един целокупен отговор.

Значи първо пеп-чо: Много малко ръкопляскане, никакво възхищение, просто съм възмутена, може ли такова неуважение?
168smd.gif

Алис- на нея богатства и' се привиждат. Като ги намериш (и ако не те хванат) хайде да кажеш и на нас откъде, а?
172smd.gif

На Бибито подарявам едно ЕЦЕ. Хайде и още едно, че да станат ЕЦЕ-ЕЦЕ.
20sma.gif

Дарито пък нещо недоволно, освен торта и шИкафче иска. Ами остана сега да поръчаш да изработя и някоя дървена торта. Ами да, идея! И после ще я сложа в шкафчето!
213smd.gif

А от последните госпожици Бамби и Карина съм просто възмутена! Някакви завоалирани садо-мазо намеци, вързвания, развързвания..., чак неудобно му става на човек да чете. Моля, озаптете се! Снежана явно успяхме да я оженим момичето, дайте ако трябва и вас да оправяме, че не върви на добре работата! Ами да!
15sma.gif

Ай сега чао!
48smdr.gif

Назад