ТОРТИ

• Началник на темата Началник на темата alys
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Любопитко, тортата е страхотна. :clap:
А от какво се състои шоколадовата глазура?

Впрочем ето моя вариант на тортата Айриш крийм на Джема.
Малко е натруфена, но много исках да пробвам различни видове украса.

Стени, тортата изглежда страхотно! И украсата хич не е натруфена! Много си се постарала, личи си!

А моята шоколадова глазура е съвсем проста- няколко парченца шоколад, разтопени с течна сметана. :yes:

Тъй като взех литър сметана и този път не Хопла, а Меггле, та използвах само половината. От останалото количество направих розичките и отделно смесих сметана и нарязани банани в една купа, която изчезва със скоростта на светлината! :D
Въпросът ми е, когато ви остане течна сметана как я съхранявате? Защото на кутиите пише, че може да се използва до три дни след отварянето на кутията... :?

Благодаря!
Моята сметана е точно Хопла, но аз я ползвах за муса и стана много сполучлив.
Обаче сега и аз имам същия проблем - какво да правя с остатъка.
Възнамерявам утре (по скоро днес - като гледам колко е часа :) ) да направя плодова салата и да я гарнирам с останалата сметана. Не съм ползвала досега течна сметана за тази цел, дано се справя.
Основно ползвам сухата сметана на Д-р Йоткер.

И двете торти изглеждат страхотно.
lubopitko,като ми остане сметана,взимам си голяма лъжица,купата със сметаната и сядам пред телевизора...........и отслабвам,отслабвам,докато не свърши сметанката в купата... :D :D :D :D :D

Steny,много добър опит с различните украси. :yes:

Тази торта направих за рожденния ден на племенника :yes:

fc8e087b241a.jpg

Мдмичета,направо ви се чудя на кулинарното ви изкуство.И кога ви остава време за гоблените?Вярно,че и аз преди години правех по-сложни неща,с които смайвах гостите си,но сега наблягам повече на салатите и основното ядене.А по отношение на сладкишите съв се ориентирала към бързите рецепти.За това ще ви предложа БЪРЗА БИСКВИТЕНА ТОРТА.Някои може би я знаят,но тъй като аз самата я научих неотдавна можедаима и други като мен.Ето и рецептата:Сварява се крем от 1л.прясна мляко подсладено на вкус и 1 пакетче нишесте/ лимоново,ванилия или др.по избор/С готовия крем се покрива на тънък пласт дъното на съда,в който ще бъде тортата.Отделя се и малко крем за покриване отгоре и в останалия крем докато е още горещ се слагат натрошени на дребно 1 опаковка обикновени или другиподобни на тях бисквити.Обрква се добре и се изсипва във формата.Отгоре се покрива със заделения крем и се наръсва по желание с орехи,кокос.стърготини или шоколадови пръчици.Трябва да престои поне един ден.Надявам се да ви хареса.

Какви прелести

Момичета, като влезна в тая темичка и не ми се става от компютъра. Такива прелести.
Ванче ще се радвам да дадеш рецептата на тази торта - наистина изглежда супер.
Прасенцето на Лидия също много ме впечатли и ще се радвам ако ни разкрие тайната за това как го е направила.
Целувки на всички.

Ами прасенцето не е никак трудно и стана огромно.наистина прасешка история-видях го от един линк-беше показано точно как става.
Изпекох два четириъгълни,два кръгли големи и два кръгли по-малки блата-от тук бях видяла рецептата -за Плодова пита от сладкарница Неделя-исках да слепя блатовете с крема от рецептата,ама тенджерата ми се оказа некачественна и не можах да го сгъстя :twisted: добавих в него и сметана-от тази сухата на доктор Откер.Идеята беше да бъде всяка част изненада-първите блтове слепени с крем,вторите със сметана,а последните с желе-и тук се изложих,нищо не можах да направя с желето.И замаскирах положението с един блат и банани.За муцунка и лапички използвах мъфини,а за ушички разрязан на две поп кек-другото е импровизация-само ,че тук да откриеш сладкарски бои е цяло приключение и използвах степчета-но доста тръпчив вкус имат.Това беше малина отгоре.Това е.

А ето и линк към начина на правене:
прасето

Тортата е много лесна.Във формичка за кекс посипах цветни шоколадови пръчици (после застава отгоре),изсипах разбита с кайсии от компот сладкарска сметана до средата.Сложих натрошени бисквити Закуска(такива имах),отстрани наредих цели плодове и после останалата сметана.Завърших с големи парчета бисквити,напоени със сока от компота.Забравих да спомена,че има 1 пак.желатин в сметаната.
Като стегна тортата,я обърнах върху поднос и украсих с разтопен шоколад.
Ама вие може да импровизирате,сметаната върви с всякакви плодове;може да сложите бишкоти,ядки,кокос...Може да я направите в тортена форма с разкопчаващи стени-нареждате някъкъв блат(или бисквити,бишкоти...),после разбитата сметана(или кисело мляко+желатин) с плодове и накрая като стегне нареждате цели плодове и заливате лекичко с желиран компот...
Айде и ако направите нещо да докладвате :)

Vanche тортата е супер лесна и бърза като изпълнение и предполагам много вкусна .Ще си я копирам и когато имам време ще я направя :yes:

Тортата е мекичка,лекичка и с тея сиропирани бисквитки...мммммммммммммммммммм!Лесна и бърза, ама и бързо свършва де...хихи :D

Момичета, много Ви благодаря, че споделихте с нас рецептите.
Лидия от тортата изобщо не си личи, че си имала проблеми - изглежда чудесно. Аз наскоро също имах нужда от сладкарски бои, но се сетих че имам останало едно пакетче бои за яйца от миналия Великден. Ползвах от червената и зелената и то на върха на ножа за да оцветя сметана.Тази година определено ще си взема 2-3 пакетчета в повече, за да си имам под ръка :D
Ванче - тортата явно е лесна и приятна ще я пробвам.

Статус
Not open for further replies.
Назад