ТОРТИ

• Началник на темата Началник на темата alys
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Да се подредя и аз с някои интересни торти. :lady:

big1552.gif

f_173.jpg

cake16.jpg

cake1.jpg

natalyna, прекрасна е. Това с пуричките по края все си мисля да го направя за някой празник, ама малко са скъпички.Колко ти отидоха-една кутия стигна ли ти и каква-голяма,малка? На две ли ги разряза?

Ох, благодаря момичета! :lady:

Тортата, обаче доста се различава от първоначалният ми замисъл. Просто с бебока, не можах да направя нещо по-така. Но важното е да е вкусна и да зарадва! :)

[Djemma], пуричките ги чупех на две - не могат да се режат. Отидоха ми към кутия и половина, като в една кутия имаше около 20.

Наталина, Поздравления!
Сигурна съм,че рожедничката се е почуствала много поласкана.
Тортата изглежда толкова апетитно....

Alys, това отстрани на тортата са вафлени пурички - играх си половин час, докато ги разчупя на еднаква височина. Даже не ми остана време да ги пълня, само сложих розички отгоре. :yes:

Алис, сигурна съм, че си виждала по магазините - е, аз не съм виждала двуцветни, но може примерно да редуваме бяла с кафява:))), пък може и двуцветни да има :?

Pep-4o,снимката не се вижда. Може би е била по-голяма от разрешеното тук, опитай да я умалиш или дай link към другото място!

pep-4o каза:
ето и една моя торта, която се наложи да правя преди години, защото детенце беше се запалило по футбола. С лошо качество е, но детенце я приснима, качи в един друг клуб и сега се сетих, че мога да прикача моя снимка.

Няма да стане от тук, опитах, но не би. Като се прибера довечера ще я пусна отдругаде, това вече научих как се прави :D :D
Боже, аз една торта ще кача и тя не ще да излиза :cry:

Торта Монблан

Сетих се за тая вкусотия и реших да я напиша. :lady:

4 пакета бишкоти

Крем:

1л.пр.мляко
2 яйца
10 с.л.захар
2 ванилии
4 с.л.брашно
100г.шоколад/бял/

Захарта-6с.л. се карамелизира,изсипва се млякото,завира се.Брашното,жълтъците и ванилията се разбиват със 150г.вода и се изсипват към карамеленото мляко.Бърка се до сгъстяване.Като изстине крема се прибавят разбитите на сняг белтъци с 4с.л.захар.
Бишкотите/по възможност по-големи/ се разрязват на 2 по ширина така,че получените половинки да са с различна дължина.Маже се всяко парче с крема и се поставя изправено,за него се залепя друго парче и така всичките,докато се получи торта с неправилна форма :idea: .Прилича на планина :) .След като се подредят всичките парчета едно до друго,се изчаква добре да се залепят и се заливат с останалия крем,така,че да е добре покрита тортата.Украсява се с разтопения шоколад.
Добър апетит!Много е лесна и супер вкусна :wink:

Stefanie каза:
Алис, ето моята торта за Стефановден!
000298333.jpg

GrnsBulbs.gif

Аз направих жалък опит да направя тази торта...
Изобщо не ми се получи. Блата не се изпече, сметаната не се сгъсти и сега седи в хладилника тортата уж да стегне. По- късно ще разтопя шоколада...
Това е най- големият ми провал!!! :cry: :cry: :cry: А тортата е за РД на майка ми утре... :twisted:

Статус
Not open for further replies.
Назад