ТОРТИ

• Началник на темата Началник на темата alys
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Миличка, ужасно съжалявам, че се е получило така :( Аз също правих тази торта за пръв път, но при мен се получи чудесен резултат. Причините за провала могат да бъдат две - или някой от продуктите не е бил наред, или си сбъркала някъде /и на мен ми се е случвало/. Ако ти се говори, разкажи какво точно си направила, за да потърсим грешката.
SflowerLine5.gif

Направих всичко стъпка по стъпка, както ти ми каза...
Вчера си направих блата, за да ми е по- лесно днес.
Маслото, жълтъците, пудрата захар... Белтъците, останалата захар, бисквитите и орехите... Не можа да се изпече добре. Отгоре се напука, а отдолу остана глетаво... И сметаната я разбивах 10 мин., а почти не се сгъсти. Наистина не знам къде сбърках. Досега такъв провал не ми се е случвал... Вече се чудя дали да разтопявам шоколада... :cry:

И моят блат не се наду много, но се изпече добре. Наистина стана малко по-сбит, за разлика от пандишпана, но не беше глетав. Сигурно нещо е станало при печенето. А сметаната наистина ме озадачава - досега не съм попадала на сладкарска сметана, която да не се сгъсти при разбиването - дори стават прекалено гъсти, та чак сухи...Каква сметана си използвала?
SflowerLine5.gif

И аз правих миналия месец тази торта по рецептата на Stefanie и се получи доста добре. Ей, мен много ме е яд като правя нещо и не ми се получи. Понякога зависи много от продуктите. Ако един не е както трябва и нищо не става :(

Така е, Водолейче, специално при тортите и кремовете продуктите трябва да са качествени. И при мен са се получавали фалове заради стари яйца, некачествени брашна и сухи сметани в пликчета, които просто не могат да се сгъстят.
И мен много ме е яд заради Любопитко. Миличката, колко ли ме мрази сега... :( Много се притеснявам, когато някоя рецепта, която аз съм пуснала, не се получи. Колко притеснения брах и покрай питата Хризантема, когато едно момиче се оплака, че не успяла да я направи :( Май ще трябва да приключа с пускането на рецепти...
SflowerLine5.gif

Стефани, не се обвинявай! Сметаната, която използвах е Хопла, по принцип съм много доволна от нея... На външен вид поне я докарах. Малко по- късно ще пусна снимки... :yes:

lubopitko каза:
Стефани, не се обвинявай! Сметаната, която използвах е Хопла, по принцип съм много доволна от нея... На външен вид поне я докарах. Малко по- късно ще пусна снимки... :yes:
Сметаната трябва да е добре охладена, нали знаеш :? Да не е тук проблема?!

[:] [:] [:] :D Трябва малко(ум),но да дойде на време..... [:] При мен закъсня... [:] По-скоро си помислих,че е торта "Нелка,но по-различно украсена....." [:]

P.S.Новият ти аватар е много свеж,с пролетно-музикален привкус.... :-|

Vancheto каза:
Скарлет каза:
Ванче,браво на теб! :yes: :yes: Давай сега и разяснения.... :D [:] :idea:
Миличка, това е тортата с рулата(Барби) само, че украсена с шоколад и кокос :wink:
А коя е тази торта с рулата - аз също си помислих, че е торта НЕЛКА :yes:

Биби каза:
Vancheto каза:
Скарлет каза:
Ванче,браво на теб! :yes: :yes: Давай сега и разяснения.... :D [:] :idea:
Миличка, това е тортата с рулата(Барби) само, че украсена с шоколад и кокос :wink:
А коя е тази торта с рулата - аз също си помислих, че е торта НЕЛКА :yes:
Точно тази рецепта използвах. :yes:

Скарлет, мерси за линка :flower:
Сетих се , ама като я видях. :wink:
Ох, наполседък съм много отнесена

Скарлет каза:
P.S.Новият ти аватар е много свеж,с пролетно-музикален привкус.... :-|
Ох, гледах, гледах очите ми останаха и накрая тоз музикален зеленЧук -хихи.Мислех да си сложа една лелка, :D дет си стреля по кантара, ама хайде -нещо фреш да бъде. :wink:

МММММММММММ!Мнооооооооого добре ! :yes:

Живот и здраве ще покажа една тортичка утре. :wink:

Статус
Not open for further replies.
Назад