===
Здравейте!
Аз започнах още на около 10годишна възраст с каренца, възглавнички, довърших дори една огромна покривка за маса, която моята майка шиеше вече 18г. и беше останал само пълнежа, но все не намираше време, та аз свърших тази раблота. Покривката съм я показала в моите творби. По гоблените се запалих няколко години по-късно, на 17-18г. Една съседка шиеше Момичето с книгата и много ми хареса. Купих си гоблен, но кой да ми каже да започна с нещо лесно, а аз с Вечерно настроение - един пролетен пейзаж. Съседката ми показа само как се започва с конеца и ми разграфи панамата и това е - по-нататък продължих сама. Но се справих доста добре и така се започна, та и до ден днешен - имам чувството, че един живот няма да ми стигне, за да ушия всичко, което ми харесва, особено сега, когато си пиша с вас момичета и обменяме разна информация, идеи и т.н. Сега смело мога да твърдя, че качеството ми на работа се далжи на дългогодишният ми опит, защото никоя от гобленарките, които познавам не пожела да ме научи на това, което знае, а може би и да не знаехе, не знам, но аз казвам и показвам, за да не губят желаещите да бродират толкова години, колкото аз .
Гоблените са моята страст, толкова много обичам да бродирам, че чак се ядосвам, когато се стъмни и трябва да се ляга, още повече, че съм безработна.
Леле, извинявайте, че се отплеснах, ама като започна да пиша за гоблени и край - няма спирка.....