Спомням си че ходех на детска градина и сигурно съм била на около 5 годинки,когато събирах парцалчета за куклите и се мъчих да им правя дрехи.Сигурно са били доста нескопусни,но помня че бях забила една губерка в леглото и явно съм станал за нещо,но като седнах усетих ,че губерката ми се заби в задника и изревах на умряло.Баба веднага дотърча и я махна,като ми се скара че буча иглите къде ли не.Това ми е урок за цял живот!После се захвана да ме учи да плета и за втори клас спокойно,можех да плета на една и две куки.Заплетох си един шал от грозна кафява прежда,която ми бучеше на пръстите.В четвърти или пети клас,вече не си спомням с точност майка ме накара да ушия Старото мостче,ама аз не исках и не ми доставяше удоволствие.Но все пак под неин контрол го уших.После в седми клас започнах да се уча да кроя от майката на една приятелка и накрая завърших техникум по облекло.Минаха доста години и аз исках да си пошия някакво гобленче,но не съм се интересувала сериозно.Леля ми имаше огромен кашон с оригинални Вилерови комплектовки и аз много им се радвах,но тогава плетях каренца на една кука и не се хващах на гоблен.Но леля ми почина и аз от мъка по нея за да си спомням почнах да шия.Това стана преди вече четири години и така до сега.Но за съжаление,макар,че аз най-много от всичките роднини бях с нея и оценявах труда и,щом тя си отиде от този живот,видях алчността на снахите и ,и бях упреквана,че тя обичала само мен! За това не взех и конец за спомен,а съхраних топлината от нейните съвети,усмивката и,сръчността на ръцете и красотите,които тя твореше с такава лекота и удоволствие, в душата си!Никой не може да ми вземе спомените и прекрасните часове прекарани с нея!Много съм и благодарна,защото основно на нея дължа любовта си към ръкоделията и кулинарията! За мен тя беше повече от майка!