На каква възраст започнахте

• Началник на темата Началник на темата denito78
  • Начална дата Начална дата
:hello:Не знам дали тази тема ще ви е интересна,но аз ще питам-На каква възраст започнахте да бродирате?

Първия си гоблен - "Зеления замък" на Вилер избродирах на 16 г. Запали ме майка ми, а ме научи една моя учителка.:loveglasses:

Аз шия от 30 годишна - 20 год. с голямо прекъсване, но сега така съм луднала, че ми се иска всичко да ушия наведнъж, но и да можех да имам няколко живота от поне по 100 годинииии!

Хубава темичка!

Здравейте,
когато започнах да шия бях на 23 години и малко...
Но, аз не шия много редовно...защото имам и две малки деца, които гледам сама...ходя и на работа.....НО, ТОВА МАЙ СА ОПРАВДАНИЯ, ОПРАВДАНИЯ...:(
ИСТИНАТА Е, ЧЕ НИКАК НЕ МИ СТИГА ВРЕМЕТО...ПОВЕЧЕ МИ СЕ ИСКА ДА ШИЯ-ОТКОЛКОТО ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО НАПРАВЯ... Е, ОТКРАДВАМ СИ ПО НЯКОЛКО ЧАСА СЕДМИЧНО....

Запалих се по гоблените на 12 год. но нямаше кой да ме научи. колкото и да е странно видях свако ми да шие един страхотен пейзаж който си беше донесъл от Германия и очите ми останаха в него. Обикалях магазините за да си избера нещо - исках пейзаж подобен на този в който се влюбих. Купих си българска комплектовка на "Горски кът" и в него имаше описание как се шие гобенов бод. НАУЧИХ СЕ САМА

Аз започнах да шия в шести клас /на 12 години/ и тогава се запалих от майка ми,която тогава шиеше,но все малки гобленчета /тя няма търпение за големи/:D:D Самата тя не вярваше,че ще си ушия първия гоблен докрая,но нали съм "рогато" и не се отказвам "без бой" :gipsy: та така и до днес 15 години по-късно.За разлика от много гобленарки аз обичам само "по-едрички" гоблени да шия / и то добре че е така,за да ушия моделите с които мама се беше запасила,но така и не уши/ :D И след като всичките и "запаси" станаха реалност,сега си шия тези,които са ми по вкуса на мен,т.е. съвременни модели.

Сериозно се занимавам от 17 години. Бях в майчинство и имах повече време, което не е за вярване. С бебето човек уж има повече задължения, ама сигурно съм била по-организирана. Сега "бебето" Ники е 11-ти клас, сложила съм го на аватара, а на мен времето не ми стига за нищо. И въпреки всичко крада по малко вечер.

Аз започнах на 19 години. Живяхме в младежко общежитие и там две съседки ме научиха как да шия гоблени. Ших около две години , докато живяхме в общежитието. След като се приместихме от там желанието ми за шиене се изпари. Прекъснах за 12 години. Преди две години и половина музата ми пак дойде и сега малко свободно време да ми остане иглата е в ръцете ми

ами аз съм на 16 в момента може да се каже, че съм се опитвала мн отдавна, но сериозно започнах на 15

Е аз почнах темата честно е и аз да кажа.Когато гледах приателките си да шият много им се чудих,но когато се научих и до сега не мога да спра,ниамам спирачки:D.Започнах на23г. и така вече 7г.:kissyou:

Аз започнах да бродирам гоблени,когато бях на 22г и така вече 7години!:idea:

Аз започнах на 13-14 години.Шиех разни каренца с бод зад игла и кръстчета.На 20 години родих сина ми и докато бях по майчинство си купих първия гоблен и започнах да се уча сама , по скоро се учех от грешките си и гледах да не ги повтарям.Ида ви кажа честно добре че беше гоблена, защото бившия ми съпруг такива проблеми ми създаваше ,че ако не шиех да се успокоявам сигурно щях да стигна до психиатрията.

А аз започнах на шега, когато бях на 28. Мислех, че тези,които шият гоблени не са много добре. Е, и мен ме хвана тази лудост:D

===

Здравейте!
Аз започнах още на около 10годишна възраст с каренца, възглавнички, довърших дори една огромна покривка за маса, която моята майка шиеше вече 18г. и беше останал само пълнежа, но все не намираше време, та аз свърших тази раблота. Покривката съм я показала в моите творби. По гоблените се запалих няколко години по-късно, на 17-18г. Една съседка шиеше Момичето с книгата и много ми хареса. Купих си гоблен, но кой да ми каже да започна с нещо лесно, а аз с Вечерно настроение - един пролетен пейзаж. Съседката ми показа само как се започва с конеца и ми разграфи панамата и това е - по-нататък продължих сама. Но се справих доста добре и така се започна, та и до ден днешен - имам чувството, че един живот няма да ми стигне, за да ушия всичко, което ми харесва, особено сега, когато си пиша с вас момичета и обменяме разна информация, идеи и т.н. Сега смело мога да твърдя, че качеството ми на работа се далжи на дългогодишният ми опит, защото никоя от гобленарките, които познавам не пожела да ме научи на това, което знае, а може би и да не знаехе, не знам, но аз казвам и показвам, за да не губят желаещите да бродират толкова години, колкото аз .
Гоблените са моята страст, толкова много обичам да бродирам, че чак се ядосвам, когато се стъмни и трябва да се ляга, още повече, че съм безработна.
Леле, извинявайте, че се отплеснах, ама като започна да пиша за гоблени и край - няма спирка.....:D:D:D

Аз започнах на 7-8 години с каренца и покривчици. Първия си гоблен уших на 13 /теменужките/ и с малки прекъсвания /когато бяха малки децата/ шия и до днес. Сега започва да боцка и моята дъщеря /тя е на 8 години/.

Здравейте:-|Аз започнах да пошивам сравнитвлно късно.Като малка съм се пробвала на каренцата на мама:D,но първият гоблен го почнах като студентка и го ших продължително време-като се прибирах в къщи.
Затова шиенето за мен-по-сериозното е от около 3 години

Назад