Картини от брюкселска дантела

Цветята на Мими са изключителни.Когато взех в ръка люляка да го видя първата ми реакция беше да го помириша-толкова е естествен.

Лелеееее каква красота, как се прави това нещо?:clap::clap::clap: Всъщност кое от двете е по - трудно / брюкселската или порцелана/?

Мими, наистина дай малко инфо за порцелата. Винаги когато погледна в твоята темичка има нещо невероятно.:clap::clap::blueflow:

Лелеееееее, ама това наистина ли е порцелан.:shock: Изключително красиво и като истински са цветята ти. Невероятна си!:clap::clap::clap::loveglasses:

Благодаря за добрите отзиви - за в бъдеще ще се старая да се усъвършенатвам в това приложно изкуство.
Материала, с който са направени цветята си го приготвям сама, защото в магазините не съм виждала такова нещо, а от интернет е безбожно скъпо. По състав няма нищо общо с поцелана, но като се лакира, много наподобава, а е "студен" защото не се пече, а съхне на въздуха при стайна температура.
В този форум има специална тема за "студен порцелан", както и линкове към други сайтове.

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=439246.0
Освен това с ключовата дума "Porcelana fria" /на португалски/ излизат много сайтове и снимки.

Здравейте скъпи приятелки,
надявам се, че сте успели да си починете през лятото и сега ще започнете творческата си работа с нови сили.:thumbup:
Искам да ви покажа новите си цветя от т.н. "студен порцелан" - все още установявам, че има много и много да се уча...:confused:

Просто изумително :confused: чудя се какво още има да учиш - създаваш такива красоти! В един от постовете имаше свещниче - много ми хареса, а и тези последните - просто нямам думи! Изящна красота :clap:

:scared: Леле какво изкуство, сътворила си толко красиви цветя и колко са нежни и съвършени - като живи са. :clap: Не всеки притежава толкова сръчни и талантливи ръце. Това което ти умееш и създаваш, аз не умея но оценям много високо:shy2:. Прекрасни са както творбите ти от брюкселска дантела, така и тези от студен порцелан - даже трудно бих конкретизирала кои повече ми харесват. Какво мога да кажа освен, че си уникален творец.:kissyou:

На 21.11 се завърнах от София, където взех участие в национална изложба организирана от клуб "Приятели на гоблена и българската шевица" с председател
г-жа Росица Бакалова. Показаха се прекрасни гоблени основно по дизайн на г-жа Бакалова, но имаше също и фъкани гоблени, картини от естествени материали, много шевици /с участието на варненскя клуб "Райна княгиня"/, стъклопис, кене, национални носии и моите дантели, бижута и цветя от "студен порцелан".
Ето линк към албума на Бистра Писанчева, която много детайлно показва всички експонати, за което много й благодаря.
http://www.facebook.com/photo.php?f...03#!/album.php?aid=40869&id=1813429903&page=5

:clap::clap::clap::clap::clap:Винаги съм гледала с възхищение творбите ти .Поздравления за чудесното ти представяне!

Скъпи приятели,
макар, че Нова година е все още далече, искам да ви покажа някои
мои работи /брюкселска дантела и "студен порцелан"/, като се надявам, да започнете да се зареждате с празнично настроение:hic:

Назад