Картини от брюкселска дантела

Здравейте скъпи приятелки,
Преди две седмици се завърнах от София, където участвах в националната изложба организирана от клуб "Приятели на гоблена и българската шевица" с председател Росица Бакалова. Изложбата беше невероятно богата и разнообразна. Ето и линк към някои снимки направени от Бистра Писанчева:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1910859910549.74633.1813429903&type=3

Имаше и много гоблени предимно икони, защото такава беше темата - "Духовност и съвремие"

От столетия българката е доказвала,че е много сръчна и,че умее да прави много неща!!!Браво за тези красоти,които си сътворила - прекрасни са!!!:clap::D:clap:

Скъпи мои вълшебници на иглата,
пролетта настъпи и аз реших да направя пролетно
обновление на темата си. Надявам се да ви е интересно.:kissyou:

Невероятно, но факт - който може, го може!
Освен невероятно, прекрасно, страхотно и браво, не знам какво повече мога да кажа!
:clap::kissyou::clap::kissyou::clap:

Скъпи приятели,
благодаря ви за подкрепата! Вашите работи също ми
помагат много - за вдъхновение!
Желая на всички пролетно настроение и нека музата
на гоблените да пърха край вас!

Завърши най-после горещото лято и аз се хванах на работа:D:D
Отдавна не съм писала нищо и сега искам да ви покажа някои от последните си картини - брюкселска дантела и "студен порцелан". Дано ви е интересно:confused:

Страхотни неща, направо ми останаха очите в няколко от тях...
Ако имаше от кого, веднага бих се захванала да усвоявам това изкуство... Всичко е просто чудесно!

Ето това се казва истински творец!
Ние другите, които шием гоблени сме си донякъде плагиати :D
Но тези неща, които видях във Фейсбук албума.... направо ме оставиха без думи!

Благодаря за похвалите!. Ако имате предвид брюкселската дантела, запишете се в "Работилница седянка" - има стена във Facebook. Това национално движение има за цел да популяризира и обучава на всички видове занаяти и ръкоделия. По нататък може би ще се организират и курсове по тази дантела.

Прекарсни, уникални произведения! :eek: Имате златни ръце! :clap:
Разгледах на един дъх!

Ще чакам следващата порция с нетърпение! :idea:

Назад