Гатанки с игла и конец

• Началник на темата Началник на темата rosi22
  • Начална дата Начална дата
Да ви задам и аз една гатанка - макар да съм сигурна, че етапчето, до което съм стигнала вече е доста издайническо.

Здравейте, момичета, и аз имам една гатанка към вас, само че не е с игла и конец, а само с конци :D

Моя мъж, да му са чуди човек на акъла, намерил на пазара и ми купил едни стари конци за гоблен, така както са били в комплектовката, със знаците барабар, само че не се знае за кой гоблен са.

Като съдя по оформлението, доста стара българска комплектовка, много вероятно да е на нещо вилерово. Като количество са за средно голем гоблен, по-малък от всеизвестния 'коне на водопой'. Прилагам снимка.

Някакви предложения :?:

П.П. Всъщност, може би е колкото коне на водопой

Последно редактирано:
Е,на последната гатанка ако се намери човек да отгатне ще го черпя-то си е цяла главоблъсканица.ще следя за предположения.

Да не би да са за някоя икона...На мен преди 10-тина години ми подариха подобни конци за...Казанската мадона на Вилер..Само това ярко жълто и оранж нещо не ми се връзва ,в иначе тъмната й гама...ама може пък да ги има някъде...в по-единични бодове...в ореола например. Сега ми изостри любопитството и ще ходя да ровя в моя шкаф с останали конци -да видя имам ли ги тези ярки цветове или не.... Много голяма загадка-направо главоблъсканица:gipsy:..Страшно ми е забавно!:clap:

Последно редактирано:
според мен гоблена е момичето с книгата на вилер. цветовете отговарят като брой!

Последно редактирано:
според мен гоблена е момичето с книгата на вилер. цветовете отговарят и като брой и като яркост
Къде има толкова черно?:confused:
Shanni, има ли гаранция, че всички цветове са от един гоблен и ако са от един, дали няма някой липсващ?

По всяка вероятност е гоблен на завод "България". И аз си мисля, че е "Девойката с книгата". Със сигурност с тези много светли цветове има да се шие лице на човек.

Назад