Гатанки с игла и конец

• Началник на темата Началник на темата rosi22
  • Начална дата Начална дата
Ееей, кога успяхте толкова да напишете... Радвам се, че ви е интересна загадката, лошото е обаче, че никой не знае точно отговора :D.

ANIMONI, ако някой разгадае, и аз ще го черпя :D

Момичето с книга на вилер днес ми го предложи и една приятелка от варна, наистина, прилича, само дето телесните цветове нещо ми се губят - мойте са почти бели, макар че на този вариант дето го видях, беше доста светло лицето. Но щом според malcheva1984 отговарят и като бройка, ще си направя труда да проверя схемата и ключа, даже да сравня цветовете с дмц. Когато съм готова, ще ви кажа резултата. :kissyou:

Ако можете да прилагате и картинки към предложенията си, че не всеки знае как точно изглеждат изброените от вас отговори.

mimiko, не съм сигурна дали не липсва, но съм почти сигурна, че са от един
така са окомплектовани, не са пипани, не са рязани. :confused:

Май се оказа, че не е момичето с книгата - там няма толкова много кафяво и зелено и то от най-тъмното. На снимката с конците, не знам дали при вас се вижда добре, първия цвят от втория ред е едно мноого тъмно зелено, което и много като количество - цели 5 чилета. Кафявото също преобладава и е много нюанси.

Като цветове ми прилича да е някакъв натюрморт с цветя... :confused:

:confused: На мен ми се струва, че в тая циганка има повече червено отколкото в моите конци, а кафявото е малко. Не познавм останалите циганки... :D но може и да е от тях.

Но мисля, че за да се открие, трябва да намерим ключовете за тези гоблени и да сравним количеството конци освен цветовете.

А че може да не е от Вилер, може разбира се, просто мислех, че е по-вероятно, тъй като изглежда от стара българска комплектовка, а от това време преобладаваха вилерови модели.

Май гатанката е твърде неразгадаема. Освен ако не се намери някой, който е шил точно такава комплектовка и разпознае цветовете и знаците.:confused:

Вашият интерес е много заразителен!! За да улесня малко положението ще опиша точно цветовете и количеството конци от всеки цвят. От снимката не се виждат добре тъмните цветове, което може би ви обърква.

margoto66, черно няма.

NIA, от този въпрос се страхувах :D, но leti_at е права :), така бих отговорила и аз.

cvetomilka.1, ще проверя и твоето предложение.

За описанието използвам снимка на каталога на дмц, като подбирам най-близките до моите цветове.

Надявам се, че ще се намери нещо което може да се ушие от тези цветове, не че са много хубави... :D, ама ей така за куриоз.

Но да ви кажа честно, не виждам тука телесни цветове :confused:
По ми прилича на натюрморт с кафяв фон и някаква порцеланова ваза с отблясъци. Щото тия белите са много и са близки, а по-тъмните ми се струват много тъмни за телесни, розовото пък повече се приближава към червените...

Както и да е, да погадаем още малко, а аз ще проверя вашите предложения, и ако конците стигнат за някой от гоблените, ще съобщя. Пък може и да допълня с остатъците, които имам вкъщи и да окепазя някоя вилерова схема :D

Последно редактирано:
Предложиха ми ето това, но сега проверих ключа, цветовете доста се различават :(

Но се появява и още един проблем... на повечето ключове не пише метража на всеки цвят, така че ... дори някой гоблен да се 'впише' в моята гама, някой от цветовете може да не ми стигне.

Май гатанката е непосилна :(

Назад