Имате ли си животинче?

• Началник на темата Началник на темата sweety
  • Начална дата Начална дата
Здравейте и от мен,
чудя се как съм я пропуснала тази тема..а аз толкова обичам животните...
Винаги вкъщи сме били с някакво животинче...Голямата ми любов беше бяла болонка Джина-11год., която трябваше да евтаназирам, за да не я мъча...беше с рак на млечната жлеза, разсейки навсякъде...въпреки че беше раждала 2 пъти, отказаха ми операция..
Голяма мъка изживях..ходех и хранех всички улични кучета около блока ни в Тракия, месеци след това имах чувството ,че чувам стъпчиците й по балатума, дълго след това като се хранехме, вземах месце от масата и пусках ръката на долу...като рефлекс...само дето нямаше кой да ми го вземе от ръката... Не полудях само благодарение на това,че вече бях семейна и дъщеря ми вече беше родена -на 3месеца и около бебето имах много грижи...
След това за тези 11 години-(дъщеря ми вече е на толкова) сме гледали последователно риби, 3 пъти хамстери, 2 морски свинчета, папагали-вълнисти и корела,но детето взе да кашля , котка-мъжът ми и дъщеря ми отново проявиха алергия и тя остана у нас само 2 дни...
Миналата година ме врънкаха за куче-минипинчер, пекинез или чихуахуа, но понеже синът ми е още малък на 3 години съм поотложила този момент...пък и след Джина ми е трудно да помисля пак за куче...
Миналата зима им взехме този малък, синеок, пухкав дългоушко (не видях такова в анкетата в началото на темата), който се оказа перфектният домашен любимец за деца...
Казва се Анджело (в началото беше Анджелина, но се оказа ,че е момче):D Много си го обичкаме...
От време на време децата пак подновяват атаките си за куче, ама за сега аз ги отбивам, с доводите, че Дани още е малък,за да взимаме куче,колко ли ще издържам обаче..

Последно редактирано:
Олеле, колко е красив този пухкавелчо. И да не си се оплакала, че във вас няма кой да ти надува балоните за детските партита :D

Ради,
радвам се,че ти харесва нашият Анджело, той е много гальовен, любвеобвилен и непретенциозен...а и се поддава на известно обучение...преди не съм и предполагала,че това е възможно при зайците...
А по повод на снимката с балона...той много обича да си играе с балони..лекичко захапва стърчащата част с възелчето и го подхвърля и след това си го гони...
Лятно време го пускаме да си тича из двора ни ...такива спринтове прави...
Наистина е много забавен...

От един месец у дома си имаме домашни любимци -две вълнисти папагалчета/подарък за малкия ми син/:loveglasses:
И така освен грижа по мъжете в семейството трябва да се "грижа и за за тези птички мили!Свикнах с чуруликането им .... Вижте ги:

Много са мили!Ако не сте гледали до сега, моят съвет е да питате ветеринар точно от каква храна се нуждаят.Преди много години и ние имахме 3 заради дъщерята.Но тогава и в Пловдив -там живеехме,малко информация получихме.оказа се, че се нуждаята от определен вид витамини за перата.Понеже не бяхме на ясно,едното получи заболяване при което му окапаха перцата, крачетата и човката се покриха със струпейчите.Липса на витамини беше диагнозата.Извинявам се, че се намесвам без да съм питана,но още го жаля.:kissyou:

Ето го и нашето зайче: Руби. Или Рубка-Хрупка :)

Изживява се като дизайнер. Обича да префасонира всичко с острите си зъбки :D

Аз също имам домашни любимци,които за съжаление са в България.Куче на име Чока и морско свинче Моничка,но вчера морското ми свинче почина.Да знаете само каква мъка ме е обзела,че целият свят ми е крив.Всички ме успокояват,че е нормално (на 27.01 щеше да започне деветата си годинка),но ми е много мъчно за нея.Много е трудно да загубиш нещо толкова мъничко и безащитно,което те гледа с широко отворени очи и като че ли те моли за помощ.До последният и миг я гледах на камерата на компа,а сълзите ми не спираха.Много трудно ще го преживея,но нали пък Чока ще ни радва занапред.

Последно редактирано:
Не съм предполагала,че мога да се влюбя в морско свинче и Чочко като умря:cry:Бях казла,че друго няма да си вземем,но като ходихме Варненската група в Румъния влязох в един магазин за домашни любимци и ооо чудо-влюбих се в един мъник.И си доведох в България едно румънче.На снимката е още мъничък,но вече порасна.

Чаровен е!Преди години гледах свинчето на едни приятели.Беше много игриво, но ми изгриза ресните на макрамето за саксии.После му го подарих.:D

...

... иначе всичките ви животинки са големи сладури, да са ви живички и здравички и още дъъъълги години да ви радват:kissyou:

Здравейте ! :)

Ето и мойте приятели от друга порода

http://animalz.atspace.com/

Тази страница не е много нова и там има и бивши и настоящи животинки, а някой от най-новите, като императорския скорпион и черешовите скаридки, още не са качени там. =) В момента имам тарантула, скорпион, 2 бели африкански ноктести жаби, 3 хамстера, 155литров аквариум с африкански цихлиди от езерото Малави + 40 литров със златни рибки, 12 скаридки и котка :) След 10тина дни може да си взема плъх, но не е сигурно :idea:

Понеже нямаше български сайт за африканските ноктести жаби, преди време реших да им направя =) Може да научите нещо повече за тях в него http://clawfinger.atspace.com/ =)

Назад