От кухнята на Джемма 3

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Добре дощли в третата част на темата.
Първата част е тук
Втората част е тук

Не мога да не ви се похваля като за начало- кухнята на Джемма излиза в ремонт. Най-после. От вчера съм горда собственичка на ей тази превъзходна фурна. Нямам търпение да я пробвам, ама най- рано след месец. Има си и самопочистване с пиролиза:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09012266

Взехме и този плот :
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09023749

Направо съм на седмото небе.:)
Самата кухня ще е в такива цветове, тези двете много ми харесват :
http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=108125&PhotoID=1368989

http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=108125&PhotoID=1368988

Честита придобивка ,Джемма!

Ти я заслужаваш.Кухните са страхотни,но някак си втората ми харесва повече.По подредена е.

Само вкусотийки да готвиш на нея,както досега.:)

Благодаря. Кухните показах, за да видите цветовете. Иначе моята като разположение ще е съвсем друга. За съжаление мястото ми е много малко, проектът си е мой и съм събрала максимално удобно всичко необходимо.

Откривам темата с лозови сармички. Навити са на въпросната машинка от съседната тема. Това е нашата вечеря днес. Рецептата не е по-ралична от общоизвестната, затова няма да я пиша.
1169491877692.jpg

Djemma честито новата придобивка и ще очаквам в новата кухня да правиш все така красиви и апетитни неща.:kissyou:
Ох как и аз искъм да имам такава кухня

:clap: Фурната е чудено попълнение в кухнята ти!Честито! А цветовете на кухнята,които си избрала са много приятни-череша и ванилия ако не греша!Съчетанието е много приятно!Ще грее и съм сигурна,че винаги ще ухае апетитно и вкусно щом ти се вихриш в нея!:clap:

Джемма, честита нова темичка и честита нова кухня. :clap: :clap: :kissyou:
Пожелавам ти да се развихряш още повече, но и да си имаш помощници.

Много би благодаря, момичета. Кухнята ще я поръчваме тези дни, остана да си купя абсорбатор и мелачка за отпадъци. Но моят мъж се притеснява, че като трябва да се монтира ще е много студено- давали го сняг и незнам си какво. Ама аз вярвам, че ще е добре времето. На 25.02 имам рожден ден. До тогава едва ли ще я монтират, но поне в началото на март- ще си имам най-хубавия подарък.

Честити нови придобивки и с пожелание за безпроблемно и безаварийно ползване и да ни радваш с още по-примамливи вкусотии!:idea:

Мила Джема,
Честито за новата темичка, а също така и за новите придобивки!
Congratulations-Balloon-and-Flower-Bouquet.jpg

Цветовете, които си избрала за кухнята са супер. Дано имаш късмета да получиш новата кухна за рожденния си ден или поне да е твоя осмомартенски подарък.
Очакваме твоите кулинарни изкушения приготвени в новата обстановка!

Благодаря много, явно няма да е за рождения ден, дано да е за 8 март. Не сме я поръчали още, този,който ще я прави е зает, чакаме да се обади.:(

Днес пробвах едни кюфтета от руския форум, но не съм им записала наименованието и аз незнам защо.:( Снимка този път няма да прилагам- на вид са като обикновени кюфтета, но са много пухкави и сочни. И така трябват ни :

500 гр кайма
3 филии хляб
1 глава лук
2 с.л нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 яйца
2-3 с.л вода
1 ч.л горчица

Лукът, хлябът(накиснат и изцеден) и магданозът се завъртат няколко пъти в комбайна с бутона пулс. Който няма комбайн, става с месомелачката, така пише в рецептата. Аз ползвах комбайн. Прибавя се кайката и още малко се смила, като се внимава да не стане на пюре. Вади се в купа, прибавят се 2 жълтъка, горчицата, солта и черния пипер. Всичко се омесва добре. Белтъците се разбиват на не много твърд сняг. Внимателно се изсипват при каймата и леко с дървена лъжица се разбъркват докато се поемат от сместа.През това време олиото сме го сложили да загрява, така че веднага пържим кюфтета, които оформяме с мокри ръце и не овалваме в брашно. Не се бучат в никакъв случай с вилица, а се обръщат внимателно в тигана. Стават много сочни и пухкави.

Отдавна им се точих, ама нещо нямах нерви да се туткам с комбайни и разбиване на белтъци. Днес обаче им дойде времето.:) Много са вкусни, но следващият път ще сложа повече сол-станаха малко безсолни.

Панкейк

Смесват се 300 гр брашно, щипка сол, 2 ч.л сода. В друга купа се разбиват 1 яйце, 300 мл пр. мляко и 2 с.л олио. Тази смес се прибавя към брашното. Пържат се панкейковете, като за един са необходими 2 с.л от сместа.

1172256601356.jpg

Джема много апетитни тези Панкейкове.Ще ги пробвам задължително.Благодаря за рецептата !
Радвам се ,че се появи.Липсваше ни с твоите кулинарни изкушения!
Поздрави !:kissyou:

Бърза торта в чаша (рецептата е от BG Mamma)

Състав
400 мл. прясно мляко
200 мл.течна сметана
1 пакетче пудинг ванилия
1 банан
3-4 с.л захар
1 пакетче бисквити

Приготовление
Кипвате млякото,сметаната,захарта.Прибавяте предварително разтворения пудинг.Бъркате докато се сгъсти.Прибавяте банана и 4-5 бисквити и го пасирате.
Украсявате чашите с разтопен шоколад и сипвате крема.Във Всяка чаша слагате 4-5 бисквити .Украсявате по желание!
Оставяте да се охлади.

1172318870034.jpg

Сладкиш "Хрус-хрус"
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=2553&postdays=0&postorder=asc&start=360

Смесват се 375 гр зърнена закуска с мед и 400 гр печени семки без шлюпки. Разтапят се 200 гр масло и 850 гр лакта бонбони, всичко се обърква много добре и се изсипва в постелена с хартия тавичка. Притиска се леко и се оставя да изстине. Реже се на малки квадрати. Много е сладко, буквално за по една хапка трябва да са парченцата.

1172320122604.jpg

За вчерашния ми рожден ден приготвих тортата на Мишел от kuking.ru - "Трюфел". Противно на очакванията ми се оказа лека торта.
1172396430325.jpg

1172485116568.jpg

И бонбони "Божествени трюфели".

Разтопяват се 200 гр бял и 200 гр кафяв шоколад, 50 гр масло. Кипва се 150 мл сметана и 1-2 с.л ликьор. Всичко се разбърква до еднородна смес и се охлажда, правят се топчета, които се овалват в какао. Много са вкусни.
1172336604717.jpg

питане

Джема, миличка, скоро се регистрирах. Искам да видя това което си направила, но немога.Би ли ми помогнала със съвет?
Живка

Добре дошла:kissyou: , надявам се да ти хареса при нас. Аз напоследък по-рядко влизам тук, но се надявам нещата скоро да се поправят.:D
Ей сега ще поправя линковете, защото наскоро форумите се преместиха и затова не се отварят 1 и 2 част.

Готово, сега линковете работят и можеш да видиш двете предишни теми. Освен това моите кулинарни "шедьоври" в картинки са тук, ако нещо си харесаш и го няма в темата - пиши за рецептата:
http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=62911&ob=0&nopages=1

Статус
Not open for further replies.
Назад