От кухнята на Джемма 3

  • Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
а в нашия край им казват гьозлеми,много вкусни и когато разполагаш с малко време можеш да ги приготвиш от кори "БЕЛЛА":idea:
 
Джема, здравей!
Обръщам се към теб за помощ като към гуру:) ,но и някой друг може да помогне.
Преди 10 -тина години имах рецепта за сладкиш с царв.брашно и няколко вида ядки , казва се Айснът(icenut), но я загубих . Къде ли не съм търсила, но без успех.
Ще бъда безкрайно благодарна , ако можете да ми помогнете.
Всички сте толкова отзивчиви и знаещи ,че не се съмнявам в добрия резултат.:kissyou:
 
Съжалявам, не мога да помогна. За първи път чувам за този сладкиш. А заглавието му ми подсказва далеч не царевично брашно.Не знам. Дано някой помогне, ще ми е любопитно и аз да го прочета. А какво всъщност представлява, по-подробно?
 
Имам записана рецепта със същите съставки, но в него се слага и сладолед.Ако е същият кекс ще напиша рецептата в отделна тема.
Джема ,извини ме за този пост.
 
Живка , рецептата за кекса е 4 яйца, 2 чаши захар, 1/2 чаша олио, 1 чаша газирана вода, 2 ванилии, 1 б акпулвер, 3 чаши брашно, какао.
 
Имам записана рецепта със същите съставки, но в него се слага и сладолед.Ако е същият кекс ще напиша рецептата в отделна тема.
Джема ,извини ме за този пост.

Няма нищо, давай рецептата, че уимирам от любопитство.:kissyou:
 
Относно Айснът
спомням си ,че блата се прави от царв.брашно , смляни бадеми , лешниции орехи, а крема беше шоколад , сметана и др.ми се губи.Имаше и коняк.
Тази рецепта е много стара ,от един вестник е бях взела.Пишеше , че този сладкиш е най-добрия на сладкарите в хотел Уолдорф - Астория Ню Йорк
 
рецепта

Миличка, а би ли потърсила рецептата? Много ме заинтрегува. Надявам се,че и други с удоволствие ще си я препишат и направят.
С нетърпение
Живка:confused: :rezando: :coffee:
 
Относно Айснът
спомням си ,че блата се прави от царв.брашно , смляни бадеми , лешниции орехи, а крема беше шоколад , сметана и др.ми се губи.Имаше и коняк.
Тази рецепта е много стара ,от един вестник е бях взела.Пишеше , че този сладкиш е най-добрия на сладкарите в хотел Уолдорф - Астория Ню Йорк

Запичат се по 30 г. бадеми,лешници и орехи , смилат се.Стопява се 130 г.
млечен шоколад + 100 г. пудра захар , прибавят се смлените ядки и 50 г.
царевично брашно , размесено с 1 пак. бакпулвер и 3 с. л. прясно мляко.
Обърква се сместа и се прибавят 2 разбити яйца. Разстила се сместа в
намазнена с масло тортена форма и се запича на умерена температура.
След като изстине се намазва с дебел слой от разбита заквасена сметана
/500 г./ + 7 с.л. пудра захар . Поставя се в камерата на хладилника.
Сервира се ледено студен .

Аз имам тази рецепта , но не съм я пробвала .
 
Запичат се по 30 г. бадеми,лешници и орехи , смилат се.Стопява се 130 г.
млечен шоколад + 100 г. пудра захар , прибавят се смлените ядки и 50 г.
царевично брашно , размесено с 1 пак. бакпулвер и 3 с. л. прясно мляко.
Обърква се сместа и се прибавят 2 разбити яйца. Разстила се сместа в
намазнена с масло тортена форма и се запича на умерена температура.
След като изстине се намазва с дебел слой от разбита заквасена сметана
/500 г./ + 7 с.л. пудра захар . Поставя се в камерата на хладилника.
Сервира се ледено студен .

Аз имам тази рецепта , но не съм я пробвала .

:kissyou:Благодаря много !!! Точно това е !!!
Благодаря много и на Джема за търпението :kissyou: !!!!
Лили и Джема заслужавате една голяма почерпка !!!
 
благодарност

Джема, благодаря и на теб за кекса. Направих го като разбих по отделно белтък и жълтък. Стана разкошен. Такъв един пухкав и с доста обем. Този определено ще го правя така, защото други като правя незнам защо след това спадат. Защо ли става така? Ако някой може да ми обясни.
Живка
 
Статус
Not open for further replies.
Назад
Top