От кухнята на Джемма 3

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
рецепта

От доста време не съм влизала в сайта, но като гледам няма нова рецепта.
Ще си позволя да пусна и аз една.
Сладко от портокали
1 кг портокали, но без кората; 1 ч.ч. вода; 3 ч.ч. захар. Може да се свари и на котлона и в микровълновата печка. В микровълновата печка се слага на най-силната температура и на 30 мин.

Живка

рецепта

Пак съм аз. Забравих, че трябва да се миксират, т.е. да стане на пюре.
Живка

zhivka, много благодаря за рецептата. Без да се обиждаш, с най-добри чувства искам да ти напомня, че това е моя авторска тема и ако искаш можеш да си отвориш нова тема или да намериш ,ако има подходяща тема за рецептите ти. Например тема "Зимнина" или "Сладка" за сладкото.
Просто такива са правилата за авторските теми, автора представя рецептите си, а другите ги обсъждат или показват снимки, ако са ги пробвали. Малко дълго го обясних, ама не искам да си помислиш, че не искам да публикуваш рецепти, просто тук не е подходящо.:kissyou:

А аз имам новини. След почти 5 дневно стоене без кухня у дома. Най-сетне моята нова кухничка е готова. Вече с пълна сила започвам да готвя усилено.:D Снимките не са много качествени и цветът на жълтото е изкривен от апарата, но при първа възможност ще си поиграя малко с настройките на апарата и ще се опитам да направя нови снимки. Ето тук може да видите моето ново царство.
http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=163938

А това е страта кухня, за тези, които не са я виждали, за сравнение просто.:D
http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=62923

:clap: Честито!Малко ти завиждам,благородно,и чакам нови рецепти и снимки.:kissyou:

Веднага докладвам. Заредила съм прилично фурната с отложен старт. Всеки момент трябва да се включи и към 7и 15 да се изключи с готови 2 ястия и десерт. Това е защото пробвам функцията готвене на 3 нива. Да видим какво ще се получи.
1173801200188.jpg

Джема,чакаме резултата с нетърпение.Всъщност сигурна съм,че всичко се е получило перфектно.:idea:

Момичета,за първи път ползвам фурна с вентилатор. Еми не съм открила топлата вода, обаче ще кажа- направо е супеееер. Много съм доволна. Значи на първото ниво изпякох кексчета, които станаха по-равни отвсякога и се надигнаха толкова много и равномерно. НЯмам думи. На второто ниво изпякох пиле с гъби и топено сирене, а на третото- свинско с лук и картофи. Последното беше само 4 порции и го изядохме за вечеря. Ето снимки пиленцето и кексчето:
1173814135234.jpg

1173814019579.jpg

Кексчета

1 коф. кисело мляко, 1 ч.л сода, 1 чаша захар, 1/2 чаша олио, 3 с.л какао, 2 чаши брашно. Всичко се разбърква, изсипва се във формички и се пече. Вече изпечените кексчета се поливат отгоре със следния шоколадов сос:
1/2 пак масло, 2 с.л какао, 3 с.л вода, 2 с.л захар. Всичко се слага на котлона да заври.

Честито !
Много ти е хубава кухнята.
Чакаме нови вълшебства от теб!:clap:
:kissyou:

Честита кухня, Джема! Със здраве да си я ползваш и да ни радваш с нови вкуснотии.:kissyou:

Хлебчета

Не помня от къде съм взела рецептата, ако някой си я познае- да се обади.:) Цитирам думите на автора:

2 яйца
200 мл пр.мляко
о-о 650 г брашно
1 ч. л. захар
1 ? ч. л. сол
80 г масло, разтопено
2 ч. л. суха мая
1 жълтък или 4 с. л. пр.мляко за намазване (по желание)

От всички продукти замесете тесто, ударете в масата няколко пъти и оформете о-о 20тина хлебчета. Подредете ги в намазана с масло тава, дори и да са наблизо не е проблем, покрийте ги и оставете да втасат. Намажете и печете в загрята на 220° С фурна за 15-18 минути. Извадете и охладете на решетка, след това ако са залепнали ги разделете.
Тестото може да се замразява.

Браво ,кухнята е страхотна.Пожелавам много творчески успехи в нея .И естествено поне част от тях да споделиш с нас.А за печката /за избора /те поздравявам.Имам такава/ с вент. де/ отдавна и съм много доволна.Успех

Навсякъде чета за фурни с вентилатор, но така и не разбрах каква точно му е функцията. Може ли някой да обясни?

Статус
Not open for further replies.
Назад