От кухнята на Джемма 3

  • Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
впечатлена съм!

:clap: Колко вкусни неща и колко много!:clap: Ще прегледам пак предишните рецепти за поничките.Децата много ги обичат.:kissyou:
 
Джемма, радвам се, че се върна. И то с доста интересни предложения. Кулинарният форум беше пуст без теб. :flower:
 
Здравейте!
И аз от скоро съм във форума и все още се оглеждам.Тук има за всеки по много.
Джема , невероятна си , кога успяваш да сътвориш всичко това!!!
 
Мила Джема,
с голямо закъснение ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! От сърце ти желая здравето, късмета и обичта да изпълват всеки твой ден.
Извинявам се, че поствам поздрава си в кулинарната ти темичка, но специално за теб една торта - Кошница с цветя
k-tsa.jpg


Благодаря и за последните рецепти. Ще ги пробвам непременно.
Ще си позволя и едно въпросче да задам, че ми се иска да пробвам Божествените трюфели.
Как най лесно да разтопя успешно шоколад? Знам, че звучи странно, но колкото пъти съм пробвала досега било за тортата Трюфел или за друга рецепта не се получава. Опитах на котлона на печката на водна баня, а също и в микровълновата обаче като извадя и в сместа се появяват топченца.
 
Много благодаря за пожеланието и кошницата с цветя.
Най- лесно ще разтопиш шоколада в микровълновата. За да не става на топченца- не трябва да допускаш да заври. Пускаш го на 20-30 секунди, ако е по-голямо количеството- малко повече. След което бъркаш с лъжичка, докато се уеднакви температурата и се разтопи целия. Ако е необхдимо го пускаш на още няколко секунди. Но дори и да стане на топчета, пак може да се поправи, разтопяваш отново като прибавиш малко течна сметана (с по-висока масленост). Аз от микровълновата съм доволна, става по-бързо , отколкото на водна баня.
 
Честита баба Марта на всички и най-вече на теб Джема. Дано да ни зарадваш с нещо вкусно за празника. Пожелавам ти здраве, успехи в попрището ти и успешни вкусотийки.
Живка
 
Честита Баба Марта на всички , макар и на патерица.
Днес имам рожденик- малкия ми син. Но ще празнуваме утре.:)
 
Да ти е жив и здрав рожденника !!!

Да слуша много и да расте умен и красив за радост на всички ви !!!

:party: :rainbow: :flowerlove:
 
Много благодаря. Сега се боря с една торта- кораб.:D Да видим как ще я докарам.:oops:
 
За възрастните менюто беше:
Салата,за предястие пържен калкан, пържола със салата от картофи, мезета, торта, сладки, ядки. Успях да снимам само салатата и тортата, на чиято украса изобщо не съм наблягала, мислех да е с настърган шоколад, че нямах време, ама после набързо спретнах един пират.

1172945625886.jpg


1172945983009.jpg
 
Да ти е жив и здрав рожденника,Djemma!Голям сладур е!

А за твоите кулинарни умения мога само да кажа "Браво!".Страхотни идеи имаш!
Тортата е страхотна!
 
И бонбони "Божествени трюфели".

Разтопяват се 200 гр бял и 200 гр кафяв шоколад, 50 гр масло. Кипва се 150 мл сметана и 1-2 с.л ликьор. Всичко се разбърква до еднородна смес и се охлажда, правят се топчета, които се овалват в какао. Много са вкусни.
1172336604717.jpg

И аз скоро имам рожден ден и мисля да пробвам рецептата. Може ли вместо в какао да се овалят в настъргани орехи или кокос?
 
Ами трюфелите са в какао, но ти в каквото искаш можеш да си ги овалиш, няма проблем.
 
Панкейк

Смесват се 300 гр брашно, щипка сол, 2 ч.л сода. В друга купа се разбиват 1 яйце, 300 мл пр. мляко и 2 с.л олио. Тази смес се прибавя към брашното. Пържат се панкейковете, като за един са необходими 2 с.л от сместа.

1172256601356.jpg

Страхотна рецепта. А дали стават за гофретник? :clap:
 
панкейк

Леля ми правеше такива,но им викахме " лангиди".Аз съм от Русе.Поръсват се с пудра захар/може и с кристална или конфитюр/.
 
Тези панкейкове, доколкото знам, са американски вариант на палачинките - правят ги дебели, не могат да се завиват, и отгоре им слагат сладко, карамел, шоколад, плодове, сметана... всичко става.
По принцип обаче pancake си е английската дума за палачинка.
 
Точно така, американски палачинки. Моите на вид не станаха точно като тях, а като тиганички, от тигана ли зависи ?
За гофретник трябват рецепти с много масло. Ако искаш -имам изпитани рецепти.

Момичета, в събота идват са ми монтират най-после кухнята. Стискайте палци да е станала както трябва, че какъвто съм карък- все нещо няма да е като хората.:oops:
 
панкейкове

Точно така, американски палачинки. Моите на вид не станаха точно като тях, а като тиганички, от тигана ли зависи ?

Ами честно казано не знам от какво зависи. Но днес ги спретнах и аз - ето как се получиха при мен. Доволна съм от рецептата, и мъжът ми ги хареса. :)
 
Статус
Not open for further replies.
Назад
Top