ТОРТИ 2

• Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Пепчо, копирай рецептата на тортата с трюфелите, че се изгубих в тоя сайт, който си посочила :D .

pep-4o чудни са ти тортичките. Да ти е жив и здрав рожденика.
И аз вчера имах рожденик- запалянко, затова ето каква торта му спретнах -Тирамису

1152449332625.jpg

:hello: Рер40 :!:
Честит ти рожденик :!: :!: :!:
Да ти е живо и здраво детето и много да ви радва :!:
Тортите са чудесни и вероятно много вкусни :!:

Момичета, благодаря на всички, но който е хапвал Трюфела на другата вдига нос :twisted:. Вече цялата компания тийн-ове са решили, че няма да купват за рд-тата си, а ще "натискат" мамите да правят такава. А снощи на един .... (нямам думи да кажа колко капризен и злояд възрастен гост-наш приятел), коментара беше, че няма думи за вкуса, "божествен" му било най-близкото определение. Абе, каквото и да говоря - тази торта обира всякакви овации (а аз -похвали) :lady: :lady:

Алис, тук може да видиш рецептата на бг, а във форума-коментари. Аз измених бъркането на крема, защото не загрявах сметаната и да охлаждам, а прибавях леко разтопения шоколад към почти разбитата сметана. www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=Т&id=109
няма да ти търся сега рецептата в кукинга, но там наистина се губи човек :cry: :cry:

Джемма, благодаря, от твоята уста си е комплимент направо. И на теб честит рожденник на патерица, много щастие вместе :D :D. И един въпрос - сладоледена торта ще може ли да украся с вафлите като твоята кошничка, как мислиш :?: :?: :? :?

Ами защо да не може- даже ще е много подходящо и ще залепват добре вафлите.

:hello: Скарлет :!: И без трюфелите тортата изглежда много апетитна :yes: :yes: Браво на теб :clap: :clap:

Четах рецептата ,обаче ми се стори доста трудна за изпълнение :? Така ли е :?:

Не,сравнително лесно се приготвя.Осемте блата са готови за около един час,крема и той за около час и после се сглобява.

Скарлет, едва сега видях твоето изкусително предложение :amam: :amam:
Поздравления :clap:
Повод има ли или е просто задоволяване на кулинарен каприз? :gipsy:

Не,няма специален повод.На мама юнаците,заедно с бабите са на балкана,заявиха ми ,че искат нещо сладко,ама да не от магазина,а на тая торта отдавна и се каня.....и ето ти торта за синковците.И понеже я качих на балкана не ми се заиграваше много с украса..... :smokin:

mamiko каза:
Четах рецептата ,обаче ми се стори доста трудна за изпълнение :? Така ли е :?:

Моята първа я направих за около часа с трюфелите, но тъй като беше пробна - блатовете само 2. А втората - на два пъти - едната вечер блатовете - 8 бр. за около час и малко, а крема с оформянето - след дни, пак час. Изглежда само, че е трудоемка.

ето ми я тортата Кошничка с банани от снощи, за вкус довечера ще я проверим. Вътре е: блат за основа отдолу, разбита 300мл. сметана + 1 черен шоколад 100гр. +3л. ликьор + 1 голям ситно нарязан банан + натрошени изрезки блатове от предните ми торти (около 2 пълни шепи беше) + още захар. Отгоре бананите са заляти с желатин, за да не потъмняват.

060713_230643.jpg

ако успея ще снимам и разрез, но ще я носим на гости, та не знам.

идеята за оформяне си краднах от Джемма, за което благодаря :!: :!:

а моето мъжле все чакаше вафличките да се разпаднат, докато вадех формата

Изглежда превъзходно :yes: и аз мисля да пробвам да направя торта, отстрани с вафли4ки тази събота :idea:

Статус
Not open for further replies.
Назад