ТОРТИ 2

• Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Мисля, че за да залепнат по-добре бишкотите, трябва да ги редиш по края натавата, само в случай, че нямаш много редове блатове. Иначе ще ти е много трудно да спазваш подредбата. Но не съм сигурна - да не те подведа. Аз съм правила торта с желирано кисело мляко, само с 1 блат отдолу и преди да изсипя сместа в тавата съм редила бискивити, пурички и вафли по края. Те залепваха без проблем. Но за бишкотите не съм сигурна.:confused: :confused:

Венета, благодаря ти за подкрепата и споделеното мнение. Като че ли съм по-склонна да наредя блатовете с крема и след като стегне, да лепя пурите и бишкотите. Единствено в този случай ме притеснява самото лепене. В другия случай, т.е. ако предварително наредя бишкотите и пурите по края на тавата и тогава наредя блатовете и крема, може да се получи изтичане на крема и тогава може да се загуби ефектът от "оградката".

Наистина си е за ръкопляскане и възхищение красотите, които си направила.
Защото то и моите слънца като са по-големи се сърдят , искат все да помагат- каква ти помощ, направо си е ураган в кухнята.Затова от една година правя само желирани торти с кисело мляко и плодове. Всеки път стават хем интересни, хем вкусни, хем леки. Иначе става една цапотия , кой да прави крема, кой да бърка.... Да са живи и здрави, пък другото все ще го оправим....

а как се правят-нещо не съм много по тортите.по правенето им де ама може да опитам ако не е много трудно:idea:

а как се правят-нещо не съм много по тортите.по правенето им де ама може да опитам ако не е много трудно:idea:

На тази страница има снимки и рецепти за този вид торта. Ако имаш въпроси, на драго сърце , ще ти отговоря.
http://www.goblenite.org/showthread.php?t=1179&page=14

А ето и тортичката, пригатвена по същия лесен модел за Цветница - за съжаление едва сега имам повече време и публикувам снимките.

Венета, украшенията сама ли си прави, или са готови? Май изглеждат като целувки.

Правилно си познала - целувки са. Аз съм не съм много сръчна в ръцете - в смисъл досега украсите, които съм пробвала да правя не са били успешни и затова предпочмитам или да шприцовам сметана, да поръся със шоколадови пръчици или да използвам готови фигурки. Иначе всичко друго си правя сама, но пустите украси все не мога да ги доизкусуря в приличен вид.:uhhhh: :uhhhh: :confused: :confused:

Черпя всички по едно парче от тортата за 55г на баща ми.Рецептата е от руския форум.Моля, заповядайте,да ви е сладко

Правилно си познала - целувки са. Аз съм не съм много сръчна в ръцете - в смисъл досега украсите, които съм пробвала да правя не са били успешни и затова предпочмитам или да шприцовам сметана, да поръся със шоколадови пръчици или да използвам готови фигурки. Иначе всичко друго си правя сама, но пустите украси все не мога да ги доизкусуря в приличен вид.:uhhhh: :uhhhh: :confused:

За съжаление ,май и при мен все така се получава:( :uhhhh:

Диди, имай милост.... :cry: потекоха ми лигите...токлова вкусна изглежда тази торта :amam: А рецептата от къде мога да си сваля? Не знам дали ще успея да я направя тази торта, че не ме бива много в тези неща, но мога да пробвам :confused: Браво на теб - предполагам не е останало нищо от тортата....както казват тук, това и куче няма да го яде - няма да остане за кучето :D (малко тъпичко, ама ...:greeneye: )

Статус
Not open for further replies.
Назад