ТОРТИ 2

  • Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
:hello: :!: :!: Ето рецептата:
6 бр.яйца , 1,5ч.ч, 1,5ч.ч мляко, 0,5ч.ч олио, 1 бр.бакпулвер, 1бр.амонячна сода,2-3 ч.ч брашно.От тези продукти се забърква тесто,което се разделя на две равни части.Едната част се оцветява с какао,и се изпичат два блата-бял и кафяв.
ЗА КРЕМА:1 литър прясно мляко, 1,5 ч.ч захар, 1 ч.ч вода,8-9 с.л брашно,1бр. жълтък.След като блатовете са готови се режат на еднакви ленти,като се започва от средата на блата с малко кръгче измерено с кафена чашка и се продължи до края.после се менят ленти от белия и черния блат като се редуват.Намазва се с половината крем и се реди втората част на тортата.Върху бялото се слага черно и обратно.Намазва се с останалия крем и се украсява по ваше желание.ДА ВИ Е СЛАДКО!!!!!!
Тази която ви показах я направих половин доза и използвах готов крем :!: :!: Не съм доволна от експеримента и на 03.09 /рожденния ми ден/ще ви покажа оригинала :!: :!:
 
Шоколадово парфе

Блат:
Ползвам бишкоти.Може да се направи и пандишпанов блат.

Парфе:
250мл прясно мляко
250мл сметана
2 яйца
4-5с.л захар
1 шоколад
1 есенция ром
1 желатин

На дъното на тортена форма нареждам бишкотите,потопени в прясно мляко.

Разбивам яйцата,добавям прясното мляко,захарта,шоколада(70%) и есенцията ром.Слага се на котлона да заври и да се разтопи шоколада.Оставя се тази смес да се охлади.Сметаната се разбива с миксер.Желатина се разтваря в малко вода,като набъбне се разтапя на водна баня.Шоколадовата смес се добавя към сметаната,разбърква се с дървена лъжица,като се охлади желатина и той се добавя към сместа.Изсипва се във формата и се оставя в хладилник да стегне желатина.Украсява се по желание.
Върху блата могат да се наредят и плодове и тогава да се залее със сметановата смес.

normal_Picture%20118.jpg
 
:hello: Скарлет :!: :!:Много харесах тортата ,която си направила :yes: :yes: :yes: Обаче чесно ти казвам ,като видя желатин малко се притеснявам ,защото до сега не съм го използвала :scared: и не смея да се пробвам :no: :no: :no:Трудно ли се работи с него :?: :?: :?:
 
В съдина слагаш около 40-50мл вода и сипваш пакетчето желатин.След десетина минути той набъбва.Поставяш съда с желатина в друг съд с вода,на котлона.Наблюдаваш желатина,за да не заври ,а само да се разтопи.
Това е.Много лесно се работи с него. :yes: [:]
 
Здравей Katiia, :hello:

Бях в една много дълга ваканция, но уви вече свърши. Децата тръгнаха на училище а и яз сам ученичка - карам един курс... как не ми се учииииииииииииииииииииииииииииииии :(

Mar4ela,

Ще пусна рецептата, само да ми остане малко време.
Много е лесна - просто един голям еклер. :yes:
:yes: Украсата е по-връткава.
 
Еклерова Торта

Рецeптата е като за еклер и в следното количество:

Тесто:
250 мл вода
125 г брашно
60 масло
4 яца
1/3 ч.л сол

Ванилов Крем:
750 мл прясно мляко
3 жълтъка - по желание
10 с. л. брашно или нишесте
4 с.л захар г захар
ванилия

Маслен крем:
100 г масло + 150 мл пудра захар – разбива се с михер до пухкав крем


Варено тесто: Водата се слага в тенджерка и щом заври, сипваме солта и маслото, като бъркаме да се стопи маслото. Брашното се изсипва наведнъж и се бърка непрекъснато, докато сместа се изглади и започне да се отлепя от стените на тенджерата. Сваляме от котлона и оставяме тестото да поизстине. Тогава прибавяме яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, до получаването на гладко тесто.
Изсипваме във форма за кекс и печем 50 мин на 175оЦ.

От млякото , брашното (нишестето), захарта и желтаците и ванилията се приготвя крем. Като изстине се прибавя към масления крем като се разбива с михер.

Еклеровят блат се разделя на две и долната част се намазва обилно с крема, похлупва се с горната част и пак крем. Украса по желание.
При мен беше с бонбоните от тук:

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2489.html
http://www.cooldesserts.com/2005/04/truffle-cake.html

а шоколадовите тръбички от тук:

http://kuking.net/10_342.htm


Тортата стана много вкусна И може да се яде веднага. :amam:
 
нещо

Milinka Задължително ще изпробвам еклеровата торта,защото аз обожавам еклери,но имам един въпрос,формата в която исипваме сместа за печене,трябва ли да се маже с някаква мазнина? :wink:
 
Аз използвам хартия за печене, но ако формата ти не е тефлонова ще трябва да я намажеш с масло и поръсиш с брашно
 
Ето една торта,която приготвих скоро за рожден ден.Не стана много сполучлива украсата,но нямах много време.

за блата:
4 яйца
80 г захар
80 г брашно
40 г какао
1ч.л. бакпулвер
щипка канела
2 с.л. олио
захарен сироп за напояване на блата

за крема:
сметана
/оцветена в различни цветове чрез боя за сладки/

Изпичат се 2 блата.
Първия се сиропира и се маже със сметана,отгоре плодове по желание.Аз използвах банан.Слага се 2рия блат и отново се сиропира.Украсата е по желание.
 
Статус
Not open for further replies.
Назад
Top