Бърза закуска"рошави топки"

• Началник на темата Началник на темата jivi
  • Начална дата Начална дата
ANIMONI идваме ти на гости:idea:Тази пита изглежда много вкусна.Някой ден трябва да я пробвам,но първо трябва да си намеря подходяща тава:confused:

Аз нищо по специално не съм им правила на моите мъже освен палачинки и бухти:(

jivi,какво имаш в предвид подходяща-тя и моята е плитка,но като я обиколя отвътре с алум. фолио и питката си расте нагоре.Ако тавата ви е по-голяма/диаметър/ и ви трябва за повечко хора -слагате 500мл вода.Така е по-рецепта,но става много и остава.другият вариант ако замесите повече тесто е като си напълните тавата в друга тава останалото тесто да направите на кифлички-и така съм правила.

:clap::kissyou:Благодаря ти, нищо, че съм а тези години - не се срамувам да "купувам", от по-младите, ще я направя и тази, дори се сещм как ще стане:kissyou: PS. Ако още са ми живи батериите на апарата ще сниам. /зареждам ги, но.../

jivi, вчера се вихрих с рошавите топки. За рошави не знам дали ги докарах, но на вкусни 100%! Да си жива и здрава за лесната и "вкусна" рецепта! Трохичка не остана :D

Много се радвам,че си харесала рецептата за"рошавите топки".
А ако знаеш бърза лесна и вкусна закуска можеш да я споделиш с нас.:kissyou:

Тези рошави топки станаха хит на форума...:D...а аз ги правя почти всяка седмица....лапат...:amam:и се молят за още :rezando:....:D

ANIMONIq благодаря за питката слънце. Вчера трябваше спешно да направя питка и се сетих за рецептата. Питката стана разкошна, всички я харесаха много. Следващия път ще я снимам.

Да Ви почерпя с топли бухтички:kissyou:

Мисля,че няма жена която да не е правила тези бухтички,но ако все пак има и такива пускам рецептата.

БУХТИ
3 яйца
половин кофичка кисело мляко
щипка сол
малко захар
сода
брашно колкото поеме
Замесва се тестото, разточва се ,нарязвате с ножа и пържите с силно загрято олио.

Моите дечица са болни с температура,малкия е на антибиотик,нямат апетит и им правя каквото поискат с цел поне малко да си хапнат,това е причината днес да си хапваме бухтички.

Последно редактирано:
Живе,бързо да се оправят дечицата,че много ни тежи като са болни,а когато и двете са болнички е двойно по-тежко.И благодаря за бухтичките.Аз на моите слагам и содичка.

Мале пропуснала съм да напиша содата:uhhhh:Веднага си поправих грешката.
Вяроно е много е тежко когато са болни.Малкия много ни изплаши миналата вечер,вдигна 39.9 температура викахме бърза помощ:(

Да Ви почерпя с топли бухтички:kissyou:

Мисля,че няма жена която да не е правила тези бухтички,но ако все пак има и такива пускам рецептата.

БУХТИ
3 яйца
половин кофичка кисело мляко
щипка сол
малко захар
сода
брашно колкото поеме
Замесва се тестото, разточва се ,нарязвате с ножа и пържите с силно загрято олио.

Моите дечица са болни с температура,малкия е на антибиотик,нямат апетит и им правя каквото поискат с цел поне малко да си хапнат,това е причината днес да си хапваме бухтички.

:no:Ааааааа, няма да се разберем с тебе! Мъжет ми гледа тази снимка и ми каза , че ще ме "уволни" .Чуждите жени не само шиели ,ами и готвели!:idea:Живе СУПЕР си!:kissyou:

Иди и спазвай диети сега:D- с толкова вкуснотии тука направо можеш да се разболееш от гледане!:DБраво момичета!:clap:

Днес закуската е от мен да ви е сладко
:kissyou:Приличат ми на мекички, аз правя почти същите, от едно тесто за пица, което си приготвям сама. Несъм снимала, много ми паднаха батериите на апарата. Ако нямаш нищо против - сподели рацептата.:kissyou:

Рецептата е като на Живито-кофичка кис.млаяко.1-2 яйца,сол,захар,1ч.л сода,брашно колкото поеме.нейните са по-тънички,мно и моите ги точа и режа и отвътре са кухи.

Тъкмо на време ни черпиш с закуска,както съм гладнаааааа,изглеждат много вкусни:amam:

:kissyou: И твоята рецепта е добра., но моята става и за пица и мекичките са ми отвътре кухи. А моята е: около кг брашно, не го слагам всичкито , 1 кубче мая /може 1 п. суха/, 1 ч.л. сол., 1 ч.л. захар, 3 с.л. олио, 1с.л. оцет, 1 кофичка кис.мляко разбъркано с 1ч.л.сода за хляб. От брашното правя кладенче и в него слагам всичките останали съставки /това всичкото в една тавичка/ и го бъркам с лъжица, да не ми се лепи и го оставям 2-3 ч. да престои. После порсвам плота с брашно, изсипвам тестото и го доумесвам с още малко брашно. Пак го оставям малко да втаса и след като го измеся наново, го разделям на 4 части и в намазани с олио пликове го съхранявам в фризера. Когато ми е необходимо, изваждам едно пликче и ако искаш за пица, ако искаш - мекички. За пицата разточвам на правоъгълник. За мекичките, също разточвам на правоъгълник, но го нарязвам на квадратчета и ги пържа. Ако съм ви била полезна - да ви е сладко.:kissyou: Ако имате въпроси - питайте.

:kissyou:Ооооуу, момичета забравих:uhhhh:, добре, че дъщеря ми ме подсети: 1 яйце и 200 мл вода /хладка/ в нея се разтваря маята Всичко това в "кладенчето". Извинете ме.:kissyou:

Пица без месене

Сигурно много от вас я знаят,аз я правя често защото от дете много я обичам-мама я правеше много хубава

1 яйце
мая -1/2 кубче от 42 гр
сол,захар
250мл топло прясно мляко (в повечето случай слагам вода)
300 гр брашно
Всичко се обърква с вилицата.Тестото е рядко и прилича на квас.Оставя се да втаса около 30 мин на топло.
След това в подмазана с олио и брашно тава се разстила с помощта на супена лъжица олио или зехтин и отгоре се гарнира по желание-домати,колбас ,гъби ,кашкавал и т.н. Майка ми е го правила и само с яйце и сирене отгоре и пак е хубаво.Пече се в предварително загрята фурна на 180 гр до готовност.Следващия път ,когато я направя ще снимам

Назад