Бърза закуска"рошави топки"

• Началник на темата Началник на темата jivi
  • Начална дата Начална дата
Леле Веси ,голям си сладур! Ти не се отказвай ,все някога ще се получи, нищо че питката е била като подметка. Важното е ,че имаш желание.

Веси най лесната питка е от готово тесто това което продават за мекици.Разточваш го на средно дебела кора мажеш с маргарин или чисто масло разтопено разбира се, слагаш сиренце с яйце ,навиваш на роло режеш на шайби и слагаш в тавата малко да втаса ,мажеш с жълтък и печеш и става супер.Пробвай. Това е най лесната питка дори и за такива дето си признаваме че не можем да месим.:D

Ехаааа не се бях сетила....:D...така правя пиците.....ми като не мога да меся ще си го купувам готово :D:clap:

Ехаааа не се бях сетила....:D...така правя пиците.....ми като не мога да меся ще си го купувам готово :D:clap:

Може да използваш хлебопекарната - замесва ти тя тестото и после го правиш каквото ти хрумне . За 1 час е готово и всичко наоколо е чисто :D

:kissyou:Рогчетата ги правя отдавна, но тези рошави топки, които ги харесват децата ви - ще ги харсат и моите внуци.:clap::kissyou:

Веси най лесната питка е от готово тесто това което продават за мекици.Разточваш го на средно дебела кора мажеш с маргарин или чисто масло разтопено разбира се, слагаш сиренце с яйце ,навиваш на роло режеш на шайби и слагаш в тавата малко да втаса ,мажеш с жълтък и печеш и става супер.Пробвай. Това е най лесната питка дори и за такива дето си признаваме че не можем да месим.:D

Лелеее,Лили не казвай ,че и майстор като теб не може да меси.То не че е болка за умиране,но при сръчност като вашата не ми го побира умът.

Аз обичам да правя и домашна дърпана баница,става много вкусна,но в тази квартира нямаме много място и скоро не съм правила.
Специално за Веси ще пусна един нагледен урок как се прави.
Аз я правя по същия начин само в тестото слагам 1с.л. оцет и щтипка сол.

http://vbox7.com/play:02eaaeb6

Лелеее,Лили не казвай ,че и майстор като теб не може да меси.То не че е болка за умиране,но при сръчност като вашата не ми го побира умът.

Не мила не съм от тези които немогат да месят но сега няма за кого ние сме разпилени из България че само за мен няма да седна да меся я.:D

Аз обичам да правя и домашна дърпана баница,става много вкусна,но в тази квартира нямаме много място и скоро не съм правила.
Специално за Веси ще пусна един нагледен урок как се прави.
Аз я правя по същия начин само в тестото слагам 1с.л. оцет и щтипка сол.

http://vbox7.com/play:02eaaeb6

Живе, имам голяма кухня , заповядай да се развихриш! :gipsy::kissyou:

jivi и у нас заповядай...малка...голяма кухняяя...няма значение....аз ще гледам и ще хълцам до теб :D....обещавам че ще ям като невиждала :D

Като решите къде ще се вихрите ми пратете адреса за да ви пратя половинката,че от два месеца ми яде главата за дърпана баница.Аз мога ,но не ми се прави.

Ами сега:confused:къде ще я правим баницата:D Ами хайде аз ще я направя пък вие заповядайте:amam:

лесно тесто за пици

Продукти
брашно 0.5кг,1чл сол,1чл захар,суха мая,4сл зехтин,200-220 мл топла вода.От това се замесва тесто и се остава да втаса.След това се разточват кръгчета,слага се плънка по желание и се затварят като мидички.намазват се с жълтък.Пекат се.
Искам до добавя ,че до този момент не бях месила,но сега с всяко тесто задобрявам.Първо разбърквам с лъжица докато поеме водата и после доомесвам.Става за 10мин.Да ви кажа,че пробвах няколко сухи маи,но само от едната втасва супер.Така че имайте го в предвид.Приятен апетит.

Продукти
брашно 0.5кг,1чл сол,1чл захар,суха мая,4сл зехтин,200-220 мл топла вода.От това се замесва тесто и се остава да втаса.След това се разточват кръгчета,слага се плънка по желание и се затварят като мидички.намазват се с жълтък.Пекат се.
Искам до добавя ,че до този момент не бях месила,но сега с всяко тесто задобрявам.Първо разбърквам с лъжица докато поеме водата и после доомесвам.Става за 10мин.Да ви кажа,че пробвах няколко сухи маи,но само от едната втасва супер.Така че имайте го в предвид.Приятен апетит.
:kissyou:ЕЕЕее, кажи коя е точната мая де, без а правиш реклама, защото аз има 2-3 от един вид и 2-3 от друг вид:kissyou:

Продукти

Ето какъв ще е обяда на големия ми син за училище в понеделник-калцоне:kissyou: Много благодаря.

Днес за обяд на моите момчета направих калцоне,тестото е по рецептата на 1226.Станаха много вкъсни:amam:

Назад