Бърза закуска"рошави топки"

• Началник на темата Началник на темата jivi
  • Начална дата Начална дата
Домашна дърпана вита баница:
1с.л. олио
1с.л. оцет.
щипка сол
1-2 чаши вода,може и хладка
брашно колкото поеме до меко тесто
Плънка:
5яйца
бучка сирене
половин кофичка кисело мляко
Ето и нагледния урок как точно става:kissyou:
http://vbox7.com/play:02eaaeb6

Ванче нали знаеш ,че от много:amam:дупето става много голямо:D (като моето:D)Но няма как да откажа на тези ангелчета

Хайде да Ви почерпя с дърпана баница:-|

:kissyou:А дърпаната ти баница, нищо, че не можеме да я опитаме /ще си я направиме, по твоята рецепта/, но с какво си я прокарвате - става само с айрян от бг.кисело мляко /надявам се да го имаш там/:kissyou::hehe:

Ванче нали знаеш ,че от много:amam:дупето става много голямо (като моето)Но няма как да откажа на тези ангелчета

Ангелчетата са ти , ...наистина ангелчета. Срува си да се жертваш за тях, на този етап. Да са ти живи и здрави. А като порастнат като моите, ще пазиш диета и ще станеш като мен /дето казват "като малка арда в д...-то/. Сега си хапвай миличка, трябва да имаш здраве и енергия за тези 3-ма мъже:kissyou::kissyou::flower:

Всичко си имаме тука,мила до БГ училището на Павката в Лондон има Български склад.Ако знаеш само каква реклама прави госпожата на децата в клас "за да станете големи и силни трябва да си хапвате Българско сирене,Българско кисело мляко,български зеленчуци и т.н.":D

:kissyou:Искрено се радвам за вас, че не ви липсва българското, защото, тук у нас, почти го няма. Ако го има някъде, то е с примеси и консерванти или с растителни мазнини. Вече не знаеме, какво точно ядеме и с какво точно храниме децата си. И чакам с нетърпение да дойде топлото време /пролетта/ да отида в моето диво, диво село и там да си направя кисело мляко, сирене /дори си правя и кашкавал/ и тн и т.н. Изинявай, не исах да те затормозявам, но сигурно си наясно, за какво говоря. Спирам се до тук. Няма повече да коментирам.:kissyou:

Правя последен коментар за българското.Когато за първи път дойдох тук всичко ми се струваше много дървено, иначе на външен ввид перфектно било зеленчуци ,плодове и т.н.Когато се върнахме в България ,беше края на лятото майка беше нарязала домати и краставици за шопска салата,никога ама никога няма да забрая аромата на прясно нарязани зеленчуци още с отварянето на входната врата.Сега вече не е така и в България всичко по магазините е внос за жалост.

Правя последен коментар за българското.Когато за първи път дойдох тук всичко ми се струваше много дървено, иначе на външен ввид перфектно било зеленчуци ,плодове и т.н.Когато се върнахме в България ,беше края на лятото майка беше нарязала домати и краставици за шопска салата,никога ама никога няма да забрая аромата на прясно нарязани зеленчуци още с отварянето на входната врата.Сега вече не е така и в България всичко по магазините е внос за жалост.
:zippie::kissyou:

В неделя почнах да правя добруджанки/за следобедна закуска/,но измесих тестото,докато спря да лепне.разделих на две топки,разточих на продълговат лист ,по дължина в средата настъргах кашкавал ,загънах от двете страни за да се получи правоъгълник с кашкавал в средата.намазах с разбит жълтък и нарязах на ивици.овалвах ги в чинийка със сусам от горната страна и изпекох в обилно намаслена с маргарин тава.Докато се опече втората тава първата беше свършила.И като изстинат не са лоши,но докато са топлички са невероятно вкусни.Утре пак се каня да правя.

В неделя почнах да правя добруджанки/за следобедна закуска/,но измесих тестото,докато спря да лепне.разделих на две топки,разточих на продълговат лист ,по дължина в средата настъргах кашкавал ,загънах от двете страни за да се получи правоъгълник с кашкавал в средата.намазах с разбит жълтък и нарязах на ивици.овалвах ги в чинийка със сусам от горната страна и изпекох в обилно намаслена с маргарин тава.Докато се опече втората тава първата беше свършила.И като изстинат не са лоши,но докато са топлички са невероятно вкусни.Утре пак се каня да правя.

Жалко,че съм на диета :(иначе обезателно щях да ги пробвам по твоя начин.Аз много обичам сусам.
Вчера правих палачинки на децата и преглъщат ли преглъщах:D

Ауууу,браво на теб щом си устискала-аз щях да се изкуша,че и поне 2-3 щях да си изям.Днес ще правя и мога да снимам,но моя мъж пак е сменял сигурно уиндоуса-щото не мога да си отворя папката със снимките от фотоапарата за да ги кача на компа-сега ми излиза по-различно от преди.

:kissyou:Някои са на диета, някои, които могат се възържат, но други /като мен/, дето станахме по ..... кг ще го пробваме и новия начин за добруджанките:D:kissyou:

Диета ли...не спазвам такива неща :D ако съм едно прасе ще ме убият...никой няма да ме гледа....:D ми не наддавам бе хора.. ама защо не мога да меся...не знам.
излизам в отпуска..... какво да им сготвя на моите мъже :confused:

Диета ли...не спазвам такива неща :D ако съм едно прасе ще ме убият...никой няма да ме гледа....:D ми не наддавам бе хора.. ама защо не мога да меся...не знам.
излизам в отпуска..... какво да им сготвя на моите мъже :confused:

Аз каквото си хапна ми залепва на дупето на секундата:D

:kissyou:ЕЕЕееегати, страхотна е и аз правя една подобна, казва се "болярска погача" и тя е толкова "надута", но нали знаеш - очите на човека са все в чуждото. Така, че ако до сега не си качила тук рецептата - моля те, направи го.:kissyou::flower: PS.Да ти е жив и здрав мъжа и да си жива и здрава и още дълги години да посрещате рожденните си дни.

Последно редактирано:
Ванче,не си спомням дали съм я писала.
пита Слънце
3-4яйца/1жълтък за намазване/
1 кис.мляко
250 мл хладка/леко топла/ вода
1ч.л сол
1л. захар
3-4 с.л. олио
кубче мая
брашно,колкото поеме за нелепнещо тесто.
Като спре да ми лепне разделям тестото на 4 .Преди да ги оформя на топки всяка я удрям по 20-ина пъти в плота.Като втасат разточвам всяка,хубаво намазвам всеки лист с маргарин и навивам на рула/може и 2 по 2 да ги сложа листите,но след като съм ги разточила т.е да ти се получат 2 рула с по 2 листа/.режем парчета около 4см. Жълтъка разбивам с малко олио в чинийка и всяко парче топвам леко в него отрязаната част после в чинийка със сусам и редя в тавата.в тавата правя борд със алуминиево фолио,за да ми втасва питката нагоре и да не излиза навъм/тавата ми е с диаметър 29см и дълбока 5см,а с борда става повече от 10см/.Ако в къщи не е много топло поставям тавата във фуната на 50 градуса докато удвои обема си,а после усилвам на 180-200 и следя да не я изгоря.Ако се наложи я покривам с фолио докато се опече и отвътре без да изгори отгоре.Да ви е сладко

Назад