Срам ли ви е да шиете вънка?

Преди малко четох че leti_at се притеснява да излезе на двора да шие, защото я гледали подигравателно. Е, мнението е отпреди 3 години, не знам дали все още е така, но ми хрумна да пусна такава тема.

Защото аз лятото като излизам с децата по пързалките... направо вадя гоблена и шия. Хич не ми пука кой как ме зяпа :D. Ми така де - с един куршум два заека :D. И децата доволни, и аз. Като си отделя всеки ден едно прилично време /3-4 часа/ вънка с децата... ехее, каква примерна майка ставам :D

Имам си гоблен 'за вкъщи', имам си и за пързалките :D - обикновено там шия нещо дребно ..или не чак толкова дребно на кръстчета. А вкъщи предпочитам опънат на голяма рамка гоблен, който се шие гобленов бод.

А вие смятате ли, че е смешно една млада жена да шие гоблен в градинката? :-|

За съжаление аз не мога да шия в градинките защото докато бебето е в количката,каката-на 2 годинки е, тича по люлки и пързалки и аз тичам след нея.
Но не виждам нищо срамно или лошо в шиенето на вън или кадето и да било,това е приятно хоби и такива красоти човек не може да създаде докато седи по кафетата.

По градинките не съм пробвала, че гледам малкото да не падне или удари някого, но на почивка, на море винаги съм си с един-два гоблена под ръка. Шия си на плажа, и изобщо не ме е срам. Даже събирах публика от рускини, гледаха ме всеки ден - колко съм напреднала.... [:] Не виждам нищо странно да си бродираш на публични места - ако се налага да седиш на плаж или в градинка с децата 3-4 часа - защо да не свършиш и малко работа?:lady:

Последно редактирано:
Преди много ,много лета ,когато децата бяха малки и сме ходели по почивки винаги съм си носела ръкоделие.
Сега живея в къща и лятото си плета и шия на двора.Някоя любопитна съседка от време на време ще провисне нос през оградата и ще рече,,Ко шиеш маа'':D:D:D:D
Човек няма защо да се срамува от труда си.
Дори имам спомен ,че на плажа пак преди много години се запознахме с една дама покрай гоблените.Жената си шиеше,че на следващия ден и аз бях с гоблена.Така,че изобщо не се вълнувам кой какво мисли и какво ще каже.Въпроса е на мен да ми е хубаво и да ми доставя удоволствие ,това което правя.

Последно редактирано:
Имаше един период,в който се притеснявах,защото една колежка каза един ден :"Ох пък и и ти ,с твоите пенсионерски занимания/тогава съм била на 23-24 години/.Доста време си шиех тихо и кротко в къщи.Сега без бродерийка не тръгвам-имам си за път,за гостуване на село,за в къщи,за гледане на филм.......

За съжаление аз не мога да шия в градинките защото докато бебето е в количката,каката-на 2 годинки е, тича по люлки и пързалки и аз тичам след нея....

ОО, и ние бяхме така, но сега големия е на 8, малкия скоро ще направи 5, но откакто стана на 3,5-4 годинки и се научи сам да се пази от люлките, аз няма какво да правя освен да ги чакам да се наиграят.
И твоите ще пораснат, и ти ще спреш да тичаш след тях :)

Само когато спя,тогава нямам нещо в ръцете си, -я гоблен ,я 1 кука , я плетка...:DНяма защо да се срамувам от труда си.:idea: Даже ми е странно като се събират по-възрастни жени на приказки (конушмак) как никоя нищо не прави.Тука го наричат "дирнек".:D

Шия където ми харесва.И хич не ми пука , че хората ме гледат като извънземно.
Ляtото си шиех и на плажа:gipsy:

И твоите ще пораснат, и ти ще спреш да тичаш след тях

Като дойде този момент :hehe: всички пейки са мои-сядам и започвам с гоблените :D

Шия където ми харесва.И хич не ми пука , че хората ме гледат като извънземно.
Ляtото си шиех и на плажа:gipsy:

И аз съм шила на странни места - на плажа,пред бунгалото, във влака, на паркинга на Перперикон.
На тази снимка, зад мен, се вижда битието на софийски ватманки...
Жената каза, че е започнала "Коне на водопой", та от няколко години ги е оставила да пият вода, може и да са се удавили вече.:gipsy:

То е за подигравка да скръстиш ръце и да одумваш хората,но някой да ти се присмива,че шиеш или плетеш....според мен в такъв случай той ще е смешен.Една съседка все ме пита защо не ходя в тях на гости след като не ходя на работа и по цял ден съм си в къщи.Неудобно ми е да и кажа ,че предпочитам да шия отколкото да празнословя с нея и щерка и/нали съм вежлива и не обичам да обиждам/.Така че шия при всеки удобен момент и независимо къде съм-който му преча да не ме гледа.

И аз шия навсякъде и винаги вземам гоблена си,като казвам това ми е "другарчето",дъщеря ми ходи на тренировки,уроци и вместо да скучая до като е чакам си шия и така минава неусетно времето,на вилата също шия,единствено пред блока не шия,някак си не мога да се отпусна там...

Диде,как ще шиеш пред блока,като аз съм останала с впечатление ,че във вашия квартал винаги духа.От гонене на конци няма да ти остане време за шиене.

къде шиете

Опитах да шия преди много години навън,но и мене ме гледаха като извънземно,защото съм левичар и шия и с двете ръце - ту с едната ,ту с другата.След като се изморих и притесних да давам обяснения си оставих хобито за у дома.По тази причина се научих и да плета с дясната ръка-никой не можеше да ми обясни плетка:D

ОО, и ние бяхме така, но сега големия е на 8, малкия скоро ще направи 5, но откакто стана на 3,5-4 годинки и се научи сам да се пази от люлките, аз няма какво да правя освен да ги чакам да се наиграят.
И твоите ще пораснат, и ти ще спреш да тичаш след тях :)

С нетърпение очаквам този момент да настъпи и за мен. Баткото вече почти не го наглеждам - той е на 7, но малкият е на 2 и трябва все да съм покрай него. Така че в градинките не мога, но миналата година на плажа доста работа свърших. Тази нямаше как, уви.

ха че интересна тема.смятам че няма нищо странно и срамно да си шиеш навън.и аз това лято ших няколко пъти навън ,когато бебо спи.но за съжаление повечето време е будна и няма как.а когато сме и с баткото картинката е пълна.иначе въобще не ме интересува кой какво мисли,нали на мен ми е хубаво да си пошия.мечтая да имам къща,да седна на двора с гоблена в ръце, а децата да тичат наоколо.

:D:D:D Никъде не тръгвам без гоблена ,шия навсякъде и всякога и не ми пука какво си мислят хората около мен :gipsy:

Навсякъде си нося гоблена и шия .Не се интерисувам кой какво ще каже .Важното е че се трудя над нещо и това ми доставя удоволствие.

Преди малко четох че leti_at се притеснява да излезе на двора да шие, защото я гледали подигравателно. Е, мнението е отпреди 3 години, не знам дали все още е така, но ми хрумна да пусна такава тема.
А вие смятате ли, че е смешно една млада жена да шие гоблен в градинката? :-|

leti_at , все още се притеснява и все още не си шие на двора...
Догодина ще си сменяме оградата-ще слагаме по-плътен зид и тогава вече ще си шия на воля...А по градинки, на плажа..това не мога и да си го помисля даже...:D синът ми сега направи 5 и все още непрекъснато подвиквам по него..пък да си призная си ме е и срам:-| !
Иначе много ви се радвам на вас-Блу бабъл на плажа...страшно ме изкефи , ама аз не мога.
Иначе и аз си нося гоблена с мен по почивки-шия в стаята , наай-много пред бунгалото..това е!

Назад