Срам ли ви е да шиете вънка?

аз почти не ходя по комшийки предпочитам в къщи да си шия гоблена не ме интересуват хорските приказки/ поздрави на всички гобленарки :kissyou::wine::cookies:[/QUOTE]

Все едно аз го написах.Имам едни съседки майка и дъщеря,дето не работят и нямат деца в дома си.Като ме видят на пътя все си просят покана за кафе,а аз понеже не ми се клюкари с тях,все уж ми се спяло,все ще готвя,чистя и т.н.На плажа не шия защото просто не обичам да се пържа на слънце,но в морската градина на пейка под сянка с удоволствие бих шила.Като ходя до личната и за да ми минава времето бързо докато си чакам реда шия без никакво притеснение.

:D верно като се ходи при личната има много да се чака и може да се шие спокойно иначе трябва да се караш с бабите :D

Аз си шия на терасата - няма по-хубаво от дневната светлина. През почивните дни ходим със съпруга ми за риба и веднъж видях една жена с гоблена си. Не са бях сетила за това. Вече си вземам моя като излезем извън града. Лятото бяхме на почивка на планина. Седна си на балкона, извадя си гоблена, реката до мен ромоли...идилия.

Aз най редовно си нося гоблена когато придружавам мъжа ми на риболов.Много ми е приятно -сред природата на въздух ,а и времето ми минава бързо и неусетно;само дето няколко пъти ми се е налагало да шия в колата,защото вали дъжд,ама рибарите това не ги бърка:)

успокоих се като разбрах,че не само аз предпочитам да си шия гоблена пред това да ходя по кафета и гости.а относно притеснението от шиене на обществени места-и аз се притеснявам.шия си само в къщи.така ми е най-приятно,защото нищо не ме разсейва. :kissyou:

Шия навсякъде- в хотела, на плажа, на язовира, на терасата и да ви кажа ама въобще не ми пука. И защо да се притеснявам, нито върша нещо срамно, нито цапам чоплейки семки. Аз съм почтена жена и като всички почтени жени, пуша цигари, пия кафе и си шия гобленчето.

И аз да се включа не се притеснявам стига да ми е удобно да шия защо не.И тази година пътят до морето (да сме живи и здрави) ще е оползотворен миналата година 6 часа изперках ама гоблена ми беше в багажното тази година ще е на първа линия заедно с водата:D:D

Редовно си шия навън, докато малката си играе.
Приятелките ми са свикнали и дори едната се жалва, че ако имало как да си изкара цветята навън, идилията щяла да е пълна ;)
Тази година за първи път ще шия и на плажа... надявам се, дано не духа прекалено силно
Някой по-горе беше споменал, че не засича друг навън с гоблен. И при мен е така , един единствен път се засякохме с една баба на детската площадка

Ако имах възможност бих шила навън,но си имам две палави дечица,който няма начин да ме оставят да се насладя на хобито си,та те дори вкъщи не ме оставят :baby::baby::baby:

Не само, че не ме е срам, но и ако имаше конкурс за най-странно място сигурно щях да спечеля първо място. Историята е такава: моя приятелка ме помоли да я закарам да си свари ракията. Да уточня, че аз не пия. Та така отиваме на казана и тъй като ми беше за първи път, бях разпитала и се оказа, че варенето на ракия отнема доста време. Нали се сещате, че си взех гоблена. Голям смях падна след като казанджията зареди казана, аз си седнах на топличко, извадих си гоблена и съответно всички мъже (то, освен нас нямаше други жени) направо онемяха като ме видяха.
Иначе съм шила и на пикник и на работа хаха (работата ми го позволяваше, тъй като работех нощна смяна). Определено си е голяма краста шиенето.

И мен не ме притеснява. Разбира се,най-удобно е у дома,но сега,когато съм по цял ден в магазина ,съм си взела гоблена и за всеки случай някоя прежда(плета си шал) , за дните,в които не се шие-книга. Не ме притеснява,че някой клиенти ме гледат странно-та аз не правя нищо нередно. Толкова запалих колежките около мен,че едната,която шие вече 3 години Йерусалимската Богородица на Милена стил е решила най-накрая да я завърши,а друга беше на обучение по плетки. Честно казано на мен ми е весело,а и хобито ми е чудесно! А и вкъщи ми се радват,че не се занимавам с клюки и не обикалям по кафетата,а и вечно знаят къде да ме намерят-при гоблена ми!!! :)

Здравейте,момичета!
Иска ми се да попитам дали някоя от вас е опитвала да шие на летището. Питам,защото декември месец ми предстои да се прибирам към България и имам един 12-часов престой на парижкото летище, да ме интересува дали мога да си взема гобленчето с игличките в ръчния багаж и да си боцкам,докато чакам...

Здравейте,момичета!
Иска ми се да попитам дали някоя от вас е опитвала да шие на летището. Питам,защото декември месец ми предстои да се прибирам към България и имам един 12-часов престой на парижкото летище, да ме интересува дали мога да си взема гобленчето с игличките в ръчния багаж и да си боцкам,докато чакам...

Можеш,но сигурно няма да имаш ножица!:idea:

Защо да не можеш да шиеш на летището??? А иначе как ще минат тези 12часа? Или ще боцкаш,или ще четеш книга и вестници.Аз бих шила с удоволствие където и да е.Ееее,засега съм шила само на плажа и ме гледаха като "извънземно",но аз упорито си бродих гоблена!!!

О,моето притеснение не са хората,които ще ме гледат, по-скоро се притеснявам дали няма да ми направят проблем за игличките в ръчния багаж. Ножичката ще я заменя с нещо,ще импровизирам... Но, irina48, права си,че иначе ще полудея. Целувки,момичета,приятно боцкане!

Нокторезачка не става ли.А за една игла защо ще правят проблем-защото е метална ли?забучи я до банела на сутиена/нали и той е метален.

Не става нокторезачка,със сигурност знам.За игла-може и да мине ако пътуваш с панталон с повече копчета-метални,можеш да я боднеш някъде и да не я видят.

Пътувала съм с гоблен в ръчния багаж, че и с лупата и не съм имала проблем никога. А вместо ножичка използвам един инструмент, дето шивачките го ползват за порене.
Но това се отнася за летищата в Европа. За Америка мисля, че са по строги, нямам опит там.

Аз честно да Ви кажа предпочитам някъде навън сред природата.Едно,че е по приятно и второ като че ли става по бързо.На мен специално не ми пука кой какво ще каже.И да кажат нещо, според мен повечето който биха казали нещо те явно не могат да вършат таз работа.
Аз също съм на 25г.,но не ме интересува мнението на другите.

:idea::idea::idea::idea::idea:

Сега е малко студеничко да се шие навън,но на пролет ,през лятото или есента е много приятно!!!:D:D:D

Назад