Цветето е мак и нали се сещате, че мънистата не са много фотогенични.
А сега да представя и подаръка си за другарчето от лятната игра - мини органайзер от дискове
И на мен ми дойде реда да се похваля с нещо новичко
Този гоблен го имам благодарение на две дами - първо хиляди благодарности на Вики (Freeky) , която го заши, накара ме да се влюбя в него и си направи труда да ми сканира нейната схема, и още повече благодаря на леля ми, която преди месец ми донесе за подарък оригинална комплектовка от Америка. Когато хванах оригинала в ръце - просто не можах да му устоя - зарязах всичко друго заради него.
Благодаря ви, момичета, за милите думи!
За първи път правя калъфче за телефон и изработката му нещо не можа да се получи както трябва, но понеже си е за мен - ще си го ползвам така . Следващото ще стане по хубаво. Бродерията е "подобрен" мотив на Faby Reilly. :gipsy:
Искам да ви покажа първия си опит да направя пинкип - самата направа не ме затрудни много. Но се ядосах, защото на едното мотивче новата ми мания- ръчно боядисаните ми конци пуснаха цвят и ме "издъниха". Все пак го сглобих - трябваше да се науча на нещо :idea:
Е, още не стават като за подаръци за играта с орнаментите, но смятам утре- вдругиден да се до усъвършенствам и другарчето ми да получи нещо наистина специално :gipsy:
Kaмбанките ги оцениха в детската градина и синчето е много щастливо, но за да е доволен и големия мъж му спретнах снощи едно филцово калъфче за телефон. Toва е първата ми работа с филц на листове, но много ми харесва - и работата и резултата. Сигурно ще има и други :idea:
И да покажа карето за другарчето ми от коледната игра
Позволявам си да сложа снимка на коледните орнаменти с които Мария страшно ме зарадва
Изпипани са до съвършенство. :clap::clap::clap:
Мария, още веднъж ти благодаря за радостта, която ми достави.:kissyou:
Понеже така и не успях да науча дребното да си пие лекарствата без проблеми, когато е болен се договорихме - аз правя мече - той пие лекарствата без да прави мизерии . Не че договорката много проработи, но мечето стана симпатично :
А благодарение на Марианчето(marji :kissyou: ) се научих да плета тези готини шалчета и сега цялата рода(женската част) ще има такива за коледа. Изплетох повече, но някои вече заминаха за подаръци.
И тук да се отчета с поредните дребосъци - калъфче за телефона на братовчедка ми, която искаше същото като моето. Поизмених малко цветовете и усъвършенствах изработката :idea:
И едно калъфче за ножичка, което направих за играта " сръчнотийки" и имам намерение да подаря на някого :gipsy:
Заразена от прекрасните котки на Любомира (mandol) не можах да устоя на изкушението да се пробвам и в това. Ииии... резултата е , че в къщи котките започнаха да се множат mandol, хиляди благодарности за кройките :kissyou:
Истината за цветовете е по средата между двете снимки.
И още една котка
Тази вече е за болното ми от шарка врабче, което усилено помагаше в тъпкането и с вата. Тя няма тел в опашката за да става за гушкане.
Благодаря ви момичета за ласкавите думи! Котето наистина е оценено по достойнство - всяка вечер спим с него. :loveglasses:
А сега искам да ви покажа едно мъниче. Направих бискорнюто за играта сръчнотийки и като част от подготовката за осмомартенските подаръци на приятелки. Избрах го с мисълта, че няма много шиене - нооо оказа се голяма играчка. Все пак резултата на мен лично ми се струва много свеж и пролетен. :idea:
Първи опит да правя елементарна обемна бродерия, оформен като игленик. Оказа се доста забавна и приятна техника.Дано се вижда, че листенцата на маргаритката(май изглежда и като еделвайс) стърчат
Показах невероятния подарък от Мария в темичката Игра-8март......Записване ,но ще го кача и в нейната страничка.
Как да не съм щастлива от такъв подарък! Гоблена много ми хареса, но очите ми останаха в майсторската изработка на игленика. Възхищавам ти се на умението да сътворяваш такива красоти, и не по-малко на щедростата ти.
Благодаря ти, Мария, нека стократно се връща при теб радостта която ми достави!
Благодаря ви за прекрасните думи , момичета :kissyou: tazzzz, ata, благодаря ви за прекрасните снимки, които сте направили - мен хич не ме бива с фотоапарата, макар че разполагам с доста прилична техника :-|
Остана да покажа само бродирания несесер, който направих за другарчето си от играта. Модела взех от някакво френско списание, но изцяло промених цветовете, за да отиват повече на ленената панама и на плата, който бях избрала за подплата. Едната снимка е със , другата без светкавица т.е. цветовете са някъде по средата.
Благодаря още веднъж на всички посетили страничката ми :flowerlove:
Най после мога да се похваля със завършените подаръци за госпожите от детската градина на сина ми. Нали сме "абитуриенти" тази година реших да им избродирам по нещо за подарък. Благодаря за схемите на Пепито :kissyou:
Дано не съм се изложила много с избора си на рамки... вие ще кажете
Благодаря ви много , момичета за топлите думи. А сега бързам да се похваля с последното си произведение. Имах огромно желание да си избродирам покривка и след доста търсене - първо на подходяща покривка, после на модел за бродиране - вече я имам :rainbow:
Съжалявам само, че въпреки старанието ми да направя хубави снимки пак не ми се получи това с фотото. В действителност цветовете са много по ярки и самата покривка е в патешко жълто.