Благодаря ти за разбирането, qni :flower: Преси днес не взех, но успях да изровя още 2 рецепти от стария тефтер:
Орехчета
3 яйца, ½ ч.ч. олио, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч. кисело мляко, 1 амонячна сода, 1 бакпулвер, брашно, ванилия, орехи
ІІ вариант: 1 к.ч. мас,1 к.ч. олио, 1 к.ч. масло, ½ к.ч. захар, 1 яйце, 1 ам. Сода, брашно
яйцата + захарта се бият + олиото и киселото мляко, в което е разтворена амонячната сода. Бакпулвера се размесва с брашното. Меси се средно меко тесто.
Крем І: 1 ½ ч.ч. пудра захар, 2 п. Масло, 2 жълтъка, ванилия – разбиват се.
Крем ІІ : 1 ½ ч.ч. мляко + 2 ч.ч. орехи и захар се варят на слаб огън до сгъстяване + 1-2 с.л. кокос.
Крем ІІІ : 1ч.ч. мляко + 1 с.л. брашно, захар. Вари се до сгъстяване.
Изстиналите кремове се смесват и с получения се слепват орехчетата.
Нали знаете, че изрезките от черупките също се слагат в крема :wink: