Търся преса

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Привет на всички чакащи, нося кофти новина: днес районния пощенски клон се оказа, че не работи :no: :cry: Но тати се нави да купи и изпрати лелеяните преси, тъй че, милички, не се отчайвайте. В понеделник вземам паричките, във вторник тати свършва работата и в сряда (предполагам) ядете сладки орехчета на корем [:] Не се сърдете, пред заплата съм и нямаше как да взема :cry:

Не се притеснявай ... достатъчно неудобства ти причинихме с тия преси... ама ,ей на... пусти мерак:D

Благодаря ти за разбирането, qni :flower: Преси днес не взех, но успях да изровя още 2 рецепти от стария тефтер:
Орехчета
3 яйца, ½ ч.ч. олио, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч. кисело мляко, 1 амонячна сода, 1 бакпулвер, брашно, ванилия, орехи
ІІ вариант: 1 к.ч. мас,1 к.ч. олио, 1 к.ч. масло, ½ к.ч. захар, 1 яйце, 1 ам. Сода, брашно

яйцата + захарта се бият + олиото и киселото мляко, в което е разтворена амонячната сода. Бакпулвера се размесва с брашното. Меси се средно меко тесто.
Крем І: 1 ½ ч.ч. пудра захар, 2 п. Масло, 2 жълтъка, ванилия – разбиват се.
Крем ІІ : 1 ½ ч.ч. мляко + 2 ч.ч. орехи и захар се варят на слаб огън до сгъстяване + 1-2 с.л. кокос.
Крем ІІІ : 1ч.ч. мляко + 1 с.л. брашно, захар. Вари се до сгъстяване.
Изстиналите кремове се смесват и с получения се слепват орехчетата.
Нали знаете, че изрезките от черупките също се слагат в крема :wink:

О, разбира се, че ще чакаме- не се притеснявай. Така те затруднихме и без това с тия преси, ама пусто като няма никъде- а случайно да знаеш къде ги произвеждат, сигурно е местно производство, щом има само в Шумен.
Направо си герой да се наемеш с толкова труд ако ти трябва нещо от Варна- казвай, пращам ти. :D

аномалия новината е прекрасна.
Благодарности и на теб и на баща ти за усилията и отзивчивостта !

Непременно ще предам благодарностите ви, даже ще го почерпя с рестото от по 60 ст. от всяка :wink: Ако има поръчки за втори тур, пращайте до четвъртък, за да взема в събота. Само да предупредя, че смесените кухи преси свършиха :( Ще докарат де, но поне след седмица. И да не забравите да се похвалите :idea:

Няма за какво, приятно е да доставиш радост. Пожелавам на всички ви мнооооого вкусни сладки да опечете и все за хубави поводи да са (пък и без поводи :) ) Поздрави :wink:

:hello:
Момичета, а случайно имате ли подходящ крем за орехчета, ама на какаова или шоколадова основа, че моите капазани вкъщи умират за такъв вариант??? :?

Мерси, предварително! :yes:

:lady:

Анна77,защо просто не сложиш какао към крема...
Орехчетата ги направих :D ,но в момента не мога да ги пусна .Ще ги видите довечера :)

Яни или Djemma,

моля ви направете снимка на самата преса, за да знам какво да търся в БГ, като си дойда! :rezando:

Яни орехчетата изглеждат страхотно! :clap:

Аномалия, освен като си дойда в Бг през лятото, да се свърже с теб и да те помоля ако има още от тези преси да ми пратиш и на мен! :?

Ето я моята старата пълна, кухата още не е пристигнала. Извинявам се за вида :oops: Не съм я ползвала една година и сега като я отворих видях, че е потъмняла, а беше чиста като я прибрах. Накиснах я с препарат сега. КАто я измия ще сменя снимката. А засега тази :?

qni каза:
Ето ги прословутите орехчета :oops:

clap.gif

thumbsupsmileyanim.gif

Много са вкусни на вид, Яни :!: Поздравления:!:

Назад