Така, момичета, рибата е в морето, но ние да слагаме тигана:
Ето това е рецептата от упътването на моята преса,пак повтарям,че е за пълни орехчета,за празни не съм сигурна дали по тази.
Сладки на котлон с преса
Загрява се предватирелно формата на котлона.Във всяко гнездо се поставя по едно топче от тестото и формата се обръща последователно от двете страни.
Тесто:
3 яйца
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч кис.мляко
1 пак. амонячна сода
1 пак. бакпулвер
ванилия
брашно
Вкусът на тези бисквитки са като на бабините курабийки-едни такива продълговати, ако се сещате. Давайте сега други рецепти.
А ето намерих за половинки рецептата:
130-150 гр масло или маргарин
1 чаша захар
2 яйца
ванилия
1/2 ч л сода (погасена в 1 с л лимонов сок)
3 чаши брашно
Крем: масло 200 гр разбито с 400 гр кондензирано мляко
Ето това е рецептата от упътването на моята преса,пак повтарям,че е за пълни орехчета,за празни не съм сигурна дали по тази.
Сладки на котлон с преса
Загрява се предватирелно формата на котлона.Във всяко гнездо се поставя по едно топче от тестото и формата се обръща последователно от двете страни.
Тесто:
3 яйца
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч кис.мляко
1 пак. амонячна сода
1 пак. бакпулвер
ванилия
брашно
Вкусът на тези бисквитки са като на бабините курабийки-едни такива продълговати, ако се сещате. Давайте сега други рецепти.
А ето намерих за половинки рецептата:
130-150 гр масло или маргарин
1 чаша захар
2 яйца
ванилия
1/2 ч л сода (погасена в 1 с л лимонов сок)
3 чаши брашно
Крем: масло 200 гр разбито с 400 гр кондензирано мляко