Търся преса

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Така, момичета, рибата е в морето, но ние да слагаме тигана:
Ето това е рецептата от упътването на моята преса,пак повтарям,че е за пълни орехчета,за празни не съм сигурна дали по тази.

Сладки на котлон с преса
Загрява се предватирелно формата на котлона.Във всяко гнездо се поставя по едно топче от тестото и формата се обръща последователно от двете страни.
Тесто:
3 яйца
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч кис.мляко
1 пак. амонячна сода
1 пак. бакпулвер
ванилия
брашно

Вкусът на тези бисквитки са като на бабините курабийки-едни такива продълговати, ако се сещате. Давайте сега други рецепти.
А ето намерих за половинки рецептата:
130-150 гр масло или маргарин
1 чаша захар
2 яйца
ванилия
1/2 ч л сода (погасена в 1 с л лимонов сок)
3 чаши брашно

Крем: масло 200 гр разбито с 400 гр кондензирано мляко

Момичета, в четвъртък ще ви дам повече информация какви преси продават в момента и колко струват. Помолих тати да провери, за да мога в събота направо да пазаря :wink: Някой да знае има ли изисквания за пратките относно опаковките например?

аномалия поразпитах... изисква се да е опакован с хартия ,но да е едноцветна,за да може от горе да се напише адреса .Цената зависи от грамажа на колета -грубо около 2-2,50лв .

Ето моята рецепта ,която е за празни орехчета :
За тестото:
125гр.-масло
1-яйце
1/2ч.ч.-пудра захар
1/4-кис.мляко
3ч.ч.-брашно
1-ванилия,щипка сол

За крема:
1ч.ч.-пр.мляко
1с.л.-брашно
2 с.л.-кристална захар
1бр.-ванилия
125гр.масло
5с.л.-пудра захар
смлени орехи,ром

Замесва се меко тесто,от което се правят топчета,колкото лешник.Те се поставят в предварително загрята преса.Пекат се от двете страни,като се обръща пресата,до светло кафяв цвят.

Крем:Прясното мляко,брашното и захарта се смесват и се загряват при непрекъснато бъркане до сгъстяване.Приготвения крем се оставя да изстине .
Маслото ,пудрата захар се разбиват до побеляване на пухкав маслен крем,който се ароматизира с ванилията .След това към този крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем. Към така получения млечно-маслен крем се прибавят дребни остатъци от изпечените орехчета,смлените орехи и ром.Ореховите черупки се пълнят с крем и се залепват така ,че се получава цял орех.

Да ви кажа ,че сега ми прави впечатление ,че в крема няма яйца.Незнам дали е пропуск в рецептата или е възможно да стане и без яйца.Рецептата е изпробвана ,но преди доста години .

Така. Вчера инцидентно ни освободиха да гуляем и успях да хвана склада в работно време. Има от всички разновидности преси: орехчета, гъбки и смесени (орехи, гъбки и мидички). И от трите вида има и кухи, и плътни. Гъбките имат само мъъъничка кухина в "шапката". Останалите са ок. Лошата новина е, че цената вече е 9,40 :( Преценете и казвайте. А, случайно да знаете къде мога да намеря подходяща хартия за опаковане :? Лелката каза, че пресите нямат никаква опаковка.

аномалия каза:
Така. Вчера инцидентно ни освободиха да гуляем и успях да хвана склада в работно време. Има от всички разновидности преси: орехчета, гъбки и смесени (орехи, гъбки и мидички). И от трите вида има и кухи, и плътни. Гъбките имат само мъъъничка кухина в "шапката". Останалите са ок. Лошата новина е, че цената вече е 9,40 :( Преценете и казвайте. А, случайно да знаете къде мога да намеря подходяща хартия за опаковане :? Лелката каза, че пресите нямат никаква опаковка.

Абе и 19.40 да е, като ни влезе муха в главата и няма излизане :D А с куриерска фирма не може ли да стане изпращането? Мисля си, че те опаковат предмета, а и могат да си получат парите при доставянето, т.е. да не се занимаваш и с това.

Ех, какви завиждам - е те такова чудо няма в Чешко(иначe има много чудесии) :shock: !

Е, като си дойда в БГ, ще се опитам да потърся в Кърджали, ама като знам, къв забутан град е... Добре че показахте снимка - никога не съм виждала такава преса.

И да се похвалите после с произведенията хей :)

qni каза:
Тия смесените с какви формички са ,аномалия ?
Орехчета, мидички и гъбки.
водолейче каза:
Абе и 19.40 да е, като ни влезе муха в главата и няма излизане А с куриерска фирма не може ли да стане изпращането? Мисля си, че те опаковат предмета, а и могат да си получат парите при доставянето, т.е. да не се занимаваш и с това.
Незнам за куриерските фирми, не съм запозната, но за мен е идеалния вариант - хем няма да опаковам, хем няма да се занимавам много-много и с парите. Но имайте предвид, че са тежички пресите, като нищо отиват на 2-3 кила. Да не би да има ограничения :?

е, да се включа. Нямат ограничения. В офиса веднъж получих пратка тежаща 225-6 кг. Но таксата беше 22.50лв. Има много куриерски фирми, повечето вземат по 4-5лв. на пратка. Минимума е 3лв.(но това е за документи) Във всички градове има Спиди, Лео и Сити експрес.

За мен няма значение цената.Ако може -искам куха смесена преса( гъбки, орехчета и мидички)Давай да уточним условията за изпращане на парите- със запис устройва ли те?или по банков път ? :D

Май най-добре със запис. Адреса го разпращам на лични. Ама, моля ви, дайте ми и алтернативен вариант, ако евентуално няма достатъчно.
А за тестото, имам рецепта за кухи, но рецептата е вкъщи. А по Коледа ги правих с тесто за меденки и станаха страхотни. :idea:

Zdraveite

Az si kupih ne odavna na pazara kirkov ot dom. potrebi podobna no e kragla i may povecheto formichki na neia sa za orehceta. A ne beshe skapa niakade okolo 10 lv.

Ето я и мойта рецепта:
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
20 с.л. захар
1 бакпулвер
брашно, колкото поеме - да е мекичко

крем:
1 л прясно мляко
50гр маргарин
20 с.л. захар
2 яйца
4-5 с.л брашно
Процедира се ,както когато се прави се прави нишесте, само че когато се свали от котлона се добавя и 1 к.ч. смлени орехи

След като се изпекат орехчетата се пълнят с крема и ....после бързо изчезват :idea:

аномалия днес ти изпратих запис ...казаха ,че утре ще пристигне...пощите работели до обяд в събота ...Кажи избра ли куриерска фирма?

аномалия каза:
Най-удобна ми е тази: http://www.bgpost.bg/index.htm#Bul/Services/services.htm и като гледам цените ще ви излезе към 4-5 лева. Незнам цените на другите куриерски служби, но са ми далечко, а с десетина преси не виждам как ще се завлека :shock:

И на другите куриерски служби са по толкова. Гледай където на теб ти е най-удобно, пък ние щом искаме - ще плащаме :D

Назад