Моето хоби-куилт

Кантовах първата си бродерия и е вече закачена на стената в дневната.Искам да ви я покажа.

020989518.jpg

020982736.jpg

А тази е в кухнята:

020982691.jpg

Последно редактирано:
Аида,Анимони :kissyou:!
Аида,жената е машинна бродерия,но наистина може да се вземе и за гоблен.И аз си я харесвам много,стана стилна наистина,опасявах се как ще й намеря плат за рамка,но този и пасна като втора кожа!
Току що довърших и моето последно есенно пано:

021093840-big.jpg
[/IMG]

В момента се занимавам с изучаването на различни техники на рязане и видове шевове,
ето един такъв капитониращ,орнаментиращ шев:

021093861.jpg

Последно редактирано:
Останах удивена от показаното! Оригинална игра на цветове и форми. Фаворит са ми Мечетата - продължавай да показваш и да ни радваш!

Страхотни са всички неща, които ни показваш. Продължавай да твориш чудеса, за да им се радваме и ние.

Поздрави :kissyou:

Когато миналия ден работех в градината и гледах нападалите листа по земята, а после се ровех в събраните купчинни, за да напълня коша с тях, изпитах непреодолимо желание да ги вградя в едно пано. Така се получава понякога, желанието е толкова силно, че е почти болка.
През целия ден си имах задачки и занимания, но вечерта, когато приседнах пред телевизора, мисълта отново се върна и почна да чопли...Станах, отидох в работилничката си извадих платовете в жълто-кафяво-теракота-оранжево-зелена гама и започнах да режа. Без проект и идея, правех един блок, след него долепвах друг и така. Нощес съм заспала на дивана с ножиците в ръце, изрязвайки релефните листа, които ще се пришият, но за тях следващия път.
Ето какво се получи до тук:

021292031.jpg

021292034.jpg

021292032.jpg

021291973.jpg

И сглобени модулите са вече така:

021291934-big.jpg

Сега изработвам 3D листа,т.е .обемни, като от двете страни има лицев плат,а по средата -вата. Но за тях после.
Усмихнат ден ви желая!

За пореден път зяпнах уста в твоята страничка.:loveglasses:
Кажи, бе жена, как успяваш???
И мислила ли си за изложба?
Замисли се сериозно, тези творби трябва да се видят от повече хора.:kissyou:

Винаги, когато надникна в страничката ти оставам без дъх , без думи и със зяпнала уста от красотата, която твориш!!!!
Днес отново си уникална, просто явно речника ми е беден, за да успея да изразя възхищението си... В произведенията ти има толкова красота, романтика, поезия и свежест... чак в офиса ми замириса на топъл есенен ден...
Поклон и благодаря, че споделяш тази красота с нас :kissyou::kissyou::kissyou:

нямам думи.красота след красота, стил и много идеи. и майсторско изпълнение.нека извора на вдъхновението не пресъхва :clap::clap::clap:

Отново невероятна красота. Гледах, гледах и си представях една такава красива възглавничка в хола ми на дивана но...... няма да се справя, ти си страхотен творец :clap::clap::clap:

страшно ми харесва весичко но паното с бурканите ми е в главата много бих искала да го разгледам от близо , каква техника си ползвала , ?
поздравления за идейнойноста.

Да покажа до къде стигнах.
Листата са готови!
021308565.jpg

И се почва редене на пъзела:
вариант 1:
021308573.jpg

Вариант 2
021308569.jpg

Ще има бая да ги повъртя,за сега не съм удовлетворена.

Относно паното "Буркани",техниката си е блокова,т.е.в средата е елемент,които се кантира с ленти,от различни цветове.А после,при прошиването с ватата,съм минала криви,разноцветни тегели.Накрая съм прошила между тегелите мъниста.Нищо сложно,въпрос на време,идея и да намериш добра цветова комбинация,към,един централен блок,в случая-бурканите.Самите бурканчета са прошити с екрю конец,мисля че се получи закачлив ефект,особенно при тези с рюшчетата,за капачета:))

Листата се невероятни,както и всичко останало в темичката ти! Поздравления за майсторството !

Красота, приказно вълшебство. Толкова много цвят, умение и талант на едно място. Чак си мисля дали да не оставя за малко иглата и да седна зад машината да се пробвам и аз. БРАВО!!!

Приеми моите искрени комплименти! :clap: Всичко, което правиш е толкова оригинално, че няма как да не ти се възхити човек!!! Пожелавам ти още повече творческо вдъхновение! :kissyou:

Назад