Моето хоби-куилт

Е,доста различно е от вашия шев,но все пак е шев,труд и много ценно време,докато се създаде творбата.И търпение.За съжаление,не става за пред телевизора:confused:

Ето от тук:

http://idaili.snimka.bg/hobby/patchwork.307649.8957266

Първата час е нагледен урок как да се ушие такава звезда,последните снимки са от това,което шия в момента-завивка за спалня.
Дано ви допадне

Радвам се, че имам съмишленици, с които да споделям. Първото нещо, което забелязах в работите ти е, че имаш правилно цветоусещане. Много хора съшиват парцалчета, но тук е важно правилното съчетаване на цветовете. При тебе се получава идеално. Още повече изборът на материали, платове и всякакакви други удобства е много по-голям там, където практикуваш. Тук сме лишени от тези предимства. С радост ще разгледам и други твои работи.

Здравей Диана,
Много се зарадвах първо,на написаното от теб мнение.Да разбирам ли,че и ти се занимаваш с куилт?И второ,на града от който си регистрирана-това е моя роден град!:)
Права си,за цветовете,не винаги и не всичко се получава,спрямо първоначалните ни човешки очаквания.При мен обаче нещата са някъде дълбоко закодирани явно и когато казвам на близките си,че живея чрез и със цветовете,усещам,че понякога оставам неразбрана.Моят свят е цветен,пъстър,обожавам да смесвам цветове,а най обичам ,когато се заровя в магазинчето за платове в близкия до мен град!Направо живея друг живот!Понякога купувам даден плат спонтанно,без да съм отишла там с тази цел и без да ми е нужен,просто ме грабва!Така бе например с нарцисите.
|Права си за избора и изобилието на платове тук,спор няма!Само ,дето е супер скъпо,защото е хоби,а в Германия хобито струва много пари.За това доста от дюсовите платове си купувам в България,от тези за чаршафи с ширина 220см,които са на 4-4.50лв за метър.Тук 1,50м шир струва 6,5 Е,за метър.Един цип 40 см е 3.8Е...Доста неща си купувам в България.Кожите за чанти -също,мънистата,макарите за шев в Ина-Трейдинг-Русе ,те продават много качественни полиестерни макари .
Имам и други ушити неща,просто трябва да се разровя и издиря снимките...

Ето и една моя картина,която ми е трудно да определя,като куилт,небето изцяло е образувано от тигели.

Царевицата е изрязана от плат с царевици.Цветята на горе са машинна бродерия.
Казах,че трябва да разровя в старите снимки и днес(след като взаимно си късахме нервичките с компа:той-моите,аз-неговата памет я побърквам редовно:idea:) го сторих.
Това е първото нещо ушито от мен с тази машина и на тема "кунст верк":

http://media.snimka.bg/4173/014600582-big.jpg

http://media.snimka.bg/4172/014599811-big.jpg

http://media.snimka.bg/4172/014599814-big.jpg

Машината я имах само от две седмици,познанията ми по нея бяха оскъдни,немският ми-слаб от всякъде...Умувах много:confused:и купих това готово одеялце,малко едноцветни басми и сътворих това....
Най смешното в цялата история бе търсенето на копчета за възглавничката-исках да са три с различен цвят но един модел.Ами -не намерих в Германия!:DАко искайте го вярвайте,но бе фактмда не говорим,че ми се зави свят,като видях цените им да почват от 1,2Е до към 3Е за брой...

Ето едно каре:
014600468.jpg

И възглавнички:
014600114.jpg

Благодаря ви отново за оценката:flowerlove:!
В момента подготвям елементите за едно одеяло с размери около 2м Х 2м,т.е.квадратния панел,който се вгражда е 40 Х 40 см.Ето го:

Нямам много време,до датата,за която ми трябва и честно,не знам дали ще се справя...Почти винаги успявам,обаче!;)Та мисълта ми бе,бих могла да обяснавам и паралелно желаещите да шият с мен,,но не мога да обещая,че ше подбера трудност на изпълнение 1 или 2-като за начинаещи.Обаче,ако има желаещи,можем да опитаме!Искате ли?Ако е така,ще направя нова темичка:"Уроци по куилт" и в свободните си минутки ще пиша там.Ще започнем с какво е нужно-като инструменти и материали,за да си прецени всеки,какво да си набави.
Второто одеяло,което също съм започнала,е определено по лесно,ефектът му идва от контраста на платовете и картинността на тъмния цвят.Eтo го :

013867855.jpg

Може би то ще ви е по лесно за изпълнение?Хайде,помислете си.

Много ви благодаря за високата оценка!:flower:
Старая се,да се получава всичко перфектно,но не винаги успявам да задоволя иьзискванията си към мен самата!
Някой бе попитал дали съм шила одеяла?Да,шила съм,ето го първото ми,което се мъдри и до днес на диванчето в работната ми стая с няколко забравени топлийки от вътре :idea:и все предупреждавам като сядат на него-да внимават!

Последно редактирано от модератор:
http://dump.ru/file/3540898
Ето тук се опитах да обясня изработването на ъгъл.Ако нещо съм пропуснала или не добре обяснила,пиши ми.
Ще се радвам ако съм ти помогнала..:kissyou:

Последно редактирано:
Благодаря за нагледния урок!:flower:Само не знам ,дали при мен ще се получи,понеже има и вата към плата.

Вчера бях вече много изтерзана от стреса на последните дни,та не отидох на фитнес,а уших тия елементарни възглавнички.Получиха се добре,а на мен ми "просветна пред очите":idea:

Ето и последните ми "нощни" творения:
015685504.jpg

015709041.jpg

И така изглежда вече дневната ми с новите възглавнички и одеялото,което купих преди няколко седмици и една нова ленена покривка за къта за хранене...
015709134.jpg

Това е тишлайфер,който започнах миналата седмица:
015801574.jpg

015801575.jpg

015868840.jpg

015868874.jpg

Това е резултата,остава да го задъня и кантирам.

Здравейте!:flower:
Тишлайферът е готов!

015987627.jpg

А днес се разтвори почти изцяло и онцидиумът ми,та ги комбинирах...

016007638.jpg

Слънчев ден ви желая!:kissyou:

Тази производителност в случая е от яд!Ядосах се днес на немския(от края на септември ходя на интензивен курс по немски всеки ден преди обяд,а следобяд трябва да се боря с домашните.Трудно е,новото е високо- "немски в професията" и се изнервям понякога от пропуските ми в предишното ниво,уви,поради слаба група и учител).Та ОБЯВИХ БОЙКОТ на ученето и цял следобед ших и съм почти готова:
016030966.jpg

016030967.jpg

016030932.jpg

Сега имам да нашивам още мъниста...

Ето какво измайсторих:

016053134.jpg

016053161.jpg

016053167.jpg

016053175.jpg

Снимах нарочно и плата-мотивчетата са "закодирани" в него.

Почти съм готова с 6 картинки:

016082114.jpg

016082121.jpg

016082110.jpg

Две са изцяло готови,а другите трябва да получат "ушенца" за закачване.

Съдържанието е по-травиално:любимия коняк на съпруга ми и това:

016280045.jpg

Картичката,коят му направих и два куверта за посещение на "Вундерленд"-най-голямата влакова изложба в Европа,а може би и в света,не съм сигурна обаче.Но така или иначе е страхотно!

Назад