За любителите на DIMENSIONS

• Началник на темата Началник на темата manka
  • Начална дата Начална дата
:clap:Браво! Прекрасен е!
И аз си взех такъв, но ме е страх да го започна. Не знам кога ще събера смелост :shy2:

Аз пък се опитх да си го поръчам от вносителя,но ми казаха,че вече го няма в наличност.Можете ли да ми помогнете,например със схема и конци,защото страшно много ми харесва и искам да си го зашия.Благодаря предварително!

buterfly Моят вариант е щампа, върху която се шият само шапката и част от ръкава. Но мисля, че имам някъде схема, ще я потърся и мога да я пратя.

Момичета имам въпрос към вас шиещи дименшънс.Как се превежда
Unstitched fabric.

Това най вероятно в ключа ти е дадено като празно бяло квадратче.На тези места по схемата означава, че не се шие -колкото празни квадрата има, толкова броя празни бодове от панамата ще оставиш.Дано обясних правилно.Ако можеш покажи да видим ключа ,да не стане някакво объркване, но мисля, че е това което писах.А буквално се превежда-разпорен бод, което в преносно значение за мен ще рече-няма бод или празен бод на това място.

Много благодаря.Точно за празното квадратче става въпрос.Няма цвят и не можах да разбера. Ето това е ключа.

Лили, буквалният превод е неушит плат. Точно така, това са места, където няма да шиеш. Ще остане да се вижда панамата. По тази причина, ако ти си комплектоваш гоблена, трябва да се съобразиш с указания оригинален цвят на панамата.

Да си призная, моите съм комплектовала сама.Използвам таблица за преобразувани на конците в ДМС .Схемите са от нета и съм доволна от крайния резултат.

Ахъм,благодаря.Това е добър вариант.Особено финансово - все едно е на изплащане,но почти без лихви.:idea:

Аз пък се опитх да си го поръчам от вносителя,но ми казаха,че вече го няма в наличност.Можете ли да ми помогнете,например със схема и конци,защото страшно много ми харесва и искам да си го зашия.Благодаря предварително!

Моя съвет е да си го купиш от Ebay или друг сайт, излиза много по-евтино отколкото от Герика/ поне с 20 лв./
Можеш да си го събереш, има бежова панама 14 ct, може и лен 24 ct. да намериш, и конците ще се докарат, но лентите не можеш да ги събереш, особенно златната и опалова. Дори и да ги намериш стойсността на всичко ще ти излезе колкото на готов комплект. И резултата на панделите няма да ти хареса.

комплектована оригинална комплектовка на Дим
Тези, които нямат специфични конци, може да се комплектоват, излизат по-евтино.

bisy_k, много свежо е станало.

По въпроса за самостоятелното окомплектоване имам резерви, защото конците на ДИМ имат разлика в нюансите с ДМС. Това го видях, когато ших Еднорога. Можете да поръчвате и при http://123stitch.com/, много са точни на 10-я ден след поръчката го донесоха у дома. Пращаха ги, поне миналата година, с писмовна пратка и не съм доплащала мито и ДДС. Много са точни.

Моя последен Дим

И аз си го комплектовах сама, и страшно си го харесвам.
При самостоятелната компелктовка не е нужно само да обърнеш конците по сравнителната таблица, някъде трябва и малко усет, подмяна на някой от нюансите, за да се получи гоблена добре.

Наде чудесен е.Според мен много добре си подбрала конците. Какво като не е оригинал,много си е красиво.:clap::kissyou::kissyou:

Момичета, помагайте
закупих си този гоблен и го започнах с голямо желание

Даден е на Аида 18, но като започнах да го шия то се оказа много трудно. Дупките идваш много малки , особено като се сложи на 5 ката конеца и трудно се промушва и ми се струва, че по-дебелия конец покрива ушитото с по-тънък.

Та въпросът ми е ако сменя панамата с Аида 16 дали ще се развали излъчването му. Чакам съветите Ви.
:confused:

Момичета, помагайте
закупих си този гоблен и го започнах с голямо желание

Даден е на Аида 18, но като започнах да го шия то се оказа много трудно. Дупките идваш много малки , особено като се сложи на 5 ката конеца и трудно се промушва и ми се струва, че по-дебелия конец покрива ушитото с по-тънък.

Та въпросът ми е ако сменя панамата с Аида 16 дали ще се развали излъчването му. Чакам съветите Ви.
:confused:

По принцип, винаги е най-добре да се спазват указанията на дизайнера. В случая, обаче, няма да е много голяма разликата. Наистина е голяма мъка с 5-6 ката конец на 18 каунт. Важното е на теб да ти е приятно да го шиеш. Аз също имам един гоблен на фирмата, чиято панама смятам да сменя - от 16 на 14 каунт. Нищо не пречи да пробваш.

Малко по трудничко е на 5 ката конец,но накрая ефекта е чудесен!Не се отчайвай давай напред!

Назад