От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Djemma каза:
Не, те са с български адрес, вече отправих запитване в какви разфасовки са бадемовата паста за покриване на тори и моделиране на фигури и сместа за домашно панетоне и колко струват. Ще чакам да отговорят.
Момичета, ще може ли и аз да се включа ?Ако няма проблем, ще искам от тази бадемова паста.Каквото и да решите - няма проблем( но ще се надявам тайничко).
:wink:

Ето най-после снимковия материал от рождения ми ден:

Салата Тиффани

Реди се на пластове в следната последователност:
-запържено пилешко филе, нарязано на ситно
-майонеза
-поръсва се със смени бадеми
-настъргани варени яйца
-майонеза
-бадеми
-настърган кашкавал
-майонеза
-бадеми
Пластовете се повтарят,като последния пласт е разрязани на половина зелени гроздови зърна,наредени с разреза на долу. Ако няма грозде може да се замени с киви.

Салата "Любовница"

Реди се на пластове:
-настъргани моркови с чесън,сол и смлени орехи
-майонеза
-настърган кашкавал с чесън
-майонеза
-настъргано варено червено цвекло,сол, чесън и смлени орехи
-майонеза
За украса- магданоз, аз обаче сложих зърна от нар.

Топчета от крема сирене

300 гр крема сирене
1/2 червена пиперка ситно нарязана
зален лук
200 гр ананас от компот

Обърква се сместа и се оформят топчета, които се овалват във смлени орехи.Аз половината от тях овалях в червен пипер.

молба

Джема,с тези вкусотии по това време ще ни побъркаш :evil: .Страшна си,как ти идват на ум такива красоти!Много харесах тортата айриш крийм,дали ще ни пуснеш рецептата :idea:

Морковена салата

Смесвах продуктите на око:
варени макарони дребни или кус-кус, варени яйца, настъргани моркови, чесън,майонеза, заквасена сметана

Тарталетки със салата Калифорния

Тесто:
1 1/2 чаши брашно
1/4ч.л. сол
1/4стак.(30г) настърган кашкавал
100г масло
1 яйце
1с.л. студена вода

Смес:
В комбайна се смилат за няколко минути следните продукти:
варени пилешки гърди
1/2 ч орехи
1/4 с.л копър
1 скилидка чесън
1 с. л кетчуп
2 с.л майонеза

:D Стигнахме и до тортата.

Айриш крим

Блат:
6 яица, 1/2 ч. захар, 75 гр. шоколад, 2/3 ч брашно, 1/2 ч нишесте, 1 ч.л. бакпулвер,ванилия, 2 с.л. ликер Айриш или Бейлис
Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се брашното, нишестето и бакпулвера, разтопения шоколад с ликьора.Пече се 35 мин при 180 гр.

Мус:
4 яйца, 1/3 ч. захар, 300 гр шоколад, 1/2 ч. ликер Айриш или Бейлис, 1,5ч готварска сметана, 1 пакет желатин.
Шоколада се разтапя със сметаната.Изстудява се. Разбиват се яйцата и захарта, прибавя се шоколада,и рзатопения в ликьора желатин.
Блатът се разрязва на 3 части, сиропира се със захарен сироп + ликьор Айриш или Бейлис.Мажат се с мус.Украсява се по желание.

Djemma каза:
Не, те са с български адрес, вече отправих запитване в какви разфасовки са бадемовата паста за покриване на тори и моделиране на фигури и сместа за домашно панетоне и колко струват. Ще чакам да отговорят.
Джемма, сигурно си видяла за разфасовките - дадени са на друга страница.
MARO I
Бадемова паста
Опаковка в картотена кутия от 6 кг

MARO COMPLETO
Бадемова паста за производство на традиционни изделия от марципан.
Кофа от 12 кг

AMANDEL
Готова за употреба бадемова паста
Кофа от 6 кг
Само ценит еги няма. Ама за тези количества, сигурно ще е нещо доста солено. Иначе и аз съм навита на пастата за покриване. А защо не и за моделиране. :? Пиши като ти кажат цените.

Направо нямам думи!Браво на теб! :clap:
Може да си разделим пастата за покриване и моделиране ,само да не е много скъпо...

Невероятни вкуситии!Браво на теб,Джема!Златни ръце имаш!
1115593682.gif
1127989806.gif
1127989807.gif

Статус
Not open for further replies.
Назад