От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
В сайта няма май картинки, утре ще потърся и ще сложа. А колко по-рано- ами една-две седмици, абе и няколко дена са достатъчни, въпросът е да изсъхнат.

здравейте

goldenova каза:
Djemma каза:
В сайта няма май картинки, утре ще потърся и ще сложа.

Здравейте, отдавна Ви чета и сега мисля, че мога д помогна с линк към розичките - http://www.good-cook.ru/tort/tort_065.shtml

Надявам се да помогне!

П.С. И благодаря за страхотните идеи и рецепти :!: :clap:

Ето и в тази тема има изработка на розичка, както и на някои други цветенца и фигурки :

http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=1193

Аз пък искам да използвам момента и да попитам тази мастика от маршмелоу (нали така се пишеше) след приготвяне колко време може да се съхранява в хладилника. Направих я онзи ден, като мислех да си приготвя фигурки за торта, но миксерът ми вчера се счупи и докато купим нов да не и мине годността :?:
Съхранявам я в добре затворен плик в хладилника.

Да,съхранява се във фризер.Но ако ти трябва за фигурки, няма нужда да я съхраняваш, приготвяш си фигурките и ги изсушаваш, могат да стоят така години.Не трябва да са приготвени прясно,нужно е да изсъхнат.

Купих си сладоледмашина от ТСМ и я пробвах с този сладолед. Много е вкусен.

Шоколадов сладолед

2 чаши течна сметана 35 %
4 жълтъка
1 непълна чаша захар
ванилия
настърган шоколад

Жълтъците се разбиват със захарта. Сметаната се загрява със шоколада и гореща се влива в жълтъците, слага се на котлона и се вари до сгъстяване на водна баня.Охлажда се много добре, който има машина се изсипва в машината, който не- слага в камерата и на всеки 45 мин разбърква , за да станат фини кристалчета.След 4 часа е готов.

Джема, откъде ти се взема тая енергия, бе човек!

Само едно нещо ми кажи. Кой ги изяжда всичките тия работи? Аз ако живеех у вас, сигурно щях да съм като слон :D

Djemma каза:
Биби, ето рецептата:

160 гр смлени бисквити се смесват с 60 гр масло, 160 гр пудра захар, 60 гр смлени орехи, 1 с.л какао, 2 с.л пр. мляко,1 с.л ром, 1 ч.л нес кафе( разтворено във вода)
Крем:
150 гр пудра захар,,150 гр масло,1 жълтък,4 с.л ром. Във специална формичка се наръсва пудра захар, слага се от тестото, с дървена пръчица се прави дупка в средата и се пълни с крем, слага се капаче от кръгли бисквити, маслени, обръща се и се изважда от формичката.

Мерси многоооо
:flower: :flower: :flower:

Отдавна не съм писала в тази тема,ама нямах много време за кулинарни подвизи. Понеже другата събота имам рожден ден и си харесах една торта с ликьор Бейлиз, а няма да си купя такъв само заради тортата, а и отдавна имам рецепта за домашен Бейлиз и все се каня да я изпробвам, та реших, че днес е момента.
Авторът на рецептата твърди, че я има от хора, които промишлено произвеждат Бейлиз и , че само специалист може да отличи истинския от този. С дозата, коато ще напиша- се напълни бутилката, та на снимката ще видите, че вече го дегустирахме с мъжа ми със следобедното кафе. :D Дори аз си позволих две глътки- нали трябва да знам дали е сполучлива рецептата. :D Супер е, но аз сложих пълни лъчицки кафе и малко повече докарва на кафе от оригиналния, но следващия път ще сложа равни лъжички.И ще кажа, на мои познати, които имат заведение да ми запазят една празна бутилка от оригинален Бейлиз, та да го наливам там, да е пълна заблудата. :D А иначе е супер, особено както обичам такъв род-кафени ликьори.
И така рецептата:
Смесват се в блендер 1 кутия кондензирано сладко мляко, (400 гр), 400 мл концентрирано мляко ( аз използвах течна сметана),300 мл уиски (чудесно става и с водка, аз сложих именно това), съвсем малко канела,ванилия, 2 ч.л нес кафе, разбит на пяна 1 белтък.Веднага като се консумира има силно изразен вкус на спирт, авторката пише , че става идеален като престои една нощ.

A би ли споделила с нас рецептата. Особено с мен :lady: Аз не съм много по пиенето, но виж на Бейлиз съм голям поклонник.

Ren, написах я в предния пост, изпратих картинката, а забравих рецептата, докато я добавях ти си ми писала, така, че погледни по-горе- там е рецептата.

Аз пък имам един блондински въпрос: какво ще реце кондензирано мляко? :? Не е като пастьоризираното, нали? :-|

Хиляди благодарности за тази рецепта!:clap:
И аз като Reni не съм по пиенето, но обожавам Бейлис-а. Вече няколко пъти съм си правила подарък бутилка Бейлис. Сега обаче ще се пробвам да си направя домашен и разбира се ще го поднасям в оригиналната бутилка. :D
Още веднъж БЛАГОДАРЯ Djemma!

Кондензираното мляко не е като пастьоризираното. Пастьоризираното е само подложено на термична стерилизация до 80 гр и си е течно, неподсладено. А кондензираното е варено със захар, така че в крайна сметка е гъсто като крем и много сладко. Продава се в метални кутии. При нас ( в Балчик имам предвид) има 2 вида- руско, на което пише сгущенное молоко- няма начин да се сбърка, етикетът е син и немско- Duch lady с една жена на етикета, ако не се лъжа, носеща мляко-то бива 2 вида подсладено и не подсладено. Комбинацията от двете ти дава първите две съставки от рецептата.
Руското е на щанда с млеката при нас, а другото на щанда с кафе, какао, сухо мляко. Търси по тези щандове.

Джемма ,каня се от доста време да те питам за рецепта на козунак Панетоне ,който го предлагат по магазините за Великден?Знам ,че има доста време до Великден :D , но ми се ще да я изпробвам .

Статус
Not open for further replies.
Назад