Баклава "София"
Продукти:
1 пакет фини точени кори
за плънката:
2 яйца
1 с. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. брашно
1ч.чаша счукани орехи, /бадеми ,кашу аз ги миксирам /
1 1/2 ч.ч. разтопено краве масло
1/2 пак. канела
1 с. л. ром
за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. вода
1 пак. ванилия
Начин на приготвяне:
/аз я правя на пурички/ Корите се разделят на две части. Половината от тях се поствят в намазана с масло тавичка, като всяка кора се поръсва с разтопеното масло. Отгоре се разстила на равномерен пласт плънката, приготвена от разбитите със захарта яйца, брашното, ореховите ядки, канелата, рома, бакпулвера и солта, може да сложите 1-2 с.л.вода ако плънката стане много суха/ трябва да е с гъстотата на крем/ Върху плънката се подреждат останалите кори, като всяка се поръсва с масло. Баклавата се пече при умерена температура. След изпичането се оставя да изстине, нарязва се, залива се с горещия сироп, приготвен от предвидените захар, вода, лимонова кора и ванилия . Хубаво е да преседи поне 12 часа и ако има нужда да се сиропира още малко
Бон Апети
Продукти:
1 пакет фини точени кори
за плънката:
2 яйца
1 с. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. брашно
1ч.чаша счукани орехи, /бадеми ,кашу аз ги миксирам /
1 1/2 ч.ч. разтопено краве масло
1/2 пак. канела
1 с. л. ром
за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. вода
1 пак. ванилия
Начин на приготвяне:
/аз я правя на пурички/ Корите се разделят на две части. Половината от тях се поствят в намазана с масло тавичка, като всяка кора се поръсва с разтопеното масло. Отгоре се разстила на равномерен пласт плънката, приготвена от разбитите със захарта яйца, брашното, ореховите ядки, канелата, рома, бакпулвера и солта, може да сложите 1-2 с.л.вода ако плънката стане много суха/ трябва да е с гъстотата на крем/ Върху плънката се подреждат останалите кори, като всяка се поръсва с масло. Баклавата се пече при умерена температура. След изпичането се оставя да изстине, нарязва се, залива се с горещия сироп, приготвен от предвидените захар, вода, лимонова кора и ванилия . Хубаво е да преседи поне 12 часа и ако има нужда да се сиропира още малко
Бон Апети
Последно редактирано: