Малки трикове за шиене

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Аз вече близо 30 год. ги издирвам тези с топчетата.:D Преди казваха ,че в Севлиево се продавали. Моля ви от Севлиево, сбъднете ми желанието!:loveglasses:

И аз да споделя нещичко.. Конците ги държа в джобчетата на непотребни фотоалбумчета, на всяко джобче надписвам номера на конеца, а отзад залепвам легендата (на текущия гоблен).

Освен това, след изпиране на гоблена, го накисвам във вода с разтворен омекотител за поне 12ч. Така нишките се пораздуват и запълват пространството.

Благодаря за споделения трик с омекотителя!Тъкмо бях завършила последния гоблен и се възползвах от идеята.Резултатът е идеален!

Здравейте на всички! Аз съм нова и във форума и като шиеща гоблени. Благодаря на всички, които са споделили опита си, много полезни неща научих! :flowerlove:

Да Ви попитам колко с колко конец шиете до края? Т.е. колко голям конец режете като приключвате. Аз шия до милимитри. Накрая пъхам иглата, нижа и така докато вече не може. Страх ме е , че може да не ми стигнат конците, ако оставям по големи краища.

Да Ви попитам колко с колко конец шиете до края? Т.е. колко голям конец режете като приключвате. Аз шия до милимитри. Накрая пъхам иглата, нижа и така докато вече не може. Страх ме е , че може да не ми стигнат конците, ако оставям по големи краища.

И аз така:gipsy::kissyou:

Да споделя и аз: конеца ми остава дълъг колкото да мога да промуша под няколкото бода отзад. Но ако ми остават само няколко бода от този цвят шия до края като вас.

Да споделя и аз: конеца ми остава дълъг колкото да мога да промуша под няколкото бода отзад. Но ако ми остават само няколко бода от този цвят шия до края като вас.

И аз съм така,особенно ако ми остават няколко бода да свърша с този цвят,оставам толкова малко,че вдявам по няколко пъти докато завърша:gipsy:

Може ли някой да сподели своята техника за бродране с 3 нишки?
Начин за започване и завършване на конеца? На Аида по-добре ли е отколкото на обикновена гобленова? С по-голяма игла ли?

(Леле! Питам като първия човек :D)

Последно редактирано:
Когато започваш гоблена-оставяш малко конец отзад,и като ушиеш няколко бода,го подпъхваш под тях.А по-нататък-започваш и завършваш както завършваш с две нишки-прекарваш конеца под няколко бода отдад и започваш.Колкото до панамата-за да шиеш 3 нишки-няма да е на обикновена разграфена предполагам-виж в указанието.Може би на Аида 18/има и българска такава неразграфена/Дано съм била полезна

Аз когато започвам гоблен с три нишки , няма значение на каква панама , промушвам конеца през нишка от опаковата страна и шия въху него.

Може ли някой да сподели своята техника за бродране с 3 нишки?
Начин за започване и завършване на конеца? На Аида по-добре ли е отколкото на обикновена гобленова? С по-голяма игла ли?

(Леле! Питам като първия човек :D)

Нека се включа и аз: шила съм с 3 нишки само на Аида 14 и 12. Започвам и завършвам с подпъхване на конеца и ползвам по-тънка игла, защото ми е по-удобно. Като цяло предпочитам да шия с 2 нишки, но ако е на едра панама трябва да се шие на кръстчета, които аз недолюбвам. Обаче съм си планирала да шия този, който ми е в снимката и мисля да го шия точно така.

... предпочитам да шия с 2 нишки, но ако е на едра панама трябва да се шие на кръстчета, които аз недолюбвам.

И аз предпочитам двете нишки, заради примката при започване :) Шила съм с 3 на Аида 11 с кръстчета и ми се струваше малко грубо, но и панамата си е доста едра ...

Та при 3 нишки нишки и гобленов бод, не се ли получава леко изкривяване, както при обикновената панама ??? :confused:

Шила съм с три нишки-висок бод и то оригинален Вилеров гоблен "Бой с петли".Единственото неудобство е ,че при всяко започване трябва да подпъхваш,но аз лично много харесвам резултата-бързо се шие и прилича на тъкан.Лицата ,разбира се, са 1:1.

Последно редактирано:
Аз също съм шила с 3 нишки гоблен бод върху Аида 18" Умиление "за конкурса на Коутс преди няколко години.Трудно е при единичните бодчета скриването на конеца от опаковата страна , а също и малко по-трудно "лягат "катчетата ,но наистина след изглаждане ефектът е безспорен.:loveglasses:

Момичета искам и аз да се похваля,че от 1 седмица имам нов гоблен "Водопада" който не е от малките и вече шия към 4-ти ден и съм към края на първата схема.Ще го снимам тия дни да ви го покажа :):):)

Благодаря ви хубавата тема и споделения опит.Научих много неща ,които ще ми помогнат с още по -голямо удоволствие да се занимавам с любимото хоби!:loveglasses:

Назад