Здравейте, момичета!
Съвсем нова съм във форума и в шиенето на гоблени, затова простете ако задам убийствено глупав въпрос - в момента шия първия си гоблен, който е купуван преди доста време от една кинкалерия в квартала - не е оригинална окомплектовка, а някаква от магазинчето - на принтирана схема е и с набавени конците. Съвсем малко гобленче е, 1:4. Умишлено си взех такъв за първия си опит, за да не ме е твърде яд ако много го окипазя като краен резултат. Предвид, че е "скалъпен" обаче, някои от конците ми се струват твърде малко и на места, за да пестя от конец (защото не им знам номерата и няма как да си намеря същите), започнах да го шия не по типичния гобленов бод, а нещо подобно на едната чертичка на кръстатия бод (т.е. не промушвам както при гобленовия - горе дясно, долу ляво, горе дясно, долу ляво и т.н., ами обратно - долу ляво, горе дясно, долу ляво горе дясно). Така отзад гобленът не ми изглежда като отпред, ами има къси вертикални чертички (опитах се да го нарисувам и ще кача картинката).
Въпросът ми е: адски голямо "кощунство" ли е от моя страна този ми опит и позволен ли е такъв "трик" в някои случаи? Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите, защото наистина гоблените много ми харесват и ми се иска това да се превърне в постоянно мое хоби